ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Έλληνες της Κόστα Ρίκα διχάζονται

Οι Έλληνες της Κόστα Ρίκα διχάζονται

Η Κόστα Ρίκα έχει αρκετούς Έλληνες και στον κυριακάτικο αγώνα η καρδιά τους θα είναι χωρισμένη στα δυο. Διαβάστε τι λένε ορισμένοι εξ αυτών.

"Όπου γης και πατρίς", λέει πολύ σωστά ο θυμόσοφος λαός και "σπίτι" σου θεωρείται ο τόπος που ζεις, έχεις τα περισσότερα βιώματά σου, που σε θρέφει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ξεχνάς τις καταβολές σου και την χώρα καταγωγής σου, ειδικά αν έχεις πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς.

Η Κόστα Ρίκα μπορεί να μην είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες και να μας πέφτει αρκετά μακριά, εντούτοις είναι γνωστό πως "όποια πέτρα και αν σηκώσεις, έναν Έλληνα θα βρεις". Έτσι, λοιπόν, στην γη της αυριανής μας (29/6) αντιπάλου ζουν συμπατριώτες μας.

Ποιόν θα υποστηρίζουν; Έχουν διλήμματα; Όπως λένε ορισμένοι εξ αυτών, η καρδιά τους θα είναι χωρισμένη στα δυο και την Δευτέρα το πρωί θα έχουν σίγουρα μια δική τους ομάδα στα προημιτελικά. Καλώς ή κακώς, αγαπούν την Ελλάδα, την χώρα τους, αλλά δεν πάει πίσω η αγάπη και για την Κόστα Ρίκα!

Ο Άρης Σταματιάδης που μένει εκεί, τόνισε πως "οτιδήποτε και αν συμβεί την Κυριακή, θα ξυπνήσω την Δευτέρα στα προημιτελικά. Είμαι μισός - μισός". Φίλαθλος του Ολυμπιακού, έχει αδελφές την Μιράντα και την Κωνσταντίνα, σχολίασε ακόμα: "Η σχέση μου με την Ελλάδα είναι πολύ δυνατή. Πριν 15 χρόνια, ο πατέρας μου δημιούργησε μια εταιρεία με προϊόντα φαγητού. Πέντε χρόνια πριν, όταν ο πατέρας μου πέθανε, εγώ με τις αδελφές μου αναλάβαμε την εταιρεία".

Ο Άρης και οι αδελφές του είναι ο καρπός του έρωτα ενός άνδρα, ο οποίος έφτασε στην χώρα, κάνοντας την στρατιωτική του θητεία και του δόθηκε μετέπειτα υποτροφία για να σπουδάσει μαθηματικά στη Γαλλία. Η μητέρα του, Μαρία Σολεδάδ Ζουνίγκα, σπούδαζε Τέχνες.

Η Θεοδώρα Τσιχίλη, πριν 50 χρόνια έφτασε στην Κόστα Ρίκα και έμεινε μαζί με τον άνδρα της, τον οποίο γνώρισε στην Ιταλία και ήταν Κοσταρικανός. Η ίδια είπε πως "θα είμαι και με τις δυο ομάδες και η καρδιά μου θα είναι χωρισμένη στα δυο και αγαπάω και τις δυο χώρες. Θα είμαι χαρούμενη όποια ομάδα και αν νικήσει. Πάντως, απ' όσα έχω δει, δίνω περισσότερες πιθανότητες στην Κόστα Ρίκα".

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφιλέας, ο οποίος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έφτασε στην Κόστα Ρίκα το 1994, είπε πως θα υποστηρίξει την Ελλάδα. Έχει δυο παιδιά, τον Δημήτρη (11 ετών) και τον Άγγελο (10 ετών), αλλά είπε πως αν περάσει η Κόστα Ρίκα, τουλάχιστον θα έχει να υποστηρίζει ομάδα για την συνέχεια της διοργάνωσης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ