ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

O "Σπαρτιάτης" Κατσουράνης

O "Σπαρτιάτης" Κατσουράνης

Ο Κώστας Κατσουράνης βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της "nemzeti SPORT" που έχει την πρωτοκαθεδρία στα έντυπα αθλητικά δρώμενα της Ουγγαρίας. Το οδοιπορικό στο ουγγρικό χωριό "Μπελογιάννης" (φωτογραφίες).

Η επαναδραστηριοποίηση του Κώστα Κατσουράνη στην Εθνική ομάδα μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, δεν προκάλεσε ενδιαφέρον μονάχα στην χώρα μας, αλλά και στην Ουγγαρία, γι' αυτό και κοσμεί το πρωτοσέλιδο της "nemzeti SPORT", η οποία είναι η μοναδική ως επί τω πλείστον αθλητική εφημερίδα στη χώρα.

Αποστολή στη Βουδαπέστη: Νίκος Συριώδης

Για τους Μαγυάρους είναι το σημείο αναφοράς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, γι' αυτό και βρίσκεται στο εξώφυλλο της εφημερίδας και τον παρουσιάζουν με στολή Σπαρτιάτη πολεμιστή, ώστε να... δένει και με τον τίτλο της εφημερίδας. "Μάχη" γράφει η "nemzeti SPORT" και πράγματι έτσι είναι το σημερινό κομβικό ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Βέβαια, εκτενής αναφορά γίνεται και στις μέσα σελίδες, υπάρχουν οι δηλώσεις του Παλ Ντάρνταϊ από την συνέντευξη Τύπου, αλλά και του Ντάνιελ Τόζερ, όπου τονίζεται πως η Ουγγαρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την Εθνική μας.

Από 'κει και πέρα, υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων, τα πιθανά σχήματα των δυο 11άδων, ενώ ένας συντάκτης της εφημερίδας ταξίδεψε στο ουγγρικό χωριό "Μπελογιάννης", που πήρε το όνομά του από τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Νίκο Μπελογιάννη (εκτελέστηκε το 1952 με την κατηγορία της κατασκοπίας) και ήταν συνάμα ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ.

Στο χωριό υπάρχει και η ομάδα ΑΕΚ Μπελογιάννης και υπάρχουν δηλώσεις και μαρτυρίες Ελλήνων που ζουν εκεί. Αν μη τι άλλο, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με αφορμή τον κρίσιμο αγώνα για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

O "Σπαρτιάτης" Κατσουράνης
O "Σπαρτιάτης" Κατσουράνης
O "Σπαρτιάτης" Κατσουράνης
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ