ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Ενθαρρυντικά μηνύματα"

"Ενθαρρυντικά μηνύματα"
INTIME SPORTS

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα μηνύματα από το φιλικό με τον Καναδά, ο Βαγγέλη Μόρας ενώ για τον ίδιο δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την Μπολόνια.Τζαβέλλας:"Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο".

ο διεθνής αμυντικός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" για το φιλικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τον Καναδά.

Ακόμα αναφέρθηκε και στο μέλλον του λέγοντας ότι έχει επαφές και με ελληνικές ομάδες και θα αποφασίσει με την οικογένεια του για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

" Είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργιους παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο με δύο προπονήσεις να παρουσιάσουμε ομοιογένεια. Τα μηνύματα, πάντως, είναι ενθαρρυντικά και τα δείγματα θετικά, αν αναλογιστούμε τα αποτελέσματα στα φιλικά. Το μέλλον είναι μπροστά. Είχαμε πολλές νέες προσθήκες στην ομάδα, αλλά για αυτό παίζουμε φιλικά, ώστε τον Μάρτιο να δείξουμε εντελώς διαφορετικά και καλύτερα πράγματα", είπε αρχικά.

Για τα όσα ζητάει ο Φερνάντο Σάντος, ανέφερε:"Α υτό που ζητάει ο νέος προπονητής είναι να κρατάμε την μπάλα, γιατί πιστεύει ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να το κάνει αυτό. Κατοχή και παιχνίδι πρωτοβουλίας. Αυτά ζητάει. Δεν είμαστε… Ισπανία, φυσικά, αλλά μπορούμε να παίξουμε μπάλα".

Ακόμα για το αν ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού με αυτό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, δήλωσε:" Νομίζω, ναι. Στο θέμα τακτικής, πάνω κάτω, δουλεύουμε στα ίδια πράγματα. Ταιριάζουν οι σκέψεις μας και το στιλ παιχνιδιού μας, αφού οι ιταλικές ομάδες δίνουν μεγάλο βάρος στην αμυντική τακτική".

Επίσης για το αν θα πρέπει να αγωνίζεται η Εθνική ομάδα πιο συχνά στην επαρχία, επεσήμανε:" Πιστεύω ότι η Εθνική πρέπει να παίζει περισσότερο στην επαρχία. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσος πολύς ο κόσμος χθες. Χάρηκα πολύ που έπαιξα στη Λάρισα και στο νέο γήπεδο. Ωστόσο, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την έδρα".

Τέλος για την Μπολόνια και τα σενάρια επιστροφής του στην Ελλάδα, σημείωσε: "Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, αλλά είχαμε οικονομικά προβλήματα. Θα προσπαθήσω να μείνω στο εξωτερικό. Δεν θέλω να φύγω από την Μπολόνια!

Έχω περάσει τέσσερα καταπληκτικά χρόνια. Μου αρέσει η πόλη… Θα δω. Έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής… Θα αποφασίσω με την οικογένειά μου. Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει, με όλες τις ελληνικές ομάδες! Είναι φυσιολογικό, όμως. Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, έχουν το αβαντάζ αυτοί που μένουν ελεύθεροι".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζαβέλλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" αρχικά για το φιλικό με τον Καναδά, σημείωσε:" Κάνουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε πως δένουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε το μηδέν στην άμυνα με καλό ποδόσφαιρο, θα πάμε καλά.

Όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική πήγε μπροστά έχοντας ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι διαθέτουμε πληθώρα καλών παικτών στα μετόπισθεν. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή βελτίωση.

Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ενώ αν καταφέρουμε να έχουμε για μεγαλύτερο διάστημα την απόδοση που είχαμε από το 46’ μέχρι το 75’, θα μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα και να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται στην Εθνική ομάδα υπάρχει κίνητρο. Εγώ βλέπω κάποια παιδιά κάθε 2-3 μήνες και διακρίνω τη βελτίωση πάνω τους. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται".

Όσο για το παιχνίδι που ακολουθεί με την Μάλτα στις 26 Μαρτίου και την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του "EURO 2012", τόνισε:" Είμαστε σε έναν όμιλο, που εγώ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Για να κερδίσουμε την Κροατία τον Οκτώβριο θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Όμως μέχρι τότε υπάρχουν άλλα παιχνίδια. Έχουμε τα ματς με τη Μάλτα, με πρώτο αυτό εκτός έδρας. Μου αρκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν, τώρα, πάρουμε κι ένα μεγάλο σκορ, ακόμη καλύτερα".

Για τις διαφορές ανάμεσα στον Ότο Ρεχάγκελ και τον Φερνάντο Σάντος, είπε:"Ε ίναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Τον κ. Ρεχάγκελ δεν τον έζησα πολύ. Τώρα με τον κύριο Σάντος υπάρχουν κάποιες αλλαγές, προσπαθούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σοβαροί. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δική του δουλειά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύο προπονητές".

Τέλος για τις εντυπώσεις του από την Γερμανία, δήλωσε:" Η ζωή στη Φρανκφούρτη είναι όμορφη. Σίγουρα μου λείπουν κάποια πράγματα από την Ελλάδα, αλλά είμαι εκεί για να παίξω ποδόσφαιρο. Πέραν του ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, όμορφα και γεμάτα γήπεδα, είναι άλλη η νοοτροπία των Γερμανών για το ποδόσφαιρο.

Είτε χάνεις είτε κερδίσεις, είναι το ίδιο. Το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι ιδιαίτερο. Εγώ σαν αριστερός μπακ οφείλω να είμαι καλός στα ανασταλτικά μου καθήκοντα, αλλά και να βγαίνω μπροστά, γιατί ο κόσμος εκεί ζητά θέαμα. Έχω αλλάξει νοοτροπία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του ποδοσφαίρου.

Αισθάνομαι περισσότερο επαγγελματίας. Στην Ελλάδα δεν μπορούσα να έχω τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς, κάτι που ο ανταγωνισμός στη Γερμανία το επιβάλλει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ