ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο βιονικός Ζέκα και o φοβερός Δώνης

Ο βιονικός Ζέκα και o φοβερός Δώνης

Ο Ζέκα έκανε φοβερό ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα της Εθνικής, "καταπίνοντας" κάθε αντίπαλο στη μεσαία γραμμή, ενώ η παρουσία του Δώνη ήταν αποκάλυψη για την γαλανόλευκη στην πρώτη του εμφάνιση με την Ανδρών.

Το "δέκα με τόνο" αξίζει απόλυτα στην τακτική προσέγγιση του αγώνα με την Βοσνία από την Εθνική μας ομάδα, η οποία έκανε ένα σχεδόν τέλειο ματς στο μεσοαμυντικό της κομμάτι. Κινδύνεψε λίγες φορές, αχρήστεψε τα "όπλα" των γηπεδούχων και έδειξε πως ήταν διαβασμένη και προετοιμασμένη για τις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. Αν έκανε και κάτι παραπάνω μπροστά, όπου δεδομένα χωλαίνει, τότε θα μιλούσαμε για τελειότητα.

Ο ΖΕΚΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ

Ένας παίκτης που πραγματικά ήταν σκέτη απόλαυση, ειδικά βλέποντάς τον στο γήπεδο, ήταν ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος που παίζει πλέον στην Εθνική, όντας κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις όσα χρόνια βρίσκεται στην χώρα μας. Μια μαγική και ονειρεμένη εμφάνιση, γεμάτη από κάθε άποψη και έτσι δεν βγαίνει ξανά από το αρχικό σχήμα.

Όπως πολύ σωστά σημείωσε στην κριτική παικτών ο Γιάννης Σερέτης μετά το φινάλε του αγώνα στη Ζένιτσα, ο Ζέκαέκανε πολλά κλεψίματα, απέφυγε τα σφάλματα στις πάσες, πρέσαρε παντού, ήταν σαν να παίζει με παίκτη παραπάνω η Εθνική στη μεσαία γραμμή. Τι άλλο να έκανε δηλαδή;

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πράγματι, τον έβλεπες να κόβει τον έναν, μετά να πηγαίνει στον άλλον και να κάνει τάκλιν, μετά να τρέχει να καλύψει χώρους, ενώ ο Πιάνιτς ήταν απών σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του. Σα να μην κουραζόταν ποτέ. Ήταν καταπληκτικός και δείχνει πως δικαίως η Ομοσπονδία κινήθηκε για να τον κάνει Έλληνα. Για αγωνιστικούς λόγους πάντα, ασχέτως αν ο καθένας μπορεί να έχει τις ενστάσεις του.

ΕΝΑΣ ΔΩΝΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Από την άλλη, μεγάλη αποκάλυψη ήταν και ο Τάσος Δώνης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή του τραυματία Μπακασέτα στο 50' και ήταν φοβερός όσο αγωνίστηκε. Έδωσε τρεξίματα στην ομάδα, φρεσκάδα, πνευμόνια που τόσο είχε ανάγκη. Δέχτηκε κάρτα στο 58', αλλά τρία λεπτά μετά πήρε την κίτρινη από τον Μπίτσακτσιτς. Επίσης, από δική του πάσα παραλίγο να χριστεί σκόρερ ο Μάνταλος στο 82'.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο νεαρός άσος της Νις δεν μάσησε, δεν αγχώθηκε, δεν ήταν τρακαρισμένος και κρυμμένος. Επίσης, ούτε συμβιβάστηκε με την ιδέα να κάνει τα προφανή και τα απλά, ώστε να περάσει αναίμακτα το ντεμπούτο του. Όχι, εκείνος ήθελε να κάνει θόρυβο, να δείξει ότι δεν ήρθε απλά για να συμπληρώσει το ρόστερ, αλλά να πρωταγωνιστήσει. Έτρεξε πολύ, "πονοκεφάλιαζε" τους αντιπάλους στα μετόπισθεν και ο Σκίμπε πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του νεαρού άσου.

Έπειτα από τέτοιο ντεμπούτο, θα πρέπει να τον περιμένουμε σίγουρα στις κλήσεις για τα ματς με Εσθονία και Βέλγιο που έπονται, Αν μη τι άλλο, κανείς δεν περίμενε να παίξει τόσο καλά και τόσο παθιασμένα ο Δώνης, ειδικά σε ματς των συγκεκριμένων συνθηκών με την Βοσνία. Ο 20χρονος είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και το "ταξίδι" με τη γαλανόλευκη μόλις ξεκίνησε!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χίλιες φορές Μάνταλος
Όρθια στη Ζένιτσα η Ελλάδα, 0-0 με την Βοσνία
Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου
Σε video η επίθεση στον Γιαννιώτα από τους Βόσνιους
Τοροσίδης: "Αυτός που χτύπησε τον Γιαννιώτα προκάλεσε και στο Φάληρο"
Η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα στον όμιλο της Εθνικής
Video με την επέμβαση της αστυνομίας στην εξέδρα των Βοσνίων
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ