ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γαλανόλευκος Φάρος: "Η κερκίδα μας θα είναι δυνατή"

Γαλανόλευκος Φάρος: "Η κερκίδα μας θα είναι δυνατή"

Για το ταξίδι των Ελλήνων φιλάθλων στη Φινλανδία, τα επικείμενα κρίσιμα ματς της Εθνικής, τις σχέσεις με την ΕΠΟ, μίλησε ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκκας.

Για το ταξίδι των Ελλήνων φιλάθλων στη Φινλανδία, τα επικείμενα κρίσιμα ματς της Εθνικής στις 11 και 14 του μήνα, τις σχέσεις με την ΕΠΟ, το νέο πόστο του «Κάρα» και την κλήση του Γκέκα και τη νέα αρχή της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016, μίλησε ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκκας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Τι ετοιμάζει ο «Γαλανόλευκος Φάρος» ενόψει του αγώνα με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι;

Δυστυχώς στο «Καραϊσκάκη» με τη Ρουμανία έλειπε ο κόσμος και ήρθε μία ήττα που ήταν πολύ σημαντική. Αυτή η ήττα μας βάζει σε κίνδυνο όχι άμεσα για την πρόκριση, αλλά σε περίπτωση νέας ήττας στο Ελσίνκι μένουμε ήδη στο -6 και θα πρέπει να κυνηγάμε. Στο Ελσίνκι, ο Γαλανόλευκος Φάρος θα είναι και πάλι ο 12ος παίκτης της Εθνικής μας. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια που πήρε για τον εκτός έδρας αγώνα. Ο σύλλογός μας θα έχει 150 άτομα στη Φινλανδία, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, Στον αγώνα θα βρεθούν και Έλληνες από τη γειτονική Σουηδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Αμερική κ.α. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11 του μηνός και εμείς θα αναχωρήσουμε την Τρίτη στις 7 Οκτωβρίου. Ευελπιστώ ότι η ΕΠΟ θα μπορέσει να εξασφαλίσει κι άλλα εισιτήρια. Η κερκίδα μας θα είναι δυνατή. Με τη δύναμη της τρομπέτας οι Έλληνες φίλαθλοι θα σπρώξουν την ομάδα σε νέες επιτυχίες και πιστεύω ότι αυτοί θα είναι που θα δώσουν και τη νίκη μέσα στο Ελσίνκι. Ελπίζω όμως να δω στη Φινλανδία και μία Εθνική τελείως διαφορετική σε σχέση με εκείνη που παρουσιάστηκε στον αγώνα με τη Ρουμανία και της έλειπε το πάθος.

Πόσο μπορεί να βοηθήσει η προσθήκη του Γιώργου Καραγκούνη στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας;

Οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΠΟ και τον κ.Ρανιέρι που έφεραν ξανά στην Εθνική τον Γιώργο. Είναι πολύ σημαντικό για την Εθνική μας ομάδα που θα έχει ξανά τον μεγάλο της αρχηγό. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Καραγκούνη που επέλεξε να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα. Ο Γιώργος θα προσφέρει στην Εθνική και από αυτό το νέο πόστο, όπως προσέφερε τόσα χρόνια με τις 139 συμμετοχές με την αντρική ομάδα και τις 111 με τις μικρές εθνικές. Μακάρι να γίνει ένας φιλικός αγώνας προς τιμήν του ώστε να συμπληρώσει τις 140 συμμετοχές και να αποθεωθεί από τον κόσμο σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Τι πιστεύεις πήγε στραβά στον πρώτο αγώνα και ήρθε η ήττα;

Επειδή ήμουν από τους λίγους που βρέθηκε στο γήπεδο σε εκείνο των κεκλεισμένων των θυρών αγώνα, είδα ότι η Εθνική δεν έμοιαζε με αυτή την ομάδα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν είχε ψυχή και καρδιά και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Αποδεικνύεται ότι όταν δεν παίζεις με πάθος είναι πολύ πιθανό να χάσεις. Ωστόσο αυτή η ήττα δε μας απογοητεύει. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική μας ομάδα κάνει κατάθεση ψυχής στους αγωνιστικούς χώρους και ευελπιστούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και στα επόμενα παιχνίδια. Και στα δύο επόμενα με Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία θέλουμε να δούμε τους παίκτες να τα δίνουν όλα. Να μην αφήνουν απάτητο κανένα σημείο του γηπέδου, να αγωνίζονται με πάθος ώστε να έρθουν οι 6 βαθμοί. Δεν αγχωνόμαστε παρά την ήττα στην πρεμιέρα γιατί ξέρουμε ότι εύκολα ή δύσκολα η πρόκριση στο Euro 206 θα έρθει…

Ποια είναι η άποψή σου γύρω από το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το αν θα έπρεπε ή όχι τελικά να κληθεί ο Γκέκας;

Ο Φάνης έχει προσφέρει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική ομάδα. Είναι ένας σπουδαίος επιθετικός που σκοράρει και βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξαιρετική φόρμα. Μπράβο στον κ.Ρανιέρι που αναγνώρισε το λάθος του και τον κάλεσε έστω και την τελευταία στιγμή. Από τη στιγμή που ένα σέντερ φορ βάζει τη μπάλα στα δίχτυα δεν μπορείς να του πεις ότι δεν σε καλώ επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία. Θεωρώ ότι μία από τις πρώτες ενέργειες και του Καραγκούνη ήταν να κληθεί ο Γκέκας.

Πώς είναι οι σχέσεις του συλλόγου με την ΕΠΟ και πώς μπορεί η Ομοσπονδία να βοηθήσει ώστε να γεμίσει το γήπεδο με τη Βόρεια Ιρλανδία;

Αρχικά, οι σχέσεις μας με την ΕΠΟ είναι απίστευτα θετικές. Στη Βραζιλία είχε εγκριθεί ένα μεγάλο ποσό για να παραμείνουν οι Έλληνες φίλαθλοι και στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, ενώ δόθηκαν και 60 εισιτήρια δωρεάν. Και στη Φινλανδία θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους Έλληνες φιλάθλους. Άλλωστε για εμάς γνωρίζει ότι τρόπος ζωής μας είναι η Εθνική μας ομάδα και πάντοτε θα την ακολουθούμε σε όποια χώρα κι αν αγωνίζεται. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρα πολύ σημαντικό να γεμίσει το γήπεδο με τη Βόρεια Ιρλανδία, στο Φάληρο, στις 14 του μήνα. Από όσο ξέρω τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ δίνει δωρεάν πολλές χιλιάδες εισιτήρια στα σχολεία των γύρω περιοχών. Έτσι καταφέρνει εκτός των άλλων να φτιάχνει τους αυριανούς φιλάθλους της Εθνικής. Εμείς ως Γαλανόλευκος Φάρος δεν έχουμε δημιουργήσει ποτέ καμία ασχήμια και πάντα αποτελούμε το παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε όλοι να δούμε στα επόμενα παιχνίδια την Εθνική που θαυμάσαμε στα γήπεδα της Βραζιλίας και περιμένουμε να κερδίσουμε στο «Καραϊσκάκη» όσο δύσκολο κι αν είναι. Εγώ θα τους παρακαλέσω να έρθουν στον αγώνα, να φτιάξουμε όλοι μαζί μία δυνατή κερκίδα και να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Ένα σχόλιο για το τραγικό συμβάν με το θάνατο του φιλάθλου και τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης που αποφασίστηκε για το σαββατοκύριακο…

Δεν μας έχει φωνάξει ποτέ κανένας να μας ρωτήσει πώς ο Γαλανόλευκος Φάρος έχει γυρίσει την πλάτη στη βία και παράγει σωστούς φιλάθλους όλα αυτά τα χρόνια. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και ως τέτοια θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Για το τραγικό συμβάν των περασμένων ημερών η πολιτεία θεώρησε ότι είναι σωστό να προσχωρήσει σε διακοπή όλης της αγωνιστικής δράσης του σαββατοκύριακου. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι σωστό μέτρο διότι έτσι δεν μπορεί να πετύχει τίποτα… Είναι κρίμα αυτή η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μετακινήσεις φιλάθλων, δεν μπορείς να δεις έναν αγώνα δίπλα-δίπλα με φιλάθλους αντιπάλων όπως για παράδειγμα μπορεί να συμβεί στο εξωτερικό. Είναι κρίμα…

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ