ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

H κριτική των παικτών της Εθνικής

H κριτική των παικτών της Εθνικής
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος μετά το ματς στην Τυφλίδα επί της Γεωργίας.

Το Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος μετά το νικηφόρο ματς στην Τυφλίδα επί της Γεωργίας.

Με γκολ των Φωτάκη και Χαριστέα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μια σπουδαία νίκη και το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Euro 2012.

Η κριτική της 11αδας:

Τζόρβας: Στο γκολ που δέχθηκε δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας ενώ πιθανόν να πίστευε ότι μπορεί να απομακρύνει και ο Παπαδόπουλος. Παρόλο αυτά η εμφάνισή του κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και όσο απειλήθηκε κατάφερε να ανταπεξέλθει ωστόσο είχε πολύ άγχος στις εξόδους που δεν τα πήγε καθόλου καλά.

Σπυρόπουλος: Επανήλθε στο αρχικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Ζαραδούκα και έτρεξε πολύ στην αριστερή πλευρά. Επιθετικά δεν βοήθησε σημαντικά παρόλο που απείλησε με ένα ευθύβολο σουτ που τελευταία στιγμή χτύπησε σε αντίπαλο αμυντικό και απομακρύνθηκε η μπάλα. Αμυντικά, κατάφερε στο 58' να αποσωβήσει το δεύτερο γκολ στην προσπάθεια του Ιασβίλι.

Κ. Παπαδόπουλος: Πήρε την θέση του συνονόματου και τιμωρημένου Παπαδόπουλου (Αβράαμ) και φίλησε το χορτάρι σε μια εικόνα θαυμασμού στο φινάλε του ματς δείχνοντας ότι αποτελεί μια ηλιαχτίδα για το μάλλον της Εθνικής. Παρόλο που πιέστηκε στο γκολ που δέχθηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ήταν καλός και έτρεξε πολύ.

Παπασταθόπουλος: Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι δίκαια αποκτήθηκε και από το μεγαθήριο της Ιταλίας, Μίλαν αφού διαθέτει πλούσιο ταλέντο. Με την πάροδο του χρόνου, ο αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης ήταν ογκόλιθος και πολύ σοβαρός στο παιχνίδι κερδίζοντας τον τίτλο των διακριθέντων της Εθνικής Ελλάδος.

Βύντρα: Αρκετά καλός και με πολλά χιλιόμετρα να καταπίνει με τις επελάσεις του ο μπακ του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ όταν ένα σουτ που έκανε λίγο έλειψε να καταλήξει σε γκολ. Με την παρουσία του απέδειξε πως ο προπονητής του εκτός του Τοροσίδη διαθέτει έναν ισάξιο άσο για την δεξιά πτέρυγα.

Κατσουράνης: Με το δικό του στυλ και χωρίς να πείθει ιδιαίτερα πολλούς ο Κατσουράνης καιπάλι αποδείχθηκε λύρα εκατό για τον Φερνάντο Σάντος. Ο μέσος του Παναθηναϊκού, βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη της ομάδας και προσπαθούσε εκτός των σουτ που έκανε με πάσες-ασίστ να βοηθήσει και τα κατάφερε στο 85' με την πάσα στο Χαριστέα για το 1-2.

Καραγκούνης: Προσπαθούσε σε όλη την διάρκεια του αγώνα να εμψυχώνει τους παίκτες του ως αρχηγός και παράλληλα να βοηθάει στον οργανωτικό τομέα. Ο "τυπάρας" είπε με κάθετες πάσες είτε από στημένες μπάλες προσπαθούσε να βρει τους Γκέκα και Χαριστέα. Επίσης μερικές ατομικές ενέργειες δεν του βγήκαν και μετά την έξοδο του Τζιόλη γύρισε λίγο πιο πίσω.

Τζιόλης: Αποχώρησε στο 57' μετά από ένα ακόμα μέτριο πρώτο ημίχρονο (όπως και με την Κροατία). Ηταν φανερό ότι του λείπουν παιχνίδια και για τον λόγο αυτό ο Σάντος τον αντικατέστησε με τον Φωτάκη, αφού δεν μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Χαριστέας: Η επιστροφή του στο αρχικό σχήμα αποτέλεσε μια δικαίωση για τον Φερνάντο Σάντος καθώς στο 85' πέτυχε το νικητήριο γκολ (2-1) για την Εθνική Ελλάδος. Μετά τα γκολ με την φανέλα του Παναιτωλικού, μια ενέργεια του στο τέλος του ματς χάρισε μια ακόμα σπουδαία νίκη στην Ελλάδα μετά από αυτές στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Σαλπιγγίδης: Για μια ακόμα φορά έτρεξε πολύ βοηθώντας σημαντικά και σε επίθεση και σε άμυνα, ωστόσο είχε λίγες επιθετικές ενέργειες στο ματς. Ο άσος του ΠΑΟΚ έδειξε και σημάδια κόπωσης στο δεύτερο μέρος και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε στο 68' από τον συμπαίκτη του στον "Δικέφαλο του Βορρά", Στέφανο Αθανασιάδη.

Γκέκας: Πάλεψε, απείλησε λιγότερο από το ματς με την Κροατία ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την δουλειά του και να σκοράρει. Παρόλο αυτά, φρόντισε να απασχολήσει σημαντικά τους αντίπαλους αμυντικούς δημιουργώντας χώρους στους συμπαίκτες του. Αποχώρησε στο 90' από το ματς και την θέση του πήρε ο Κονέ.

Οι αλλαγές:

Φωτάκης: Αποδείχθηκε η "χρυσή" αλλαγή του Σάντος. Μπήκε στην θέση του Τζιόλη στο 57' με σκοπό να βοηθήσει περισσότερο δημιουργικά την Εθνική Ελλάδος, κυρίως βγάζοντας κάθετες πάσες στους επιθετικούς της Εθνικής. Ο μέσος του ΠΑΟΚ, ωστόσο με μια "βολίδα" στο 78' νίκησε τον πορτιέρο της Γεωργίας και ισοφάρισε σε 1-1.

Αθανασιάδης: Στην δεύτερη συμμετοχή του μετά το φιλικό της Νέας Υόρκης με το Εκουαδόρ, ο άσος του ΠΑΟΚ κλήθηκε να δώσει βοήθεια αντί του Σαλπιγγίδη, μπαίνοντας στο ματς στο 68'.

Κονέ: Μπήκε στο 90' στο παιχνίδι αντί του Γκέκα για να κρατήσει όσο μπορούσε την μπάλα στις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ