ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος
INTIME SPORTS

To Sport24.gr κάνει την κριτική των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Οι Φετφατζίδης, Τοροσίδης και Παπαδόπουλος ήταν εξαιρετική σε απόδοση ενώ ο Αθανασιάδης αποτέλεσε τον "αδύναμο κρίκο". Διαβάστε την κριτική του Spor24.gr για την εικόνα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος.

Ουγγαρία, αποστολή: Νίκος Συριώδης

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Πολύ καλή η παρουσία του Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ της Εθνικής Ελλάδος. Ο γκολκίπερ της Ουντινέζε μπορεί να έπιασε ελάχιστες φορές την μπάλα, ίσως και λιγότερες από πέντε αλλά η επέμβαση του στο 87' στο σουτ του Πίντερ ήταν εξαιρετική και ουσιαστικά κράτησε το μηδέν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Καρνέζης απέφυγε τα λάθη και με την μπάλα στα πόδια ενώ ήταν σταθερός στις εξόδους του.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ήταν πολύ καλός και μαζί με τους Φετφατζίδη και Παπαδόπουλο ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Το παιχνίδι της Εθνικής έγινε κατά κόρον από την πλευρά του τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και μετά το 60' με τον "Τόρο" να ανεβαίνει συχνά και να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα από την πλευρά του. Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα είχε και μια τρομερή ενέργεια και σίγουρα αν δεν ήταν κουρασμένος θα την τελείωνε αυτός αλλά προτίμησε να δώσει στον Κατσουράνη που αστόχησε από καλή θέση.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Τα δυο στόπερ της Εθνικής Ελλάδος δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα με την Ελλάδα να είναι συνέχεια στην επίθεση και να έχει την κατοχή της και τους αντίπαλους επιθετικούς να έχουν λιγοστές ευκαιρίες για αν απειλήσουν και τις περισσότερες με στημένα. Στην καλύτερη στιγμή της Ουγγαρίας στο πρώτο μέρος ήταν αυτός που έχασε τον παίκτη του κάνοντας λάθος εκτίμηση της εξέλιξης της φάσης. Από εκεί και πέρα δεν αντιμετώπισε άλλο πρόβλημα.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Λίγο πολύ τα ίδια που ισχύουν για τον Μανωλά, ισχύουν και για τον Παπασταθόπουλο με τον αμυντικό της Ντόρτμουντ όμως να αποφεύγει και τα λάθη στην άμυνα ενώ έβγαινε πρώτος στις περισσότερες μονομαχίες και με την εμπειρία του καθάρισε τις περισσότερες φάσεις. Ο Παπασταθόπουλος προσπάθησε να βγει και στην επίθεση κάποιες φορές όταν η Εθνική έκλεβε την μπάλα αφήνοντας τον Μανωλά ως τελευταίο.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι είχε άγχος και δεν πήρε πρωτοβουλίες. Έμεινε περισσότερο καθηλωμένος στην άμυνα και δεν δημιούργησε ρήγματα από το αριστερό άκρο. Από την άλλη όμως δεν δέχτηκε και επιθέσεις από την πλευρά του. Στο δεύτερο μέρος όμως ανέβασε την απόδοση του και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν οι πρώτες φάσεις της Εθνικής Ελλάδος στο δεύτερο ημίχρονο. Συνέχισε πολύ καλά και προσπαθώντας να απειλήσει ενώ έδινε βάση και στην άμυνα έχοντας πολύ καλή παρουσία και στα δυο μισά του γηπέδου.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πάρα πολύ καλός στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος μπροστά από τα δυο στόπερ κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Κράτησε την θέση του και δεν βγήκε παρά μόνο προς το τέλος του αγώνα. Ήταν απλός και ουσιαστικός, δεν κρατούσε πολύ την μπάλα στα πόδια του ενώ οι περισσότερες μεταβιβάσεις του κυρίως κοντά ήταν όλες πολύ σωστές.

ΚΟΝΕ: Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε λίγο πιο μπροστά από τον Παπαδόπουλο και δεν φάνηκε τόσο πολύ καθώς δεν ζητούσε πολλές μπάλες και δεν πήρε προσπάθειες. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του ενώ ήρθε να παίξει λίγο πιο δεξιά με αποτέλεσμα και να πάρει προσπάθειες αλλά και να πατήσει περισσότερο περιοχή. Είχε μάλιστα δυο πολύ καλές στιγμές με κεφαλιές στο 48' και στο 49' αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Ο Κονέ δέχτηκε μια κίτρινη κάρτα στο 64' και αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Κατσουράνη.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Ο καλύτερος της Εθνικής Ελλάδος για το διάστημα που αγωνίστηκε. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο η μπάλα περνούσε αρκετές φορές από τα πόδια του με τον νεαρό μέσο να προσπαθεί με τις εμπνεύσεις του να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα. Ο "Φέτφα" είχε μια πολύ ωραία προσπάθεια στο 22' η οποία δεν είχε ευτυχή κατάληξη ενώ έχασε και τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 51' με σουτ μέσα από την περιοχή. Ο μέσος της Εθνικής Ελλάδος αντίκρισε και αυτός την κίτρινη κάρτα στο 65' σε ένα σκληρό τάκλιν ενώ στο 67' και πάλι έκανε άνω κάτω την άμυνα των Ούγγρων και γύρισε την μπάλα με την πάσα του να κόβεται τελευταία στιγμή. Ο Φετφατζίδης φάνηκε ότι κουράστηκε και έγινε αλλαγή στο 77' από τον Γιαννιώτα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό "φτερό" της Εθνικής Ελλάδος και στα 68' που αγωνίστηκε ήταν δραστήριος αλλά ανούσιος. Ο Λάζαρος ζητούσε την μπάλα είτε για να μπει κατά μέτωπο είτε για να γεμίσει την μπάλα αλλά τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια είτε επειδή τον έκοβαν οι αμυντική της ομάδας της Ουγγαρίας είτε επειδή είχε κακή τελική επιλογή. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας που δοκίμασε και αρκετά τα πόδια του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ο μέσος της Μπενφίκα ήταν αρκετά καλός στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους. Ζητούσε την μπάλα και συνήθως από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν οι προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδος ενώ ακόμα και με μεγάλες μπαλιές προσπαθούσε να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας. Όσο περνούσε η ώρα όμως φάνηκε να κουράζεται και δεν συνέχισε να παίρνει τόσο πολύ την μπάλα ενώ προς το τέλος της αναμέτρησης έκανε ένα-δυο βεβιασμένα λάθη τα οποία ευτυχώς δεν στοίχισαν.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Ίσως ο χειρότερος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος καθώς η Εθνική δεν είχε σέντερ φορ. Ο Αθανασιάδης ήταν ακίνδυνος και στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε καθόλου. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να μπει και αυτός περισσότερο στο παιχνίδι και να απειλήσει αλλά στις δυο φάσεις που έγινε απειλητικός στο 50' και στο 69' δεν πρόλαβε τις μπαλιές του Τοροσίδη.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 68' αντί του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου σε μια προσπάθεια του Μαρκαριάν να τονώσει την μεσοεπιθετική γραμμή της Εθνικής ομάδας.

ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 77' αντί του Κονέ. Στα 13 λεπτά που έπαιξε προσπάθησε να βοηθήσει και είχε ένα σουτ από καλή θέση στο 90' μετά από πάσα του Τοροσίδη με τον Κίραλι όμως να μπλοκάρει την μπάλα.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 77' αντί του Φετφατζίδη. Στα 13 λεπτά που έπαιξε προσπάθησε και αυτός με την σειρά του να κάνει ότι μπορεί για να πάρει η Εθνική την νίκη χωρίς όμως να φανεί στο διάστημα που αγωνίστηκε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ