ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης: "Είμαστε ικανοποιημένοι"

Καραγκούνης: "Είμαστε ικανοποιημένοι"
INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος από την κλήρωση του ομίλου της Εθνικής μας έμεινε ο Γιώργος Καραγκούνης. Τι είπε και ο Αλέξανδρος Τζιόλης

Ικανοποιημένος από το όμιλο που κληρώθηκε η Εθνική μας ομάδα έμεινε ο Γιώργος Καραγκούνης, τονίζοντας πως ο όμιλος του 2004 ήταν πιο δύσκολος.

Παράλληλα, ο έμπειρος μέσος της Εθνικής, τόνισε πως αν καταφέρει να σκοράρει τότε οι συμπτώσεις θα είναι πολλές σχετικά με το 2004.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Καραγκούνης στον "NovaΣπορ FM 94,6"

Για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012: " Οι κληρώσεις είναι πάντα θεωρητικές. Μετρά η κατάσταση που θα βρεθούμε εμείς. Όμως, δεν μπορούμε να μην πούμε πως είναι μία καλή κλήρωση καθώς δεν αντιμετωπίζουμε καμία υπερδύναμη που έχει διακριθεί σε μουντιάλ ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι και θα πρέπει να το πούμε. Παράλληλα, θα πρέπει να μην φύγουμε από τον στόχο μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι".

Για τους καλούς οιωνούς σε σχέση με το 2004: " Η αλήθεια είναι πως είναι καλή και η σειρά των αγώνων στον όμιλο. Πριν από την κλήρωση αν μας έλεγαν πως θα αντιμετωπίζαμε αυτούς τους αντιπάλους θα ήμασταν χαρούμενοι. Το 2004 είχαμε χειρότερη κλήρωση, με την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ρωσία και κανείς δεν μας υπολόγιζε. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε.

Οπότε τώρα που έχουμε θεωρητικά καλή κλήρωση, θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Μένουν ακόμα πέντε μήνες. Θα πρέπει να μείνουμε σε καλή κατάσταση για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το εναρκτήριο παιχνίδι. Είναι σημαντικό, γιατί θα μας βλέπουν εκατομμύρια φίλαθλοι, παίζουμε με τη διοργανώτρια και θα έχει τον κόσμο και τον ενθουσιασμό".

Για τους στόχους της Εθνικής στα γήπεδα Πολωνία και Ουκρανίας: " Από τη στιγμή που είμαστε εκεί έχουμε ήδη πετύχει στο πρωταρχικό μας καθήκον. Η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια μας δίνουν καλύτερες κληρώσεις. Όταν θα έρθει η ώρα θα πούμε και περισσότερα για αυτά τα ματς. Έχουμε αποδείξει πως πάντα στόχος μας είναι η νίκη και η πρόκριση. Ακόμα και σε δυσκολότερο όμιλο αν ήμασταν θα παλεύαμε για το καλύτερο".

Για το αν "κρατάει" ένα γκολ για την πρεμιέρα, όπως το 2004: " Αν γίνει και αυτό, τότε οι συμπτώσεις θα είναι πολλές και θα μπορούμε να μιλάμε για άλλα πράγματα. Όπως και να χει, το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιής, ώστε να πάμε χωρίς απώλειες και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Τζιόλης: "Οι κληρώσεις δεν δίνουν νίκες"

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και ο μέσος της Σανταντέρ και του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος τόνισε πως οι κληρώσεις δεν δίνουν νίκη.

" Η κλήρωση ήταν αρκετά βατή. Πολύ καλή. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο. Αν όμως δεν είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι ένα παιχνίδι δεν κερδίζεται από την κλήρωση. Πρέπει να το κερδίσεις στο γήπεδο.

Έχω την εντύπωση ότι γενικά σε αυτό το Euro θα δούμε καλά παιχνίδια. Αν και ο όμιλος μας φαίνεται εύκολος τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Είναι ένας ανταγωνιστικός όμιλος καθώς ακόμα και η Ρωσία που είναι το φαβορί για την πρώτη θέση δεν είναι μεγαθήριο", είπε και πρόσθεσε:

" Η Ελλάδα έχει κάνει όχι απλά βήματα, αλλά άλματα. Βελτιώθηκε και πλέον συγκαταλέγεται στις δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Μας υπολογίζουν και αυτό δεν είναι πολύ καλό καθώς πλέον δεν θα έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού".

Κλείνοντας μανέφερε: " Στην προκριματική φάση ήρθαν πολλά παιδιά στην Εθνική και δοκιμάστηκαν από την κύριο Σάντος. Ο προπονητής θα έχει πολλές σκέψεις για το ποιοι θα παρευρεθούν στο Euro, όμως αυτό είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι υγιείς, να μην υπάρχουν τραυματισμοί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ