ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μήνου: "Επρεπε να επιστρέψει νωρίτερα ο Κατσουράνης"

Μήνου: "Επρεπε να επιστρέψει νωρίτερα ο Κατσουράνης"
INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Μήνου μίλησε στο Sport24 Radio και την εκπομπή "Fever Pitch" για τον αγώνα της Εθνικής μας με την Ουγγαρία και την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στην ομάδα.

Δύσκολη χαρακτήρισε την εποχή της Εθνικής μας ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Αντώνης Μήνου με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio και την εκπομπή "Fever Pitch". Τί είπε για την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη, την ανανέωση σε πρόσωπα και για το πως θα συνέλθει η Εθνική το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τη δύσκολη εποχή μετά το Μουντιάλ με προπονητή τον Ρανιέρι: "Εγινε μια αλλαγή και τα λάθη που σημειώθηκαν από όλες τις πλευρές, όχι μόνο της ομοσπονδίας, είναι ένα καλό παράδειγμα να μην συμβούν άλλη στιγμή. Το θέμα είναι τι θα γίνει τώρα. Η ομάδα είχε τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις μετά την καλή πορεία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να προχωρήσει και μου κάνει εντύπωση που δεν το συνέχισε.

Ηταν μια ομάδα παιδιών που αγάπησε πολύ την εθνική ομάδα, μάλλον υποτίμησαν πολύ τους αντιπάλους. Ηταν πρόβλημα ότι δεν έμεινε κάποιος συνδετικός κρίκος με το παρελθόν, τόσο στο προπονητικό τιμ όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να μη γίνουν απότομα οι αλλαγές. Αυτό γίνεται όταν υπάρχει μια αποτυχία, αλλά εδώ δεν συνέβη κάτι τέτοιο".

Για το πώς θα συνέλθει η εθνική το επόμενο διάστημα: "Είναι δύσκολο να ξαναμπεί η ομάδα στις ράγες. Πρέπει να προσπαθήσει για το απόλυτο και ο κόσμος θα το εκτιμήσει. Αν και η αποτυχία δεν είναι απαγορευμένη, πρέπει να κάνουμε το απόλυτο, αρχής γενομένης από την Ουγγαρία. Φοβάμαι βέβαια ότι αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε πρόβλημα και στις επόμενες διοργανώσεις. Πρέπει να μαζεύουμε βαθμούς, γιατί θα βρεθούμε πολύ χαμηλότερα στη γενική κατάταξη της FIFA".

Για την ανανέωση σε πρόσωπα: "Πρέπει να καταλάβει η ομάδα τις δυνατότητες που έχει, να προλάβει να ισορροπήσει, να δέσει, γιατί βλέπω και εύκολες κλήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια παρακολούθηση νέων παικτών, που έμπαιναν σιγά-σιγά στο κλίμα της εθνικής, ενώ μετά το Μουντιάλ είδαμε εύκολες κλήσεις, με δύο-τρεις καλές εμφανίσεις κάποιων παικτών.

Μην πάμε πάλι σε εποχές που έπαιζαν σε ένα χρόνο 50-60 παίκτες στην εθνική. Χαλάει η ισορροπία έτσι και όλο το πλάνο. Αν δεν υπάρχει ομοψυχία και δεν πιάσουμε τα υψηλά στάνταρ σε απόδοση, δεν θα τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να μετέχουμε κάθε φορά στις μεγάλες διοργανώσεις και να πηγαίνουμε να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Για την επιστροφή του Κατσουράνη: "Θετική θεωρώ την επιστροφή του και έπρεπε να γίνει πιο νωρίς. Δεν μπορεί ένα παιδί, από τη μια σ τιγμή στην άλλη, που μπορεί να τα πήγε καλά στη Βραζιλία, να περάσει αυτό το σεβασμό στους υπόλοιπους, όπως συνέβαινε με τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και αρκετούς άλλους στο παρελθόν.

Βέβαια, αμφισβητούμε πολύ εύκολα και δεν ξεχνάω τι συνέβη μετά το πρώτο ματς στη Βραζιλία. Οι παίκτες δίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και πρέπει να υπάρχουν έμπειροι στην ομάδα, για να είναι εφικτό να αντέξουν και την κριτική και το βάρος της ευθύνης. Να γίνονται σιγά-σιγά οι αλλαγές, με ευθύνη και ισορροπία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ