ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από την αρχή όλα στραβά και ανάποδα...

Από την αρχή όλα στραβά και ανάποδα...
INTIME SPORTS

Η ρήση του θυμόσοφου λαού πως "ενός κακού μύρια έπονται" αποδείχτηκε πέρα για πέρα προφητική για την Εθνική ομάδα, που είδε να πηγαίνουν όλα στραβά στα Νησιά Φερόε. Το Sport24.gr κάνει αποτίμηση του ταξιδιού.

Αν κάτι πάει στραβά από την αρχή, μπορεί να σε... συνοδεύει μέχρι το φινάλε. Και αν για την Εθνική ομάδα αυτά τα προκριματικά του EURO 2016 αποτελούν τη μεγαλύτερη αποτυχία της σύγχρονης ιστορίας της, έχοντας... καμία νίκη σε έξι ματς, μόλις δυο βαθμούς συγκομίδη, τελευταία θέση στο έκτο γκρουπ και δυο ήττες από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Αν μη τι άλλο, αν αυτό δεν αποτελεί πισωγύρισμα ολκής, τότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλο θα πρέπει να γίνει, αφού η Εθνική έχει φτάσει σε μια οριακή κατάσταση.

Κάνοντας όμως μια αποτίμηση του ταξιδιού στα Νησιά Φερόε, όλα πήγαν στραβά και ανάποδα από την αρχή. Οι... οιωνοί μόνο καλοί δεν ήταν από την αρχή και αποδείχτηκε περίτρανα με την ήττα-σοκ στο Τορσχάβν από τους "ψαράδες". Το Sport24.gr βρέθηκε μαζί με την αποστολή της Εθνικής, όπως βρίσκεται και στο Γκντανσκ για το φιλικό με την Πολωνία την προσεχή Τρίτη (16/6, 21:45).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αρχή έγινε με τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη στην τελευταία προπόνηση πριν το ταξίδι για τα Νησιά Φερόε. Ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος προοριζόταν για βασικός από τον Σέρχιο Μαρκαριάν, τραυματίστηκε στο γαστροκνήμιο και τέθηκε νοκ άουτ, ενώ δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για να υπάρξει αλλαγή και να έρθει άλλος παίκτης στην θέση του. Αγωνιστικό πλήγμα για την ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποτελεί δικαιολογία για την χθεσινοβραδινή (13/6) ήττα.

Εν συνεχεία, το ταξίδι για το αεροδρόμιο του Βαγκάρ αποδείχτηκε "Οδύσσεια" και έγινε σε... δυο δόσεις. Την Πέμπτη (11/6), το αεροπλάνο απέτυχε εις διπλούν να προσγειωθεί λόγω ομίχλης και πυκνής χαμηλής νέφωσης και αναγκάστηκε να πάει στην Κοπεγχάγη για διανυκτέρευση. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ κινητοποιήθηκαν άμεσα και βρέθηκε λύση, ενώ μετά χρειάστηκε μέχρι το επόμενο πρωί να υπάρξουν διαβουλεύσεις, συζητήσεις και να γίνει ψάξιμο προκειμένου να βρεθεί τσάρτερ που θα μετέφερε την αποστολή στον προορισμό της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάπου εδώ θα πρέπει να ειπωθεί πως μόλις έφτασε το αεροπλάνο στην Κοπεγχάγη, αρχικά το πούλμαν εκεί κατευθύνθηκε σε.... λάθος ξενοδοχείο, διότι υπήρχαν δυο με το ίδιο όνομα. Ενώ, λοιπόν, όλοι είχαν κατέβει από το πούλμαν και άρχισε το ξεφόρτωμα των πραγμάτων, επιβιβάστηκαν όλοι εκ νέου στο πούλμαν για να φτάσουν στο σωστό. Είχε φτάσει μεσάνυχτα και όλη η ομάδα συν τους ανθρώπους που την συνόδευαν δεν είχαν μπει καν στα δωμάτιά τους, ενώ χάθηκε χρόνος ξεκούρασης και προετοιμασίας. Ούτε αυτό αποτελεί δικαιολογία, απλή καταγραφή και αποτίμηση του ταξιδιού γίνεται, όπως το ζήσαμε από κοντά.

Η ομάδα έφτασε με μια ημέρα καθυστέρηση, συνάντησε πολύ άστατο καιρό (συνεχές κρύο και απίστευτες μεταπτώσεις στον καιρό καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής εκεί), για να φτάσουμε στον αγώνα, όπου όλα πήγαν λάθος. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς τα πάντα λειτούργησαν αρνητικά, για να φτάσουμε στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων σε ένα σημείο που η Εθνική είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε δοκάρι, μετά της ακυρώθηκε κανονικό γκολ με τον Μήτρογλου, είχε και άλλες φάσεις, για να δεχτεί στην συνέχεια δεύτερο πανομοιότυπο τέρμα, που έβαλε "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες. Παράλληλα, είχε φροντίσει νωρίτερα η Ουγγαρία να κάνει διπλό-μαχαιριά μέσα στο Ελσίνκι επί της Φινλανδίας, που δυσκόλευε έτσι και αλλιώς την κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η απογοήτευση είναι δεδομένη, ο προβληματισμός μεγάλος και η επόμενη μέρα ανηφορική. Το... κόστος γι' αυτή την κακή πορεία στα προκριματικά, η Εθνική θα την συναντήσει στις επόμενες κληρώσεις, όπου θα αναγκαστεί να κάνει υπερβάσεις για να επανέλθει εκεί που βρισκόταν ένα χρόνο πριν. "Γκρεμίστηκε" μια δεκαετής προσπάθεια και έγινε πισωγύρισμα ολκής. Βέβαια, το να κλαίνε όλοι πάνω από χυμένο γάλα δεν αλλάζει κάτι, ούτε βοηθάει την κατάσταση να βελτιωθεί. Εντούτοις, χρειάζεται ολική ανασύνταξη και σάρωμα στα πάντα, αν θέλουμε να ξαναδούμε την "γαλανόλευκη" όπως την ονειρεύονται όλοι. Ας γκρινιάζουν για το μισό-μηδέν, είναι καλύτερο από τις... μηδέν νίκες και την τελευταία θέση σε όμιλο πανεύκολο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ