ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα-Λευκορωσία 2-3

Ελλάδα-Λευκορωσία 2-3
INTIME SPORTS

Άτυχη η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων γνώρισε την ήττα με 2-3 από την Λευκορωσία με πέναλτι στο 94' στον πρώτο της αγώνα στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013

Άτυχη στάθηκε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013, καθώς ηττήθηκε στις καθυστερήσεις με 2-3 από την Λευκορωσία στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες".

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καλύτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρότι έχανε με 0-2, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87' σε 2-2, ωστόσο στο 94' οι Λευκορώσοι κέρδισαν πέναλτι και πήραν το πρώτο τους "τρίποντο" στην διοργάνωση.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/ Βοηθοί: Βαλέρι (Ιταλία)/ Νικολέτι (Ιταλία), Ρομανιόλι (Ιταλία)

Ελλάδα (Γεωργιάδης): Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Μανωλάς (78' Ανάκογλου), Στάμου (32' Βέλλιος), Μητρόπουλος, Βλαχοδήμος (57' Βασιλόγιαννης), Λαγός, Γιάννου, Φορτούνης, Καραγκούνης.

Λευκορωσία (Βοϊτέκχοβιτς): Σερμπάκοφ, Πολιάκοφ, Πολίτεβιτς, Μπάγκα, Κούγκαν, Πατότσκι (71' Σκίτοφ), Κχλεμποσόλοφ, Κοντρατίεφ, Κέντις, Αλεκσίεβιτς, Κουζμένοκ.

Κίτρινες κάρτες: Σκόνδρας (29, Ελλάδα)-Κούγκαν (57', Λευκορωσία), Πολιάκοφ (86', Λευκορωσία)

Σκόρερ: Ποτουρίδης (38', πεν. Ελλάδα), Φορτούνης (87, Ελλάδα)-Κχλεμποσόλοφ (13', 94', πεν. Λευκορωσία), Πατότσκι (18', Λευκορωσία)

Αιφνιδίασαν οι Λευκορώσοι στην αρχή

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έδειξε πως αιφνιδιάστηκε στην αρχή της αναμέτρησης και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να κερδίζουν με 0-2 μόλις στο 18ο λεπτό του αγώνα.

Η Εθνική μας είχε μια καλή ευκαιρία στο 9ο λεπτό, όταν λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων ο Φορτούνης πήρε την μπάλα μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε την πάσα στον Βλαχοδήμο, ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά ο Σερμπάκοφ έπεσε και έδιωξε την μπάλα.

Η απάντηση της Λευκορωσίας ήρθε στο 13' με γκολ. Ο Κχλεμποσόλοφ μπήκε στην περιοχή απέφυγε τους αμυντικούς και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λάμπρου για να κάνει το 0-1 για την Λευκορωσία.

Πέντε λεπτά αργότερα (18') οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μπάγκα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κέντις με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Πατότσκι από κοντά και διαμόρφωσε το 0-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ελληνική ομάδα "ξύπνησε" και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 24' ο Λαγός κέρδισε φάουλ από τον Κουγκάν, ο Μητρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 30' ο Φορτούνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Σερμπάκοφ, ωστόσο σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Οκτώ λεπτά αργότερα (38') η Εθνική μας κατάφερε να μειώσει στο σκορ, όταν ο Γιάννου κέρδισε πέναλτι από τον Κουζμένκοκ, το πέναλτι εκτέλεσε ο Ποτουρίδης εύστοχα και έκανε το 1-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μπήκε καλύτερα η Εθνική

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλύτερα, με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 47', από την κεφαλιά του Βέλλιου σε σέντρα του Σκόνδρα η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 62', ο Λάμπρου έσωσε την εστία της Εθνικής μας από βέβαιη παραβίαση, καθώς απέκρουσε το σουτ του Αλεκσίεβιτς.

Στο 71', ο Φουρτούνης μετά από ατομική προσπάθεια, έκανε το σουτ, ωστόσο ο Σερμπάκοφ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Δύο λεπτό αργότερα (73'), ο Ποτουρίδης από αριστερά έκανε την σέντρα, ο Μητρόπουλος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Σερμπάκοφ έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Ποτουρίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 78', ο Λάμπρου έσωσε για ακόμη μια φορά την εστία της Εθνικής μας ομάδα, σε σουτ του Αλεκσίεβιτς.

Στην συνέχεια η Εθνική μας ομάδα πίεσε τους φιλοξενούμενους για να φτάσει στην ισοφάριση και τα κατάφερε τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (87'), όταν ο Φορτούνης βγήκε τετ α τετ με τον Σερμπάκοφ και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-2.

Ωστόσο η Εθνική μας στις καθυστερήσεις του αγώνα στάθηκε άτυχη, καθώς στο 94', ο Λαγός ανέτρεψε τον Σκίτοφ και ο Κχλεμποσόλοφ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για να διαμορφώσει το τελικό Ελλάδα-Λευκορωσία 2-3.

Στο άλλο ματς του ομίλου που έγινε την Τρίτη η Γερμανία νίκησε με 4-1 την Κύπρο. Στην επόμενη αγωνιστική η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κύπρο εκτός έδρας (2/9).

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Γερμανία 3

2. Λευκορωσία 3

3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3

4. Κύπρος 3

5. Ελλάδα 0

6. Σαν Μαρίνο 0

Επόμενη αγωνιστική (1-2/9)

Γερμανία-Σαν Μαρίνο

Λευκορωσία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Κύπρος-Ελλάδα

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ