ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης: "Εγώ ήθελα Ισλανδία"

Καραγκούνης: "Εγώ ήθελα Ισλανδία"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης για το Μουντιάλ είναι ακριβώς 50-50 για Ελλάδα και Ρουμανία και ξεκαθάρισε ότι εκείνος προτιμούσε για αντίπαλο στα μπαράζ τους Ισλανδούς.

"Είμαι 36 ετών και παίζω στην Εθνική ομάδα από το 1999. Έχω ζήσει απίστευτες χαρές αλλά το κυριότερο είναι πως έμαθα κάτι βασικό για να πετύχω. Θα πρέπει να αντιμετωπίζεις τον κάθε αντίπαλο δείχνοντας τον μέγιστο σεβασμό.

Για να είμαι ξεκάθαρος, περιμένουμε δύο παιχνίδια εξαιρετικά δύσκολα και ισορροπημένα. Το έχω πει από την ημέρα της κλήρωσης, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι ακριβώς ίδιες, 50% για κάθε ομάδα", τόνισε μεταξύ άλλων ο άσος της Φούλαμ σε συνέντευξή του στο ρουμανικό περιοδικό "Fanatik", με τον "Κάρα" να επισημαίνει πως ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα τη Γαλλία για αντίπαλο στα μπαράζ.

"Αρκετοί συμπαίκτες μου επιθυμούσαν να παίξουμε είτε με Ρουμανία είτε με Ισλανδία. Και εγώ ήθελα την Ισλανδία, όχι όμως τη Ρουμανία. Για την ακρίβεια, μόνο μία ομάδα επιθυμούσα έντονα να αποφύγουμε και ευτυχώς αυτό έγινε.

Αυτή είναι η Εθνική Γαλλίας, που έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες και έχει πολλά πλεονεκτήματα που δεν χρειάζονται μεγαλύτερη κουβέντα.

Οπότε κατά τη γνώμη μου από τη στιγμή που δεν πέσαμε με τη Γαλλία νομίζω ότι έχουμε μία θέση στον ήλιο της Βραζιλίας.

Θα πρέπει πάντα να παίξουμε καλύτερα απ'ότι στα προκριματικά, όπου τερματίσαμε με 25 πόντους συγκομιδή".

Όσον αφορά στο γεγονός πως η "γαλανόλευκη" δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να παίρνει η Εθνική τη νίκη με 1-0 σε κάθε παιχνίδι.

"Ειλικρινά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Βοσνία, η οποία έκανε βήματα προόδου και άξιζε να προκριθεί. Θυμηθείτε πάντως ότι κατακτήσαμε το Euro 2004 νικώντας δύο φορές τους Πορτογάλους στην πατρίδα τους χωρίς να δεχτούμε κάποιο γκολ.

Προσωπικά, υπογράφω και με τα δύο χέρια να νικάμε σε κάθε παιχνίδι με 1-0, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αυτό που έγινε στον όμιλό μας θα κάνουμε καιρό να το ξαναδούμε.

Σπάνια συναντάμε δύο ομάδες να μοιράζονται την κορυφή με 25 πόντους και να χρειάζεται η διαφορά τερμάτων για να πάρει κάποιος την πρωτιά. Το γεγονός ότι πετύχαμε μόνο 12 γκολ σε 10 ματς δεν με προβληματίζει καθόλου.

Το σημαντικότερο είναι ότι χάρη σε αυτά τα 12 γκολ πήραμε 8 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ χάσαμε 1 φορές".

Σημειώνεται ότι μετά την εκτός έδρας από τη Βοσνία τον περασμέο Μάρτιο (3-1), η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ολοκλήρωσε την παρουσίας της στα προκριματικά με πέντε συνεχόμενες νίκες, σημειώνοντας έξι γκολ και κρατώντας απαραβίαστη την εστία της.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ