ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καρέλης: "Έβλεπες στα μάτια τους ότι μας φοβόντουσαν"

Καρέλης: "Έβλεπες στα μάτια τους ότι μας φοβόντουσαν"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Καρέλης ο οποίος οδήγησε την Εθνική Ελπίδων στην μεγάλη ανατροπή και επικράτηση επί της Τουρκίας με 2-1 μίλησε στο Sport24.gr για την επική αυτή νίκη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη.

Ο Νίκος Καρέλης οδηγεί την Εθνική Ελπίδων σε αυτή την προκριματική φάση καθώς τα γκολ που σημειώνει είναι το ένα καθοριστικότερο από το άλλο. Ο Έλληνας άσος του Παναθηναϊκού την Τετάρτη το απόγευμα στην Πιερία σήμανε την έναρξη της ολικής ανατροπής στο ματς με την Τουρκία με το γκολ που σημείωσε.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα βρέθηκαν να χάνουν 1-0 και να μένουν στο 25' με δέκα παίκτες. Όμως η Ελληνική ψυχή, η θέληση και το πάθος μίλησαν και η Ελλάδα έφτασε στην νίκη με δυο γκολ των Καρέλη και Μπουχαλάκη.

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε στο Sport24.gr για την επική αυτή ανατροπή, τον τρόπο που ήρθε, τις οδηγίες που πήγαν περίπατο αλλά και τον κόσμο που ήταν συγκλονιστικός καθώς επίσης και για την δική του γκολάρα και πως το σκέφτηκε.

Φτάσατε σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή αν και παίζατε με εννιά παίκτες από το 25', ποιο στοιχείο θεωρείς ότι έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο;

«Η θέληση που είχαμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι, το πάθος που είχαμε όλα τα παιδιά. Σαν Έλληνες ξέρουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αν είμαστε ενωμένοι και εμείς ήμασταν από την αρχή έως το τέλος».

Όταν έμεινε η ομάδα με εννιά παίκτες τι σκέφτηκες;

«Ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά πίστευα από την αρχή όπως έχει ξεκινήσει ο αγώνας ότι θα νικήσουμε και όσο και αν ακούγεται περίεργο ακόμα και με εννιά πίστευα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μετά τις αποβολές δεν υπήρχαν συστήματα και τακτικές;

«Όχι φυσικά όχι, παίζαμε, τέσσερις στην άμυνα, τέσσερις στο κέντρο και εγώ σαν επιθετικό χαφ, δεν είχαμε άλλο παίκτη μπροστά μας, κλείσαμε όμως καλά τους χώρους και περιμέναμε τις ευκαιρίες μας στην επίθεση».

Το γεγονός ότι ο διαιτητής απέβαλε τόσο γρήγορα δυο παίκτες δεν σας νευρίασε;

«Ναι σίγουρα είχαμε πολλά νεύρα στην αρχή, αλλά προσπάθησε ο Τάσος (Λαγός) σαν αρχηγός και κάποια άλλα παιδιά που ήμασταν ήρεμοι να ηρεμήσουμε και τα υπόλοιπα παιδιά. Η δεύτερη κόκκινη ήταν το πέναλτι δεν νομίζω ότι ήταν καν πέναλτι, πόσο μάλλον αποβολή».

Τι σας είπε στο ημίχρονο ο κ. Τσάνας;

«Αρχικά μας είπε έλεγε να ξεχάσουμε όσα μας είχε πει πριν την έναρξη του ματς. Τις τακτικές αλλά και τα μαρκαρίσματα που μας είχε αναθέσει στην αρχή. Μας τόνισε ότι είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να βάλουμε κάποιο γκολ και μας είπε ότι στην διάρκεια του δευτέρου μέρους θα έρθουν παιδιά από τον πάγκο που θα μας βοηθήσουν».

Είχε σημασία ότι αντέξατε και στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτείτε άλλο γκολ;

«Εντάξει ναι, ήταν πολύ σημαντικό, παίζαμε πολύ καλά σε σχέση με τις γραμμές που είχαμε, κλείσαμε καλά τους χώρους. Εκείνοι δεν μπορούσαν έπαιζαν μόνο από τα δεξιά αλλά δεν μας απειλούσαν ουσιαστικά».

Πως ενήργησες στο γκολ που έφερε την ισοφάριση, γιατί την έσκαψες;

«Ήμασταν πολλά άτομα μέσα στην περιοχή στην εκτέλεση του φάουλ και όταν πήδηξα εγώ είδα ότι ήμουν με τον τερματοφύλακα. Οπότε από την στιγμή που πήρα την μπάλα στα πόδια μου κατάλαβα ότι δεν θα έχει προλάβει να γυρίσει και για αυτό είπα να την σκάψω να το βάλω από πάνω».

Σε εκείνο το σημείο τι σκέφτηκες σχετικά με την ροή του αγώνα;

«Ήμουν πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε».

Δεν θέλατε να κρατήσετε τον βαθμό;

«Αυτό κάναμε αλλά από την στιγμή που ήταν κακό γήπεδο από κάποιο λάθος θα μας δινόταν μια ευκαιρία. Οι αντίπαλοι μας φοβηθήκανε από την αρχή, το έβλεπες στα μάτια τους έπαιζαν πίσω πάσες συνέχεια και όταν έβγαιναν στην επίθεση δεν μας απειλούσαν. Δεν πίστευαν ότι μπορούμε να το γυρίσουμε βλέποντας ότι ήμασταν εννιά παίκτες».

Στο 2-1 επακολούθησε ένας μικρός χαμός;

«Στο 2-1 τρελαθήκαμε όλοι. Πανηγυρίζαμε σαν τρελοί εγώ κυνηγούσα τον Μπουχαλάκη με όση αντοχή μου είχε μείνει. Ήταν κάτι το ανεπανάληπτο».

Σας βοήθησε πολύ και ο κόσμος;

«Σίγουρα. Παρά την βροχή έμεινε εκεί και μας υποστήριζε. Ένα πράγμα θα σας πω. Ξεκινήσαμε να ακούσουμε τον ύμνο μας και τον διακόψανε γιατί τον είπαν αυτοί. Εκεί όλα τα παιδιά μας έπιασε μια ανατριχίλα».

Η συνέχεια για την Εθνική Ελπίδων τι λέει;

«Τώρα παίζουμε μετά από 5 μήνες αρχικά με την Σουηδία εκτός και εν συνεχεία με την Πολωνία και αν νικήσουμε και τα δυο παιχνίδια μπορούμε να περάσουμε ως πρώτοι. Πιστεύω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες».

Είσαι από τους βασικούς συντελεστές και πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελπίδων. Πόσο σε έχει βοηθήσει η παρουσία σου στον Παναθηναϊκού όπου και εκεί λογίζεσαι πλέον ως βασικός.

«Πάρα πολύ με έχει βοηθήσει η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό καθώς βελτιώνομαι τόσο από τις προπονήσεις όσο και από τους συμπαίκτες μου γιατί είμαι σε μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και μαθαίνω καθημερινώς πράγματα».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ