ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη πρόκριση με Λετονία

Νίκη πρόκριση με Λετονία
INTIME SPORTS

Στην Ρίγα η Εθνική ψάχνει μία ακόμα νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του EURO 2012. Σημαντικές οι απουσίες για την Ελλάδα, ετοιμάζει Λυμπερόπουλο στην κορυφή ετοιμάζει ο Σάντος.

Η ψυχολογία βρίσκεται στο ζενίθ για τους Έλληνες διεθνείς μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ισραήλ. Η εμφάνιση σκόρπισε ικανοποίηση απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε τους τρεις βαθμούς ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης για τα τελικά.

Με τη νίκη αυτή η Εθνική διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με ένα βαθμό διαφορά από την Κροατία, που επίσης κέρδισε την Μάλτα με 3-1.

Η χαρά της νίκης επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει πολλούς μήνες εκτός δράσης. Με τον άσο του Παναθηναϊκού επικοινώνησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να ρίξει λίγο τους τόνους μετά τη νίκη επί του Ισραήλ και στην συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε το παιχνίδι κόντρα στην Λετονία ένα ματς με ιδιαιτερότητες στο οποίο χρειάζεται υπομονή, ώστε οι διεθνείς μας να φθάσουν στη νίκη.

Ο προπονητής της Λετονίας Αλεκσάρντς Στάρκοβς, αναγνώρισε την δυναμική και την ανωτερότητα της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου: " Η Ελλάδα κερδίζει ακόμα και όταν δεν είναι καλή".

Στην ανάλυση του αντιπάλου, ο Σάντος, έδειξε βίντεο στους παίκτες πως πρέπει να αγωνιστούν, στάθηκε στις αδυναμίες της αντιπάλου και έκανε παρατηρήσεις στους παίκτες για τα λάθη κόντρα στους Ισραηλινούς.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς του Καφέ και του Νίνη, ενώ θα απουσιάσει και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες κόντρα στο Ισραήλ και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, όπως και ο Τοροσίδης.

Πιθανότατα το αρχικό σχήμα θα αποτελείται από τους Σηφάκη, Παπασταθόπουλο, Α. Παπαδόπουλο, Μανιάτη, Ζαραδούκα, Κ. Παπαδόπουλο, Μάκο, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Λυμπερόπουλο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φωτάκης που θα μείνει εκτός 18άδας.

Πρόκριση και ως 2η

Η Εθνική διατηρεί πολλές πιθανότητες να προκριθεί ως η καλύτερη 2η των ομίλων. Με νίκη θα διατηρηθούμε στην πρώτη θέση του ομίλου και θα πηγαίνουμε για δύο αποτελέσματα κόντρα στην Κροατία. Αν η Εθνική ηττηθεί από την Κροατία και κερδίσει τα δύο ματς κόντρα στην Λετονία και την Γεωργία την τελευταία αγωνιστική, τότε πιθανότατα θα έχει τους περισσότερους βαθμούς από τις υπόλοιπες δεύτερες ομάδες των άλλων ομίλων.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1.ΕΛΛΑΔΑ 17
2.Κροατία 16
3.Ισραήλ 13
4.Γεωργία 8
5.Λετονία 7
6.Μάλτα 0

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ