ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μέχρι τα Χριστούγεννα για προπονητή

Μέχρι τα Χριστούγεννα για προπονητή
INTIME SPORTS

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει τελειώσει οριστικά το θέμα του Κλάουντιο Ρανιέρι και στόχος είναι μέσα στον Δεκέμβριο να έχει βρεθεί ο διάδοχός του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής μας ομάδας είναι στις 27 Μαρτίου στη Βουδαπέστη με αντίπαλο την Ουγγαρία για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016. Μια αναμέτρηση πιο οριακή από ποτέ, μιας και ο ένας βαθμός σε τέσσερις αγώνες και η τελευταία θέση στο γκρουπ, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια.

Σε αυτό το παιχνίδι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάει με νέο προπονητή στον πάγκο, αφού ο Κλάουντιο Ρανιέρι αποτελεί παρελθόν. Όχι επίσημα βέβαια, καθώς βρίσκεται σε... άδεια από την ΕΠΟ μέχρι να διευθετηθεί το θέμα του και να λυθεί οριστικά η συνεργασία μαζί του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα ο Ιταλός κόουτς, με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία για την αποζημίωσή του, όμως επίκειται ραντεβού και με τον εν Ελλάδι ατζέντη του, κ. Καζιάνη, ώστε να μπουν οι υπογραφές και να πέσουν οι "τίτλοι τέλους".

Πρώτα θα λυθεί το συμβόλαιο με τον κ. Ρανιέρι και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για να βρεθεί ο διάδοχός του, ο οποίος θα οδηγήσει την "γαλανόλευκη" στην συνέχεια των προκριματικών. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι αυτός που έχει αναλάβει το ρόλο να βρει τον καινούργιο προπονητή και έχει ήδη κάνει μια προεργασία, χωρίς όμως να έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με κάποιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ίδιου και της ΕΠΟ είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει βρεθεί ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει την Εθνική μας. Ο Καραγκούνης αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τις κινήσεις του και αυτές θα τεθούν επί τάπητος είτε στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ είτε στην εκτελεστική γραμματεία. Πάντως, ναι μεν ο "Κάρα" θα έχει το γενικό πρόσταγμα, αλλά πάντα σε συνεννόηση με τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας.

Βιασύνη δεν υπάρχει, διότι στόχος είναι να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής, ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος, όπως με τον Ρανιέρι, ο οποίος δεν "κόλλησε" με την ομάδα και δεν κατάφερε να περάσει την φιλοσοφία του με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Το νωρίτερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα ο στόχος είναι να έχει λήξει το θέμα αυτό και ο νέος προπονητής να έχει χρόνο να δουλέψει σωστά και μεθοδικά μέχρι το παιχνίδι στην ουγγρική πρωτεύουσα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ