ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαρκαριάν: "Το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο"

Μαρκαριάν: "Το μέλλον θα είναι σίγουρα καλύτερο"
INTIME SPORTS

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με την Ουγγαρία ο Σέρχιο Μαρκαριάν μίλησε για την βελτίωση που έδειξε το αντιπροσωπευτικό ποδόσφαιρο και τον ένα και μοναδικό δρόμο που έχει η Εθνική Ελλάδος προκειμένου να επανέλθει και πάλι στα θετικά αποτελέσματα.

Σίγουρος για την βελτίωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εμφανίστηκε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος μίλησε για μια ομάδα που θα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο με καρδιά, μυαλό και εξυπνάδα και με παίκτες που ξέρουν μπάλα.

Όσο για τον στόχο της πρόκρισης παραδέχτηκε ότι η δεύτερη θέση πλέον είναι άπιαστη αλλά σημείωσε ότι η Ελλάδα θα παλέψει μέχρι τέλους για να πάρει την τρίτη θέση.

Ουγγαρία, αποστολή: Νικός Συριώδης

" Όλοι είδαμε ότι ήμασταν κοντά στη νίκη, αλλά χάσαμε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς. Πιστεύω ότι είχαμε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο χωρίς συγχρονισμό. Η πίεση έπαιξε το ρόλο της, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακρίβεια στις μεγάλες πάσες. Σιγά-σιγά όμως ανεβήκαμε στο παιχνίδι και τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο καλύτερα από την Ουγγαρία.

Στο β' ημίχρονο φάνηκε καθαρά ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι για 30 λεπτά, παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, παίξαμε το ποδόσφαιρο που τα παιδιά μπορούν να παίξουν δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε την τελική φάση ώστε το αποτέλεσμα να μας ανταμείψει.

Στα τελευταία 15 λεπτά από την καλή αντεπίθεση που έχει η Ουγγαρία και την δική μας ανοργάνωτη ομάδα καθώς όλοι είχαν την θέληση να βγούμε μπροστά δώσαμε χώρους για αντεπίθεση και περάσαμε δύσκολα γενικά. Για τέσσερις ημέρες τακτικής προπόνησης είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που δείξαμε.

Είμαι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, ξέρω ότι ο στόχος είναι μακριά, χάσαμε δυο βαθμούς πολύ σημαντικά αλλά ο δρόμος που πρέπει ν' ακολουθήσουμε είναι αυτός. Με καρδιά, με μυαλό και με εξυπνάδα, με καλό ποδόσφαιρο, με παίκτες που ξέρουν μπάλα. Το μέλλον σίγουρα θα είναι καλύτερο. Δεν έχουμε τη θέση που πρέπει να έχουμε στη βαθμολογία".

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες πρόκρισης ο Ουρουγουανός τεχνικός αποκρίθηκε:
" Δεν είναι εύκολη η πρόκριση, είμαστε μακριά, αλλά ακόμα έχουμε παιχνίδια. Δεν προλαβαίνουμε τη δεύτερη θέση, αλλά για την τρίτη θα προσπαθήσουμε πολύ. Έχουμε αγώνες ακόμη. Πρέπει όμως να βρούμε λύση στα προβλήματα που είχαμε και σήμερα. Στην ακρίβεια στην τελευταία φάση και στα κενά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων γιατί χάσαμε τον χώρο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει, μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος δεν υπάρχει άλλος δρόμος" .

Κλήθηκε επίσης να σχολιάσει πόσο μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα. Απάντησε:
" Όταν έχεις την πρώτη επαφή με παίκτες που δεν ξέρεις, από μακριά τους είχα δει, τους είδα στο Μουντιάλ, μετά είδα όλα τα παιχνίδια αλλά δεν ξέρω τι αισθάνονται, τι πιστεύουν, πως προπονούνται. Δεν έχουμε χρόνο για να προπονήσουμε, αλλά έχουμε χρόνο για ταξίδια και να μιλάμε μεταξύ μας, να διορθώσουμε ότι δεν κάναμε καλά σήμερα. Εκεί θα εστιάσουμε για να είμαστε έτοιμοι πριν από την προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα. Εκεί πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι.

Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, σε μεγαλύτερη διάρκεια. Πρέπει ν' αυξηθούν τα 30 λεπτά καλής μπάλας. Να ανεβούν και άλλο. Η ακρίβεια στην τελική φάση μας λείπει. Δεν ήταν ένα ματς που δεν προσπαθήσαμε, δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα δεν δείχνει το καλό παιχνίδι που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς".

Ο Μαρκαριάν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του παίρνοντας και πάλι τον λόγο και αναφερόμενος στους μεγάλους απόντες Μανιάτη και Μάνταλο λέγοντας:

"Θέλω να πω ότι στο μυαλό μου ήταν να κερδίσουμε τον αγώνα και να δώσουμε χαρά στα παιδιά που τραυματίστηκαν και έκαναν χειρουργεία μια μεγάλη χαρά από εμάς. Στον Μανιάτη, στον Μάνταλο αλλά δεν μπορούσαμε από μένα και τους παίκτες μας πολλά χαιρετίσματα σε αυτούς".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ