ΕΠΟ

Να δεις τι σου' χω για μετά...

Να δεις τι σου' χω για μετά...

Η «εγκληματική οργάνωση» και μετά τι; Το sport24.gr παρουσιάζει τις τέσσερις υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα και θα έχουν εξελίξεις άμεσα. Η πρώτη από αυτές μέχρι το τέλος του μήνα.

Η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο με την απολογία του τελευταίου από τους 34 κατηγορούμενους, του Πορτογάλου Ρικάρντο Σα Πίντο, αλλά μέχρι τότε στην Ευελπίδων θα συνεχίσουν να παίζουν μπάλα!

Οι πλαστές ενημερότητες

Το επόμενο ανοικτό δικαστικό μέτωπο στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι οι πλαστές ενημερότητες τις οποίες χειρίζεται ο Χάρης Λακαφώσης και οι εξελίξεις αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα μέχρι το τέλος του μήνα. Ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών έχει από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στα χέρια του, πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας για το διάστημα 2005 - 2014 σύμφωνα με το οποίο βρέθηκαν 65 πλαστές ενημερότητες με την εμπλοκή 27 ομάδων.

Την πρωτιά έχουν η Βέροια, ο Ιωνικός και η Προοδευτική με έξι πλαστές ενημερότητες ενώ στις «27» είναι και η ΑΕΚ με δύο πλαστές φορολογικές ενημερότητες. Η δικογραφία υπερβαίνει τις 15.000 σελίδες και ο Χαρίλαος Λακαφώσης αναμένεται να ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης, μεταξύ άλλων και σε πρώην προέδρους της ΕΠΟ.

Το «Koriopolis»

Στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια του 2011, γνωστό και ως «koriopolis», ο Παναγιώτης Πούλιος στις 15 Απριλίου έκανε την πρόταση του προς το συμβούλιο Εφετών που θα αποφασίσει για την τύχη των 154 κατηγορουμένων. Η πρόταση του εισαγγελέα εφετών κάνει λόγο για παραπομπή σε δίκη 93 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, ο εκ των ιδιοκτητών της αρκαδικής ΠΑΕ Δημήτρης Μπάκος, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης.

Απαλλακτική είναι οι πρόταση για 61 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Η πρόταση του συμβουλίου Εφετών αναμένεται αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Η κάρτα υγείας

Όσον αφορά την κάρτα υγείας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (και αυτή) η υπόθεση είναι στα χέρια του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη και θα τεθεί στο μικροσκόπιο του, τον Σεπτέμβριο μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος 27 προσώπων, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Η υπόθεση αφορά συμβάσεις της Ομοσπονδίας με δυο εταιρίες που ανέλαβαν να πραγματοποιούν ιατρικές μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές. Αντί για 1.5 εκατ. μετρήσεις όμως, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα έγιναν μόλις 15.530. Το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με 9,7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα.

Η Βέροια και ο Εργοτέλης

Την ερχόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 24/6 συγκεκριμένα, σε πειθαρχικό επίπεδο αναμένονται δύο αποφάσεις που δεν αποκλείεται να αλλάξουν το τοπίο στην Super League: της Βέροιας και της Κέρκυρας, που κινδυνεύουν αμφότερες, με υποβιβασμό.

Η «βασίλισσα» έχει απαλλαχθεί σε πρώτο βαθμό για τον προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό, που κατά τον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη θεωρείται «χειραγωγημένος».

Η υπόθεση εκδικάστηκε στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ στις 3/6 έπειτα από έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη παρά το γεγονός ότι η επιτροπή συνεδρίασε δύο φορές και δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για οσμή σκανδάλου.

Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει και η Κέρκυρα έπειτα από καταγγελία του Εργοτέλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία στο μετοχολόγιο των «Φαιάκων» υπάρχει παρένθετο πρόσωπο, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιώργος Λιμπάντσης. Ο τελευταίος ενώπιον της Ε.Ε.Α. δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Κέρκυρα.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ