ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παπαδόπουλος: "Ότι καλύτερο η Εθνική"

Παπαδόπουλος: "Ότι καλύτερο η Εθνική"
INTIME SPORTS

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει η σεζόν για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας από τον Φερνάντο Σάντος.

Ο νεαρός αμυντικός μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από την Σάλκε και την συμμετοχή στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δηλώνει έτοιμος να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

Με δηλώσεις του στο "hellasfanclub.gr" σχολίασε την κλήση του στην Εθνική λέγοντας ότι είναι ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί και περιμένει τον αγώνα με τη Μάλτα που δεν θεωρεί ότι θα είναι εύκολος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

" Ασφαλώς, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στη Σάλκε κι ήταν πολύ σημαντικό που κατάφερα να καταξιωθώ. Ήρθε τώρα η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών κι η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά ειδικά τώρα η συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδας ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη φέτος!".

Είσαι ο πιο μικρός παίκτης που έχει παίξει στην Superleague και γενικά έχεις βουτήξει στα βαθιά από μικρή ηλικία. Τι σε βοηθάει ώστε να μπορείς να "κολυμπάς στα βαθιά";

" Έχω δουλέψει πολύ, αγαπάω αυτό που κάνω και αυτό που με βοήθησε πολύ ήταν το γεγονός ότι πολύ μικρός βρέθηκα σε μια μεγάλη ομάδα, δούλεψα σκληρά και ανταμείφθηκα".

Ένιωσες ποτέ ανυπομονησία να κληθείς και στην ομάδα των Ανδρών, έπειτα από την παρουσία σου στις "μικρές" Εθνικές, σε συνδυασμό πάντα με την καλή σεζόν που έκανες;

" Ναι, το ήθελα πολύ άλλωστε κάθε παίκτης θέλει να κληθεί στην Εθνική, είναι το καλύτερο που μπορεί να πετύχει. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή κ.Σάντος και το επιτελείο που με επέλεξαν, και στόχος μου είναι να δουλέψω και να βελτιωθώ και να βοηθήσω όσο μπορώ την Εθνική".

Απομένουν τέσσερις αγώνες στον προκριματικό όμιλο του Euro 2012. Θεωρείς ότι η Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά;

" Από τώρα δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει κάποιο φαβορί γιατί απομένουν δύσκολοι αγώνες. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πρωτιά κι ελπίζω να είμαστε εμείς που θα καταφέρουμε να πάμε απευθείας στα τελικά".

Στον προηγούμενο αγώνα η Μάλτα μας δυσκόλεψε. Τι να περιμένουμε στον αγώνα του Σαββάτου;

"Είδαμε σε βίντεο αυτό τον αγώνα και εντοπίσαμε και τα αδύνατα σημεία τους όπως κι επίσης, ό,τι δεν κάναμε εμείς σε αυτό το ματς. Είναι γεγονός όμως ότι κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Σας απασχολούν οι απουσίες, η Εθνική έχει πολλούς τραυματισμούς και πολλά νέα πρόσωπα.

" Ναι έχουμε κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες που είναι τραυματίες. Η Εθνική όμως έχει πολλούς ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση, κι όσοι παίξουμε θα καλύψουμε το κενό των απόντων".

Μεταξύ των πολλών καινούργιων παικτών υπάρχουν και πολλοί νεαροί, όπως εσύ. Νιώθετε έτοιμοι να ανταποκριθείτε ή σας δημιουργεί πίεση το γεγονός ότι από την Εθνική υπάρχουν πάντα ψηλές απαιτήσεις;

" Από τη στιγμή που έρχεται η κλήση στην Εθνική πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις. Ασφαλώς είναι διαφορετικό από το να παίζεις στις άλλες Εθνικές ομάδες όπου έχουν παίξει πολλά παιδιά, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα ώστε να σταθούμε όπως πρέπει και να βοηθήσουμε την Εθνική να πετύχει στους στόχους της".

Πριν από λίγες μέρες η Εθνική U19 απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία και πέρασε στα τελικά. Πιστεύεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του μπορεί να εκμεταλλευτεί τα νέα παιδιά;

" Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ταλέντο αλλά το μόνο που δεν κάνουμε, σε επίπεδο συλλόγων, είναι να το αξιοποιούμε. Οι ομάδες προτιμούν έτοιμους παίκτες κι όχι νέα παιδιά κι αυτό πρέπει να αλλάξει, να εμπιστευτούν τον νέο Έλληνα παίκτη".

Διαχωρίζεις όμως τους συλλόγους από την Εθνική ομάδα που δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά.

" Ναι βέβαια όλοι το βλέπουμε αυτό κι όλοι ξέρουμε μάλιστα ότι κι αυτό εμπεριέχει κι ένα ρίσκο. Γιατί αρκετά νέα παιδιά σε μια ομάδα, ενδεχομένως σε μια προσπάθειά τους μπορεί και να μην πετύχουν, ωστόσο παίρνοντας το ρίσκο μπορείς να βοηθήσεις μια ομάδα να δημιουργήσει χημεία και να έχει πολύ μέλλον μπροστά της".

Συμφωνείς πως η δημιουργία του Hellas Fan Club ωθεί κι άλλους Έλληνες, υγιείς φιλάθλους, ακόμα πιο κοντά στην Εθνική;

" Ναι, είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο Έλληνας φίλαθλος δίπλα μας και μέσω του Hellas Fan Club να νιώθει κι ο κόσμος πιο κοντά στην Εθνική, να μαθαίνει πιο πολλά πράγματα για την ομάδα να την αισθάνεται δίπλα του και να τη βοηθάει. Όλοι γνωρίζουμε πως η Εθνική θέλει τον κόσμο στο πλευρό της".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ