ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα από τους περισσότερους για τα εν Ελλάδι πεπραγμένα του, αλλά κάποιοι διεθνείς δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Ιταλό για την ευκαιρία που πήραν. Το Sport24.gr αναλύει.

Για την προσφορά του στην Εθνική δεν θα τον μνημονεύσει κανείς. Το "πέρασε και δεν ακούμπησε" φαντάζει επιεικές στην περίπτωσή του, διότι αφήνει την "γαλανόλευκη" σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι την παρέλαβε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πήρε στα χέρια του μια ομάδα με αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με όνομα ισχυρό και σεβαστό στο διεθνές στερέωμα, αποτέλεσμα των επιτυχιών της από το 2004 και έπειτα, για να την παραδώσει "πληγωμένη", σαστισμένη και μετέωρη.

Όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα την εν Ελλάδι παρουσία του Κλάουντιο Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με εξαίρεση κάποιους που με τον Ιταλό κόουτς πήραν για πρώτη φορά την ευκαιρία να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο.

Ο Ρανιέρι έκανε συνολικά 38 κλήσεις το διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής μας. Για πολλούς ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή και κάποιοι γεύτηκαν το όνειρο της πρώτης τους παρουσίας. Γι' αυτούς, ο 63χρονος τεχνικός αποτελεί "ορόσημο" στην καριέρα τους, έστω και αν δεν συνδυάστηκε η συμμετοχή τους με νίκη.

Έξι παίκτες πραγματοποίησαν το ντεμπούτο του σε αγώνα της Ελλάδας, οι τέσσερις με τον Ρανιέρι στον πάγκο και οι δυο με τον Κώστα Τσάνα, όμως αποτελούσαν επιλογές του Ιταλού. Αν εκείνος δεν τους είχε καλέσει, δεν θα ελάμβαναν το... χρίσμα από τον υπηρεσιακό προπονητή, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο στο φιλικό με την Σερβία στα Χανιά.

Οι Μάνταλος, Διαμαντάκος, Καρέλης, Καράμπελας, Μπακάκης και Κολοβός είναι και με τη... βούλα διεθνείς με την Ανδρών, ενώ κλήθηκαν και δεν αγωνίστηκαν οι Σκόνδρας, Ντίνας, Τασουλής και Διούδης, που θα περιμένουν την δική τους ευκαιρία στο μέλλον. Άλλωστε, έχουν χρόνια καριέρας μπροστά τους για να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίξουν για λογαριασμό της "γαλανόλευκης".

Η πρεμιέρα που θα τους μείνει αξέχαστη

Ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε από το... παράθυρο στην Εθνική, όταν τραυματίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης πριν το ματς με τη Ρουμανία στο Φάληρο για την πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2016. Ο άσος της ΑΕΚ πήρε μάλιστα φανέλα βασικού σε εκείνο το ματς, αν και ήταν μόλις η πρώτη του κλήση στους Άνδρες και έπαιξε μέχρι το 65ο λεπτό, όταν πέρασε στην θέση του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Στο ίδιο ματς έκανε ντεμπούτο και ο Δημήτρης Διαμαντάκος του Ολυμπιακού. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις λίγο καιρό πριν στο ICC έφεραν και την ευκαιρία από τον Κλάουντιο Ρανιέρι, μιας και ο νεαρός φορ ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά σε μια θέση που δεν είχε παίξει ποτέ ξανά, δηλαδή ως αριστερός εξτρέμ.

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Το πιο ονειρεμένο ντεμπούτο απ' όλους έκανε ο Νίκος Καρέλης του Παναθηναϊκού. Τον κάλεσε ο Ρανιέρι για τα ματς με Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία και ξεκίνησε βασικός στο Ελσίνκι. Όχι μόνο αυτό, αλλά πέτυχε και ένα ονειρεμένο γκολ με δυνατό σουτ, το μοναδικό της Εθνικής σε τέσσερις αγώνες στα προκριματικά και ήταν εκείνο που της έχει χαρίσει τον ένα βαθμό της στο γκρουπ.

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Ο τέταρτος που αγωνίστηκε με τον Ρανιέρι στον πάγκο, ήταν ο Νίκος Καράμπελας της Λεβάντε. Ξεκίνησε βασικός στην ήττα από τα Νησιά Φερόε στο Φάληρο (0-1), αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας, για να αντικατασταθεί στο 78' από τον Μάνταλο, όταν η Εθνική κυνηγούσε την ισοφάριση. Ο Καράμπελας είχε κληθεί και για το ματς της πρεμιέρας με τους Ρουμάνους, αλλά λόγω τραυματισμού πήρε την θέση του ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Ούτε ο Μιχάλης Μπακάκης θα ξεχάσει τον Ιταλό κόουτς, έστω και αν έπαιξε για πρώτη φορά με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο. Εκείνος τον κάλεσε μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την ΑΕΚ. Πέρασε ως αλλαγή του Βασίλη Τοροσίδη στο 61ο λεπτό του φιλικού με την Σερβία στα Περιβόλια (0-2) και σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό το βράδυ. Λογικά οι κλήσεις του θα συνεχιστούν.

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα της Ανδρών πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Κολοβός, που ανήκει στον Ολυμπιακό και παίζει δανεικός στον Πανιώνιο. Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που ήταν σε κλήσεις της Εθνικής, ο 21χρονος μέσος έπαιξε για πρώτη φορά, μπαίνοντας στον αγώνα αντί του Χάρη Μαυρία στο 71ο λεπτό.

Οι έξι που "αγάπησαν" τον Ρανιέρι
INTIME SPORTS
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ