ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Είναι νέα, ωραία και με άρωμα...Βραζιλίας

Είναι νέα, ωραία και με άρωμα...Βραζιλίας
Γκέκας INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους γράφει για τη νέα Εθνική ομάδα που χτίζει ο Φερνάντο Σάντος η οποία πέρασε από την Ρίγα και με την ανάλογη σοβαρότητα τερματίζει και αήττητη στον όμιλο

Από τη κρύα και βροχερή Ρίγα της Λετονίας, επιστρέψαμε λοιπόν στην ζεστή Αθήνα και κινούμαστε πάλι στους συνηθισμένους ρυθμούς.

Το Sport24.gr, βρέθηκε στη Λετονία (όπως και σε όλα τα μεγάλα ραντεβού) και κατέγραψε από κοντά την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2014 που θα γίνει στην Βραζιλία.

Η "γαλανόλευκη" έφυγε με το "διπλό" από την Ρίγα κάνοντας την ανατροπή σε ένα παιχνίδι που δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να είναι πίσω στο σκορ.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, είχαν κάποιες στιγμές αδράνειας (έπαιξε ρόλο το νωθρό ξεκίνημα αλλά και οι καιρικές συνθήκες), ωστόσο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα που έπαιξαν με σοβαρότητα και με σύστημα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους γηπεδούχους.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι στην Ρίγα το συμπέρασμα σε γενικές γραμμές (εκτός από το αποτέλεσμα που πάντα είναι αυτό που μετράει), είναι πως η Εθνική μας ομάδα είναι ωραία (μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου), είναι σοβαρή (κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις των παικτών πριν και μετά το ματς), αλλά προ πάντων νέα και με πολύ μέλλον μπροστά της.

Αυτή η Εθνική ομάδα, διαθέτει στις τάξεις της ίσως την καλύτερη φουρνιά νεαρών ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

Έναν Κυριάκο Παπαδόπουλος ο οποίος στα 20 χρόνια του είναι σε μια από τις πέντε καλύτερες ομάδες της Γερμανίας βασικός και δίνει ποιότητα στην άμυνα (το πέναλτι δεν μπορούσε να το αποφύγει έτσι όπως ήταν ο αγωνιστικός χώρος), δίπλα στον πιο έμπειρο Παπασταθόπουλο.

Έναν Μανιάτη που αποδείχθηκε το κρυφό χαρτί του Σάντος, με το να βγαίνει συνέχεια από πίσω και να είναι μέσα στις φάσεις (όπως στο δοκάρι).

Ένας Μήτρογλου ο οποίος προσπάθησε στο ματς με την Λετονία, αλλά δεν του βγήκαν οι φάσεις και φυσικά έναν Κώστα Φορτούνη.

Ο 20χρονος Τρικαλινός μέσος έδειξε για ακόμη μια φορά πως είχε ραγδαία άνοδο στην καριέρα του με την απόφασή του να αφήσει την Ελλάδα και να αγωνιστεί στην Γερμανία (όπως και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος).

Τρέχει, κόβει, μοιράζει και δείχνει πως αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς για 15 χρόνια θα έχει να προσφέρει πολλά στην Εθνική ομάδα.

Αυτή η φουρνιά λοιπόν, πλαισιώνεται από τους "παλιούς" και έμπειρους παίκτες όπως ο Σαμαράς (για όσο αγωνίστηκε, λόγω του τραυματισμού) έδωσε μια άλλη πνοή στην επίθεση της Εθνικής, όπως ο Νίνης που έδειξε κάποια πράγματα από τον παλιό καλό του εαυτό (ειδικά στο δεύτερο γκολ), όπως ο Γκέκας που αν βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα δεν συγχωρεί, αλλά και όπως ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο αρχηγός της Εθνικής πρόσθεσε μια ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Κρατούσε το κέντρο στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο, ενώ όταν έπαιξε λίγο πιο μπροστά (σαν δεκάρι) έδειξε την κλάση του με τις μπαλιές πάρε-βάλε (όπως στο φιλικό με τη Νορβηγία και στο ματς με τη Λετονία στο γκολ του Γκέκα).

Αυτές τις δύο γενιές λοιπόν ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να τις "παντρέψει" και να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο (με πολύ σοβαρότητα), αλλά και ποιοτικό που κόσμος θα βλέπει φάσεις και γκολ.

Αυτό στην Ρίγα το κατάφερε. Η Εθνική του Πορτογάλου ήταν καλή αγωνιστικά, σοβαρή και φάνηκε πως ήξερε πολύ καλά τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό ήταν η νίκη και την πήρε ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Αυτή η Εθνική έχει μέλλον, πολύ μέλλον και μάλιστα από την στιγμή που ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο έχει πάρει ήδη και ένα... άρωμα από το Μουντιάλ του 2014 που θα γίνει στην Βραζιλία. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Τολμώ να πω και να προβλέψω πως αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιαστεί έτσι σοβαρό σε όλα τα ματς μπορεί να προκριθεί και αήττητο στην χώρα της σάμπας και του καφέ.

Άλλωστε ο Φερνάντο Σάντος ήταν απόλυτος και σίγουρος μετά τον αγώνα στην Λετονία: " Αν παίζουμε όπως πρέπει δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο". Και με αυτό το ρόστερ που έχει η Εθνική ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχει δίκιο!

Ο δρόμος για την Βραζιλία άνοιξε και στα επόμενα τρία παιχνίδια είναι στο πόδι των διεθνών να κάνουν το απόλυτο και να αρχίσουμε όλοι να ψάχνουμε από τώρα δωμάτια για την Βραζιλία!

Υ.Γ.: Την προσεχή Τρίτη (11/9) η Εθνική μας υποδέχεται την Λιθουανία στο δεύτερο ματς των προκριματικών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το χειροκρότημα των φιλάθλων θα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση!

Υ.Γ.1: Πραγματικά αν η Εθνική είναι σοβαρή και κάνει αυτά που θέλει ο Σάντος, δεν πιστεύω πως μπορεί να ηττηθεί στον συγκεκριμένο όμιλο.

Υ.Γ.2: Το έχω πει προσωπικά πριν από το EURO 2012, ο Κώστας Φορτούνης αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό θα αφήσει εποχή με την φανέλα της Εθνικής.

Υ.Γ.3: Η αποστολή στην Λετονία ήταν η τελευταία για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων οποίος πάντα ήταν δίπλα στην "γαλανόλευκη" και έκανε τα πάντα για να είναι καλά οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος ικανοποιημένος. Ευχή όλων ο νέος πρόεδρος να είναι γουρλής και οι αποστολές του να συνδυαστούν με την πρόκριση στην Βραζιλία.

Υ.Γ.4: Ραντεβού την προσεχή Τρίτη (11/9) στο Φάληρο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ