ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν ήθελε φιλικό με Κύπρο ο Ρανιέρι

Δεν ήθελε φιλικό με Κύπρο ο Ρανιέρι
INTIME SPORTS

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι προτίμησε να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής σε επίσημο αγώνα παρόλο που είχε τη δυνατότητα να δει πρώτα την ομάδα σε φιλικό. Διαβάστε τον λόγο.

Πολύς λόγος έγινε – πριν, αλλά κυρίως μετά την ήττα της εθνικής Ελλάδας από τη Ρουμανία – για το ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν υποχρεωμένος να κάνει το ντεμπούτο του χωρίς να έχει παρακολουθήσει την εθνική Ελλάδας ούτε σε ένα φιλικό ματς.

Σύμφωνα με σημερινές αναφορές μερίδας εφημερίδων, οι οποίες κατά τις πληροφορίες του Sport24 ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο Ιταλός τεχνικός είχε τη δυνατότητα να τεστάρει την ετοιμότητα των παικτών και να πάρει μια πρώτη γεύση για σχήμα, διάταξη, «χημεία» και τακτική των παικτών που είχε καλέσει. Πότε; Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, τέσσερις ημέρες πριν από το ματς με τους Ρουμάνους.

Του είχε προταθεί από την ΕΠΟ διεξαγωγή φιλικού ματς στην Αθήνα εναντίον της Κύπρου, στη συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία, όπως και η επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 4 Σεπτεμεβρίου, ήταν «ανοιχτές» για φιλικά από την FIFA. Ηταν μέρες, μάλιστα, κατά τις οποίες διεξήχθησαν ουκ ολίγες φιλικές αναμετρήσεις, όπως τα ματς Γερμανία – Αργεντινή 2-4, Ρωσία– Αζερμπαϊτζάν 4-0, Ουκρανία – Μολδαβία 1-0, Δανία – Τουρκία 1-2, Τσεχία – ΗΠΑ 0-1, Ιρλανδία – Ομάν 2-0, Αγγλία – Νορβηγία 1-0, ενώ την Πέμπτη είχαν αγωνιστεί Σλοβακία – Μάλτα, Σουηδία – Εσθονία, Κροατία – Κύπρος, Βοσνία – Λιχτενστάϊν, Βέλγιο – Αυστραλία, Ιταλία – Ολλανδία, Γαλλία – Ισπανία.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε αρνηθεί τη διεξαγωγή φιλικού, θεωρώντας πιο ωφέλιμη την προπόνηση στον Αγιο Κοσμά, ίσως και για την αποφυγή τραυματισμών. Η… υποψήφια αντίπαλος, Κύπρος, είχε αγωνιστεί την Πέμπτη στην Κροατία και είχε ηττηθεί με 2-0, με σκόρερ τον Μάντζουκιτς. Αρκετές ήταν οι ομάδες που είχαν δώσει φιλικό την Τετάρτη και αγωνίστηκαν στο πρώτο ματς του προκριματικού γύρου, την Κυριακή, όπως και η εθνική Ελλάδας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ