ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από το παρελθόν στο μέλλον

Από το παρελθόν στο μέλλον
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα τίμησε το ένδοξο παρελθόν της και δούλεψε και για το μέλλον της στο φιλικό με τον Καναδά στο "ΑEL FC ARENA". Η νέα γενιά άφησε υποσχέσεις και το Sport24.gr καταγράφει τα κέρδη από το τεστ στη Λάρισα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της "γαλανόλευκης".

Η σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν της Εθνικής ομάδας ήρθε με το πλέον κατάλληλο πρόσωπο. Ο Ότο Ρεχάγκελ για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του συναντήθηκε ξανά με τους διεθνείς και τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του πριν το φιλικό με τον Καναδά.

Ο Γερμανός προπονητής αποθεώθηκε από τους φιλάθλους έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στην Εθνική ομάδα στα εννέα περίπου χρόνια της θητείας του με τα μοναδικά αποτελέσματα που έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 και στην πρώτη δεκάδα του κόσμου στην κατάταξη της FIFA από την 66η όπου ήταν στο παρελθόν.

Ο διάδοχος του, Φερνάντο Σάντος την ίδια στιγμή στο πρώτο παιχνίδι για το 2011 θέλησε να κάνει δοκιμές ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων, έχοντας όμως και ο ίδιος όπως και ο Ότο Ρεχάγκελ την νοοτροπία της νίκης και σε αυτά τα παιχνίδια τα οποία έχουν επίσης τη δική τους σημασία.

Αν κάποιος παρακολουθούσε το δεύτερο ημίχρονο μόνο του φιλικού αγώνα με τον Καναδά, σίγουρα θα έβλεπε μία ομάδα ελκυστική με μικρό μέσο όρο ηλικίας στον αγωνιστικό χώρο που ικανοποίησε με την απόδοση της.

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήρθε...τελευταίο στο παιχνίδι αλλά ήταν και ,ότι καλύτερο είχε να προσφέρει το συγκεκριμένο τεστ.

Προηγήθηκε το πρώτο "φτωχό" πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι διεθνείς που αγωνίστηκαν ήταν εκτός ρυθμού δείχνοντας και σημάδια κούρασης όπως παρατήρησε και ο Φερνάντο Σάντος ενώ στο σύστημα 4-3-3 που χρησιμοποίησε.

Οι οργανωμένες επιθέσεις έλειψαν ενώ και οι εσωτερικές αλλαγές με τους μεσοεπιθετικούς δεν έφεραν αποτέλεσμα έως το φινάλε του πρώτου 45λεπτου όπου το 0-0 ήρθε φυσιολογικά.

Το 4-4-2 που παρέταξε με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε άμεσα την εικόνα της Εθνικής ομάδας η οποία απέκτησε ρυθμό και κέρδισε το χειροκρότημα με την απόδοση της.

Με οδηγό τον Φετφατζίδη

Μήτρογλου και Λυμπερόπουλος αγωνίστηκαν στην επίθεση με τους Νίνη και Φετφατζίδη να είναι στα άκρα της μεσαίας γραμμής και να προσφέρουν πολλά στη δημιουργία του παιχνιδιού.

Η βελτίωση στην ανάπτυξη, αποτυπώθηκε άμεσα με τις ευκαιρίες που δημιούργησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τελικά και το πρώτο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη με τη "γαλανόλευκη" το οποίο σίγουρα θα του δώσει άλλο αέρα και για την συνέχεια.

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού είχε πολύ καλή απόδοση και άξιζε ένα τέρμα με την εμφάνιση χάρη στην οποία αναδείχτηκε και MVP της αναμέτρησης.

Οι ασίστ του Τζαβέλλα

Εξαιρετικός στη θέση του αριστερού μπακ ήταν και ο Γιώργος Τζαβέλλας στην επανάληψη καθώς πήρε πρωτοβουλίες και όχι μόνο είχε μία καλή προσπάθεια με σουτ αλλά με τις σέντρες του μέσα στην περιοχή, δημιούργησε τις προυποθέσεις για να απειλήσει η Εθνική ομάδα....υπενθυμίζοντας γιατί πέρυσι ήταν πρώτος στις ασίστ στην Σούπερ Λίγκα με την φανέλα του Πανιωνίου.

Οι δύο επιστροφές

Στα αξιοσημείωτα ήταν και οι δύο επιστροφές. Η πρώτη ήταν του Βαγγέλη Μόρα στο κέντρο της άμυνας μετά το Μουντιάλ και τον αγώνα με την Αργεντινή.

Ο αμυντικός της Μπολόνια αγωνίστηκε δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην άμυνα και έδειξε ότι αποτελεί μία ακόμη λύση μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ο οποίος απουσίασε λόγω τραυματισμού αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμος στο ματς με την Μάλτα στα τέλη του επόμενου μήνα.

Η άλλη επιστροφή ήταν αυτή του Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος επίσης "ποντάρει" στην εμπειρία του.

Ενόψει του επίσημου αγώνα με την Μάλτα στις 26 Μαρτίου για τα προκριματικά του "EURO 2012", ο Φερνάντο Σάντος ευελπιστεί ότι θα έχει στην διάθεση του και τον Γιώργο Σαμαρά ο οποίος προφυλάχτηκε λόγω τραυματισμού.

Η συνέχεια


Πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής έχοντας όπως φαίνεται στις τελευταίες κλήσεις, καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, θα έχει ως κύριο στόχο να δέσει την παλιά με την νέα φρουρά καθώς είναι φανερό ότι η "γαλανόλευκη" βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Καναδά υπήρξε μία ενδεκάδα με πιο έμπειρους παίκτες ενώ στο δεύτερο ημίχρονο....παρέλασε η προηγούμενη Εθνική Ελπίδων που έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει το δύσκολο έργο να "δέσει" αυτό το νέο σύνολο αλλά και παράλληλα η Εθνική ομάδα να μην χάσει και τον στόχο της που είναι πλέον να συνεχίσει να δίνει το "παρών" στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η αναμέτρηση στις 26 με την Μάλτα εκτός έδρας μπορεί να φαντάζει εύκολη θεωρητικά αλλά όπως αποδείχτηκε και στα προηγούμενα προκριματικά, την διαφορά την κάνουν οι νίκες απέναντι στις υποδυέστερες ομάδες στους ομίλους.

Ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μάλτα(4/6) και τα σπουδαία είναι το φθινόπωρο στον όμιλο των προκριματικών του "EURO 2012" με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Ισραήλ(02/09) και τη Λετονία(06/09) όπου με μία καλή συγκομιδή, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει στον εντός έδρας αγώνα με την Κροατία(07/10) και να τα παίξει όλα για όλα για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα τελικά πριν το φινάλε εκτός έδρας με τη Γεωργία(11/10).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ