ΕΠΟ

Η Ομοσπονδία Διαιτητών ζητάει την κατάργηση του κανονισμού διαιτησίας

Η Ομοσπονδία Διαιτητών ζητάει την κατάργηση του κανονισμού διαιτησίας
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας ζητάει την κατάργηση του κανονισμού διαιτησίας και ουσιαστικά την επιστροφή των αρμοδιοτήτων που της έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Την προηγούμενη Πέμπτη (13/10) αντιπροσωπεία της Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (Καραμάνης, Σπανέας, Καρκοβίρης) είχε πάει στην ΕΠΟ και είχε ζητήσει να κάνει αυτή τους ορισμούς των διαιτητών στη Super League και όχι η ΚΕΔ. Επίσκεψη στην οποία είχαν γίνει καταγγελίες για προπηλακισμούς και είχαν ακουστεί απίστευτες ατάκες.

Δεν ήταν όμως, η πρώτη φορά που "χτύπησε" η ΟΔΠΕ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, στις 23/9 με αγωγή που κατέθεσε κατά της ΕΠΟ ζητάει την ακύρωση του κανονισμού διαιτησίας επικαλούμενη την κατάργηση του αυτοδιοίκητου με την τροποποίηση που έκανε ο Σταύρος Κοντονής στο νόμο 4326/2015 (στην οποία αναφέρεται ότι "το καταστατικό και οι κανονισμοί πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία").

Η ομοσπονδία ζητάει, ουσιαστικά να της επιστραφούν όλες οι αρμοδιότητες που η ΕΠΟ της είχε αφαιρέσει τα τελευταία 10 χρόνια όπως για παράδειγμα την εκπαίδευση των διαιτητών, την λειτουργία των σχολών διαιτησίας και τα ποσοστά των διαιτητών από τους αγώνες (10-15% επί της αμοιβής τους) που τώρα πηγαίνουν στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και όχι στις Ομοσπονδίες διαιτητών.

Η ΕΠΟ υποχρεούται μέχρι τις 23/12/2016 να καταθέσει τις προτάσεις της ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ