ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κληρώνει για την Εθνική Νέων

Κληρώνει για την Εθνική Νέων
INTIME SPORTS

Την Δευτέρα (25/3) θα μάθει η Εθνική μας ομάδα των Νέων U-20 τους αντιπάλους της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει το καλοκαίρι στην Τουρκία. Δείτε ποιες ομάδες συμμετέχουν

Με την κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος, τη Δευτέρα (25/3, 17.00) στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων 2013 με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσάνας.

Η Εθνική μας ομάδα κάτω των 20, συνέχεια της δευτεραθλήτριας Ευρώπης 2012 Εθνικής Νέων, συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτή τη γιορτή με στόχο να παρουσιάσει ένα αξιόλογο σύνολο και να κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους τους Έλληνες φιλάθλους.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Τουρκίας θα πάρουν μέρος 24 ομάδες, που θα χωριστούν σε έξι ομίλους. Βασική αρχή της κλήρωσης είναι ότι οι ομάδες από την ίδια συνομοσπονδία δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων.

Έτσι θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ, με το 1ο να περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες χώρες των συνομοσπονδιών (π.χ. η Ισπανία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης θα τοποθετηθεί επικεφαλής στον 1ο όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη).

Στο 2ο γκρουπ θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες ομάδες από την Ασία και την Αφρική, στο 3ο ομάδες από την Κεντρική-Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική, ενώ στο 4ο θα βρίσκονται οι υπόλοιπες εκπρόσωποι της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της διοργανώτριας.

Οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία είναι η Νότια Κορέα, το Ιράκ, το Ουζμπεκιστάν και η Αυστραλία από την ασιατική ζώνη.

Η Αίγυπτος, το Μάλι, η Γκάνα και η Νιγηρία από την αφρικανική ζώνη, το Μεξικό, οι ΗΠΑ, το Ελ Σαλβαδόρ και η Κούβα από την Νότια και Κεντρική Αμερική, η Κολομβία, η Παραγουάη, η Ουρουγουάη και η Χιλή από τη Λατινική Αμερική.

Η Ισπανία, η Ελλάδα, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Κροατία και η διοργανώτρια Τουρκία από την ευρωπαϊκή ζώνη, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το τουρνουά για την ανάδειξη της εκπροσώπου από την Ωκεανία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ