ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεύτερη νίκη για την Εθνική Γυναικών 3-2 την Αλβανία

Δεύτερη νίκη για την Εθνική Γυναικών 3-2 την Αλβανία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε με 3-2 της Αλβανίας πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στην προκριματική φάση του 2017.

Τη δεύτερη νίκη της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 πανηγύρισε το απόγευμα της Τρίτης (26/1) η Εθνική Γυναικών επικρατώντας με 3-2 της Αλβανίας στο ΔΑΚ Τρικάλων.

Το ματς διεξήχθη παρουσία 2.000 φίλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενώ η Εθνική Ελλάδος προηγήθηκε με 3-0 με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν αλλά την Ελλάδα να διατηρεί τη νίκη.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

"Τη δεύτερη νίκη της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 πέτυχε η Εθνική Γυναικών, η οποία στο ΔΑΚ Τρικάλων μπροστά σε περισσότερους από 2.000 φιλάθλους επικράτησε 3-2 της Αλβανίας.

Τα κορίτσια μπήκαν στο γήπεδο με τρόπο εκρηκτικό και μέσα σε 14 λεπτά κατόρθωσαν να ισοπεδώσουν κάθε αμυντική προσπάθεια των αντιπάλων τους. Μόλις στο 5ο λεπτό η Κόγγουλη ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από την Πρότο και η Σιδηρά (6') από τη βούλα του πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα (10') ήταν η σειρά της Κόγγουλη να βγει στην πλάτη της αλβανικής άμυνας και με άριστο πλασέ να νικήσει για δεύτερη φορά την Ζάνι. Ένα τετράλεπτο, πάλι, μετά (14') η Παντελιάδου πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, χόρεψε με ντρίμπλες τέσσερις αντιπάλους της και με όμορφο πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0.

Μετά το επιβλητικό ξεκίνημα η απόδοση της Εθνικής έπεσε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Αλβανία, η οποία δεν άφησε να πάνε χαμένες δύο αμυντικές ολιγωρίες των διεθνών μας και κατάφερε με τη Βέλαϊ (26') και την Χασάνι (41') να μειώσει σε 3-2.

Δεύτερη νίκη για την Εθνική Γυναικών 3-2 την Αλβανία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρά την μείωση του σκορ η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε και πάλι δυναμική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους της, αλλά ταυτόχρονα και η ίδια δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να διευρύνει το σκορ της επικράτησής της.

Διαιτητής ήταν η Βελγίδα Βιρζινί Ντερουό που παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τις Τζασάρι και Μάρκου.

ΕΛΛΑΔΑ: Πελετίδου- Κυδωνάκη, Γκάτσου, Χατζηγιαννίδου, Βλασιάδου (46' Γεωργίου), Σιδηρά, Μάρκου, Παπαδοπούλου, Μωραΐτου, Παντελιάδου (72' Χαμαλίδου, 87' λ.τρ. Κόλλια), Κόγγουλη.

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ζάνι- Πρότο, Ραχμάνι, Μεμέντοφ, Τζασάρι (57' Μάλκι), Σέρεναϊ (74' Μπεγκόλι), Μορίνα, Βέλαϊ, Χασάνι, Μπαϊρακτάρι, Εγκζόνα (85' Κούρμπογκαϊ)".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ