ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι συμμετοχές των Ευρωπαίων σε Euro και Μουντιάλ την τελευταία 10ετία

Οι συμμετοχές των Ευρωπαίων σε Euro και Μουντιάλ την τελευταία 10ετία

Η Εθνική πήρε την πρόκριση και για το Μουντιάλ της Βραζιλίας επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια. Δείτε αναλυτικά όλες τις συμμετοχές των ευρωπαϊκών ομάδων στις τελευταίες 6 μεγάλες διοργανώσεις.

Για την πρώτη συμμετοχή μας σε μεγάλη διοργάνωση μας πήρε μια ολόκληρη... ζωή (1980). Στη συνέχεια 14 χρόνια (1994) και έπειτα άλλα 10 (2004). Κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο οι συμμετοχές της Εθνικής σε Euro και Μουντιάλ.

Ώσπου ήρθε ο Ότο Ρεχάγκελ και μας έβαλε στον χάρτη. Δεν ήταν μόνο το έπος της Πορτογαλίας αλλά πάνω απ' όλα η συνέπεια στη συμμετοχή στα μεγάλα ραντεβού. Και ακολούθησε ο Φερνάντο Σάντος όπου κράτησε αυτή την συνέπεια, μετρώντας ήδη 2/2.

Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα έχει χάσει μόνο μία μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2006) από τις 6 που έχουν διεξαχθεί. Και βρίσκεται στο κλειστό κλαμπ 10 ευρωπαϊκών ομάδων που έχουν 5 ή 6 συμμετοχές σε αυτά τα ραντεβού.

Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία δεν έχουν χάσει διοργάνωση, ενώ ακολουθούν Ελλάδα, Αγγλία, Ελβετία και Κροατία με 5/6.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ