ΕΠΟ

Νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου

Νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου
INTIME SPORTS

Ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είναι από την Παρασκευή ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος Κωνσταντίνο Πετρόπουλο.

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ από την οποία προέκυψε ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ο οποίος είναι ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ο οποίος θα πάρει την θέση του απερχόμενου Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

Ο ο κ. Σιμιτζόγλου, Εισαγγελέας πρωτοδικών ήταν υποψήφιος μαζί με τον επίσης Εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Νικόλαο Φιστόπουλο αλλά τελικά επιλέχθηκε έχοντας μάλιστα, την καθολική αποδοχή των Ενώσεων στις ψήφους.

Ο Κ. Σιμιτζόγλου ήταν αθλητικός εισαγγελέας από το 2006 μέχρι το 2011 ενώ ανέλαβε ξανά το συγκεκριμένο πόστο τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον προηγούμενο Μάιο άσκησε ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για την επίθεση τον Νοέμβρη του 2014 στον τότε αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Χριστόφορο Ζωγράφο ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε "επέμβει" στην λεκτική επίθεση στον Βασίλη Σπανούλη στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, χωρίς πάντως η υπόθεση να προχωρήσει ποινικά.

Το 2011 εξάλλου, είχε ασκήσει ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα που ήταν διαιτητής στο περίφημο Άρης - Παναθηναϊκός, υπόθεση που ακόμη δεν έχει εκδικαστεί αφού προηγουμένως είχε καλέσει για κατάθεση του Αλέξη Κούγια, Σωτήρη Βοργιά τον Νικόλα Πατέρα, τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Γιώργο Δαλούκα, τον Κύρο Βασάρα, τον Βασίλη Τεροβίτσα, δημοσιογράφους και άλλους για την υπόθεση του "κασέτα - gate".

Επίσης στην Γενική Συνέλευση με 142 ψήφους επικυρώθηκε η αποβολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας από μέλος της ΕΠΟ αλλά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Γκιρτζίκης είπε ότι αν προκηρυχθούν νέες εκλογές αυτόματα θα αρθεί η τιμωρία.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

" Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων Μελών της Ε.Π.Ο., η οποία πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της Ε.Ο.Ε..

Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τα πρακτικά της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (26/6/2015).

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η με αριθμό 44/10.6. 2015 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής με την οποία αναστέλλεται η ιδιότητα ως μέλους της Ε.Π.Ο. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας με ψήφους 142 ναι, 8 όχι και 4 παρών.

Τέλος, εξελέγησαν τα μέλη των Δικαστικών Οργάνων της Ομοσπονδίας ως ακολούθως:

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Άρθρο 62 Καταστατικού)
ΡΟΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΚΕΤΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΣΟΦΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΦΕΡΕΣΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (Άρθρο 63 Καταστατικού)
ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΡΙΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ (Άρθρο 64 Καταστατικού)
ΒΛΑΧΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ (Άρθρο 61 παρ. 9 Καταστατικού)
ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ (Άρθρο 61 παρ. 9 Καταστατικού)

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ".

* Ο Ζακ Μπονταλά, Επικεφαλής των Αθλητικών Νομικών Υπηρεσιών της UEFA, στο μεταξύ, ανέφερε σχετικά με τα μέλη που απαρτίζουν το Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως αυτή διατυπώθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ: «Αναφορικά με το ζήτημα εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο που αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ θα πρέπει να απαρτίζεται από τακτικούς δικαστές, θα ήθελα να επαναλάβω το περιεχόμενο επιστολής που εστάλη μία εβδομάδα πριν στον Έλληνα Υπουργό Αθλητισμού.

Σύμφωνα με αυτή την επιστολή, το Διαιτητικό Δικαστήριο που αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ δεν εμπίπτει εντός του πεδίου εφαρμογής του νέου νόμου που ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα δικαστικό όργανο της ΕΠΟ. Είναι πράγματι ένα αναγνωρισμένο χαρακτηριστικό στοιχείο σε κάθε διαιτητική διαδικασία τα μέρη της διαφοράς να μπορούν να ορίζουν διαιτητές της επιλογής τους και δεν περιορίζονται σε κρατικούς δικαστές. Όλα αυτά εξηγούν γιατί το Διαιτητικό Δικαστήριο που αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στον ορισμό των δικαστικών οργάνων του καταστατικού της ΕΠΟ».

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ