ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νικοπολίδης: "Έτοιμος για την εθνική"

Νικοπολίδης: "Έτοιμος για την εθνική"
INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Νικοπολίδης σχολίασε την κλήρωση της εθνικής Ελλάδας στο EURO 2012 και μίλησε για την επόμενη καριέρα του ως προπονητής.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης εκπροσώπησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 στην κλήρωση της τελικής φάσης του EURO 2012. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας ήταν ένας από τους 13 επίσημους προσκεκλημένους και βρέθηκε ανάμεσα στους Αλέν Ζιρές, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Πέτερ Σμάιχελ και Ζινεντίν Ζιντάν μεταξύ άλλων στο Κίεβο.

" Το ποδόσφαιρο δεν χρειαζόταν να με καλέσουν στο Κίεβο για να το ευγνωμονώ. Το κάνω κάθε μέρα της ζωής μου από το πρωί που σηκώνομαι έως τη νύχτα που πέφτω για ύπνο. Αυτός ο σεβασμός που παίρνεις. Ανεκτίμητο", εξήγησε σε συνέντευξη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Χαρακτήρισε καλή την κλήρωση της εθνικής, καλή και για τις τέσσερις ομάδες: " Οι Ρώσοι να δεις πως πανηγύριζαν! Πετάχτηκαν επάνω, όλη η αποστολή τους. Σαν να πήραν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν, είναι η αλήθεια, ένα μικρό προβάδισμα. Λίγο επειδή η διοργάνωση θα είναι κοντά στη χώρα τους, λίγο η ατομική ποιότητα τους που πάλι όμως για μένα είναι πιο κάτω από την ποιότητα ας πούμε της Κροατίας. Κι οι Πολωνοί ήταν ευχαριστημένοι, όμως δεν νομίζω ότι διαθέτουν εμπειρία να χειριστούν την πίεση του γηπεδούχου. Αυτοί στο τουρνουά θα έχουν όχι πλεονέκτημα, αλλά μειονέκτημα έδρας".

Αυτό που έχει σημασία σύμφωνα με τον Νικοπολίδη δεν θα είναι η πορεία της εθνικής ομάδας, αλλά η συνολική εικόνα που θα δείξει στα γήπεδα της Πολωνίας (καταρχάς).

" Το αποτέλεσμα μπορεί να το καθορίσει μια λεπτομέρεια. Η εικόνα, όμως, η απόδοση στα παιχνίδια, αυτό θα μετρήσει. Η βασική δουλειά των παιδιών είναι να προκρίνονται στα ευρωπαϊκά και στα παγκόσμια. Αφού προκρίθηκαν, πέτυχαν. Κι αφού πέτυχαν, τον Ιούνιο τους δίνεται η άνεση να δοκιμάσουν το κάτι παραπάνω. Και ως σύνολο και ως άτομα. Να δείξουν. Το έχουν".

Ο ίδιος προετοιμάζει την επόμενη καριέρα του. Μαθαίνει ισπανικά και πήγε σε σχολή προπονητικής. " Είμαι έτοιμος", ήταν η απάντηση του σε ερώτηση σχετικά με το αν θα μπορούσε να εργαστεί στις εθνικές ομάδες. " Ναι, οι εθνικές θα ήταν κάτι πολύ καλό για να αρχίσω από κάπου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ