ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαχλάς: "Πίστωση χρόνου στον Ρανιέρι"

Μαχλάς: "Πίστωση χρόνου στον Ρανιέρι"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Μαχλάς, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε πως πρέπει να δοθεί χρόνος στον Κλάουντιο Ρανιέρι, ώστε να δείξει την δουλειά του και εγκωμίασε τον Κώστα Μήτρογλου.

Πίστωση χρόνου στον Κλάουντιο Ρανιέρι πρέπει να δοθεί, σύμφωνα με τον παλαίμαχο διεθνή φορ, Νίκο Μαχλά, ο οποίος μίλησε στον "Παραπολιτικά 90,1" και χαρακτήρισε φορ παγκόσμιας εμβέλειας τον Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα της Εθνικής ομάδας: "Ο προπονητής θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές και να εισάγει ορισμένα νέα πρόσωπα. Αυτό θέλει χρόνο και πρέπει να δείξουμε υπομονή. Απ’ τη μία είναι καλό το ρίσκο που παίρνει, απ’ την άλλη δεν έχουν έρθει ως τώρα τα αποτελέσματα. Αυτή η ανανέωση, ωστόσο, κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει, απλώς δεν γνωρίζω αν είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο. Προσωπικά η κίνηση που έκανε, να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα Καρέλη και Μαυρία στο Ελσίνκι, μου άρεσε. Πρέπει να βγαίνουν νέα παιδιά και να αισθάνονται από νωρίς την πίεση, για ν’ αντιλαμβάνονται ότι είναι αναγκαίοι στην Εθνική ομάδα. Είδαμε, μάλιστα, ότι αυτά τα παιδιά δεν φοβήθηκαν. Ο Καρέλης σκόραρε και ο Μαυρίας έκανε καλό παιχνίδι, οπότε ο προπονητής αυτόματα κέρδισε δύο νέους παίκτες. Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τον Ταχτσίδη, που πλέον έχει αποκτήσει την εμπειρία, αλλά και όσους έλειπαν, πιστεύω ότι θα χτιστεί ένα καλό σύνολο από νέα πρόσωπα. Ποιοτικούς παίκτες έχουμε, χημεία μάς λείπει. Κι αυτή θα έρθει με το χρόνο".

Για την κριτική που ασκείται στον Ρανιέρι: "Το παρελθόν μάς έχει διδάξει ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Εγώ ήμουν στην ομάδα που είχε χάσει με 5-1 στη Φινλανδία, στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ, όπου δεν ξέραμε πού… πατούσαμε και πού βρισκόμασταν! Μετά από εκείνο το ματς όλοι επισημάναμε όσα δεν μας άρεσαν, αλλά αργότερα ήρθαν τα αποτελέσματα και φτάσαμε, με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο, να κατακτήσουμε το EURO. Δεν πρέπει, λοιπόν, να είμαστε βιαστικοί. Το σίγουρο είναι ότι ο Ρανιέρι διαθέτει εμπειρία, είναι προπονητής παγκοσμίας εμβέλειας και είναι πολύ καλό που βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Το θέμα είναι αν θα «κολλήσει» με την Εθνική, όπως και οι προηγούμενοι προπονητές. Για την ώρα δείχνει ότι «ψάχνεται». Κόντρα στη Ρουμανία, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τον Σαμαρά, ο οποίος δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του, ενώ τώρα που παίρνει κάποια ματς, δεν ξεκίνησε απέναντι στη Φινλανδία. Θα είναι άδικο, όμως, να μη δώσουμε πίστωση χρόνου σ’ ένα τόσο μεγάλο προπονητή, όπως είναι ο Ρανιέρι".

Για την έλλειψη παραγωγικότητας φάσεων: "Συζητάμε ότι λείπουν παίκτες στα χαφ σαν τον Καραγκούνη ή τον Τσάρτα… Ο Ταχτσίδης έχει το «γλυκό» πόδι και την πάσα, αλλά χρησιμοποιείται περισσότερο μπροστά απ’ τα στόπερ. Ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί ν’ αναλάβει αυτό το ρόλο, όπως και ο Κονέ, τον οποίο θεωρώ πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή, κάτι άλλωστε που αποδεικνύει και στην Ιταλία όπου αγωνίζεται. Έχουμε παίκτες, απλώς ίσως χρειαστεί ν’ αλλάξουμε και τη φιλοσοφία του αγωνιστικού στιλ. Εκεί περιμένω να δω τι θα κάνει ο Ρανιέρι. Πώς θα συνδυάσει την καλή ανασταλτική λειτουργία που ανέκαθεν διαθέταμε με την παραγωγικότητα στην επίθεση".

Για τους Μήτρογλου, Αθανασιάδη: "Ο Αθανασιάδης είναι πιο έτοιμος αυτή την περίοδο. Η ποιότητα του Μήτρογλου… δεν παίζεται! Μόλις βρει τα πατήματά του θα δείξει πάλι ότι είναι παγκόσμιας εμβέλειας ποδοσφαιριστής. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Αθανασιάδης είναι πιο έτοιμος. Μπορεί στη Φινλανδία να μη βοήθησε ιδιαίτερα, αλλά το πρόβλημα ήταν η συνολική εικόνα. Ο Αθανασιάδης θέλει την μπάλα στην περιοχή για να γίνει επικίνδυνος κι απ’ τη στιγμή που δεν δημιουργήθηκαν οι φάσεις, δεν μπόρεσε να απειλήσει. Όπως και να ‘χει, είναι πολύ ευχάριστο να έχεις τέτοιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και να γνωρίζεις πως στη συνέχεια, όταν θα είναι πιο έτοιμοι, θα κερδίσει πολλά η Εθνική ομάδα κι απ’ τους δύο".

Για την πρόκριση στα τελικά του EURO: "Είναι ευκαιρία να περάσουμε απ’ αυτόν τον όμιλο κι εγώ αισιοδοξώ ότι θα δούμε καλύτερα πράγματα στη συνέχεια, τόσο απ’ τον προπονητή όσο και απ’ τους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε για τους βαθμούς, η πίεση είναι μεγάλη, οπότε με μία νίκη την Τρίτη ξαναμπαίνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ευελπιστώ ότι θα έρθει το αποτέλεσμα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ