ΕΠΟ

Η σημασία της ιατρικής στο ποδόσφαιρο

Η σημασία της ιατρικής στο ποδόσφαιρο

To 7ο Ιατρικό Συνέδριο της UEFA διεξάγεται από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ως την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου του 2018 είναι "Η Σημασία της Ιατρικής στο Ποδόσφαιρο".

To 7ο Ιατρικό Συνέδριο της UEFA διεξάγεται από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ως την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon (οδός Αγίου Νικολάου 10), στη Βουλιαγμένη. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου του 2018 είναι "Η Σημασία της Ιατρικής στο Ποδόσφαιρο".

Θα συμμετάσχουν γιατροί από τις 55 εθνικές ομοσπονδίες της UEFA και κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, συνολικά θα παραστούν δε περίπου 220 ειδικοί της εφαρμοσμένης ιατρικής στο ποδόσφαιρο, από πολλές ειδικότητες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την μονάδα ιατρικής και αντιντόπινγκ της UEFA με την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Η θεματολογία θα καλύψει όλες τις πλευρές του ρόλου της ιατρικής στο σύγχρονο παιχνίδι. Οι εκπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους ομιλητές σε ένα ευρύ φάσμα τομέων μέσα στην ιατρική του ποδοσφαίρου. Οι συζητήσεις στο συνέδριο θα εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τομείς όπως διατροφή, ευεξία παίκτη, επείγουσα ιατρική, διασείσεις, αποθεραπεία τραυματισμού και θέματα αντιντόπινγκ – ενώ η έρευνα του UEFA Elite Club Injury Study (ECIS) θα είναι κλειδί σε πολλές από τις συνεδρίες.

Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τη σπουδαιότητα της ιατρικής στο ποδόσφαιρο θα περιλάβει διακεκριμένους ομιλητές όπως ο Louis van Gaal, ο Edwin Goedhart (Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), ο Gijs de Jong (Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), ο Jan Ekstrand (ECIS), ο Dave Reddin (Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και ο Darcy Norman (Ρόμα).

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν αύριο 30 Ιανουαρίου στις 14.30 με τις εισαγωγικές ομιλίες του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελου Γραμμένου, του Προέδρου της Ιατρικής Επιτροπής της FIFA και της UEFA κ. Michel D' Hooghe και του επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής και Αντιντόπινγκ της UEFA κ. Marc Vouillamoz.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ