ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική με "σφυγμό", πίστη (ακόμα) για τα μπαράζ

Εθνική με "σφυγμό", πίστη (ακόμα) για τα μπαράζ
INTIME SPORTS

Το -6 από την Ουγγαρία φαντάζει δύσκολο να ανατραπεί, αλλά στην Εθνική πιστεύουν στην κατάκτηση της 3ης θέσης. Επέστρεψαν στην Αθήνα όσοι παίζουν Ελλάδα και οι Χριστοδουλόπουλος, Καπίνο.

Η Εθνική ομάδα έδειξε να έχει «σφυγμό». Μπορεί για πέμπτο ματς στον έκτο προκριματικό όμιλο να μην γεύτηκε τη χαρά μιας νίκης, παραμένοντας τελευταία με δυο βαθμούς και για τέταρτο να μην κατάφερε να σκοράρει (έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ), παρ’ όλα αυτά για πρώτη φορά είχε αγωνιστικό προσανατολισμό στο γήπεδο, φάνηκε να ξέρει τι ζητάει από το ματς και πως να το πάρει. Εν ολίγοις, οι παίκτες προσπάθησαν να βγάλουν στο χορτάρι όλα εκείνα πο δούλεψαν τις τελευταίες ημέρες με τον Σέρχιο Μαρκαριαν.

Ήταν διαβασμένη πάνω στον αντίπαλο, κινδύνεψε σε λίγες στιγμές μέσα στο ματς και τις περισσότερες προς το τέλος όταν είχε βγει μαζικά μπροστά για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της νίκης, ήταν καλά οργανωμένη, οι γραμμές ήταν κοντά αν κάποια από τις δυο ομάδες έπρεπε να νικήσει, αυτή ήταν η ελληνική. Ζήτησε περισσότερο τη νίκη, φάνηκε να έχει το πιο σωστό πλάνο για να φτάσει σε αυτή, αλλά είτε για λόγους αστοχίας είτε για λόγους επιπολαιότητας και έλλειψης καθαρού μυαλού έμεινε ξανά στο... μηδέν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο «στρατόπεδο» της Εθνικής επικρατούσε πίκρα για το γεγονός πως δεν ήρθε το τρίποντο, αν και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις μέσα στο ματς, πετώντας άλλους δυο βαθμούς. Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ομολόγησε και μετά τη συνέντευξη Τύπου ότι η δεύτερη θέση αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν, αλλά δεν έχασε την πίστη του για την δεύτερη. Το έλεγε και το πίστευε ο Ουρουγουανός. Ίσως από ανάγκη για να υπάρχει κίνητρο, ίσως βάζοντας κάτω τα δεδομένα, όπως και να ‘χει για τον ίδιο ακόμα το πράγμα «παίζεται» για την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Το ίδιο είπαν και όσοι (λίγοι ομολογουμένως) παίκτες είχαν διάθεση να μιλήσουν μετά το ματς, ότι δηλαδή υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες και αυτές πρέπει να κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Αν στο τέλος χαθεί η μάχη, τουλάχιστον αυτή να έχει δοθεί...

Για τον 72χρονο προπονητή, η Ουγγαρία έχει δύσκολο πρόγραμμα και όπως την είδε και χθες και σε άλλα ματς, θα κάνει γκέλες. Αν η δική του ομάδα ανταποκριθεί και πάρει τα ματς που έπονται, θεωρεί ότι θα την φτάσει. Το -6 (-3 αν θεωρήσουμε δεδομένη τη νίκη στον β’ γύρο την τελευταία αγωνιστική) καλύπτεται σε πέντε ματς σύμφωνα με τον Μαρκαριάν, απλά πρέπει η Εθνική να αυξήσει τα ποιοτικά της λεπτά μέσα στο ματς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα 35-40 λεπτά με την Ουγγαρία, να γίνουν 55-60 στο επόμενο ματς και η πορεία να είναι ανοδική. Ο ίδιος είπε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πως θα πρέπει η «γαλανόλευκη» να παίζει με μυαλό, καρδιά σε κάθε παιχνίδι και να αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε στη Βουδαπέστη, έστω και αν δεν κατακτήθηκαν οι τρεις βαθμοί, αλλά πρέπει να υπάρξει και συνέχεια.

Στο αεροπλάνο της επιστροφής ήταν όλοι οι διεθνείς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και μαζί ήταν και οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Στέφανος Καπίνο. Οι υπόλοιποι θα μεταβούν από την ουγγρική πρωτεύουσα στους προορισμούς του, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Επόμενος αντίπαλος τα Νησιά Φερόε που δεν πρέπει καν να γίνεται κουβέντα για το αν θα νικήσουμε, παρά το 0-1 του πρώτου γύρου στο Φάληρο. Ένα ένα τα ματς και όπου βγάλει. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες και με καλύτερο πρόσωπο, η Εθνική θα παλέψει μέχρι τέλους...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ