ΕΠΟ

Γκιρτζίκης: "Η δυναμική της παράταξης μας είναι πολύ μεγάλη"

Γκιρτζίκης: "Η δυναμική της παράταξης μας είναι πολύ μεγάλη"
Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την στήριξη 37+5 ενώσεων ανακοίνωσε ότι έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε συγκέντρωση στην Αθήνα. Τι είπε για τον Κοντονή και τις σχέσεις του με την UEFA και την FIFA.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές τις ΕΠΟ τον ερχόμενο Οκτώβριο έχει αρχίσει και το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γιώργος Γκιρτζίκης είχε συνάντηση προεκλογικού χαρακτήρα με Ενώσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανακοίνωσε από το μικρόφωνο ότι το παρών έδωσαν 37 Ενώσεις και ότι οι εκπρόσωποι άλλων πέντε επικοινώνησαν μαζί του, του εξέφρασαν την στήριξη τους αλλά δεν μπορούσαν να είναι στην συγκέντρωση.

Πρακτικά ο αριθμός 37 (τόσες ψήφους είχε πάρει και ο Γιώργος Σαρρής στις εκλογές του 2012 απέναντι στον Βασίλη Γκαγκάτση) εφόσον επιβεβαιωθεί και στην γενική συνέλευση του Ιουνίου, σημαίνει ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι το φαβορί για να επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας όπου χρειάζεται το 50% συν μία ψήφο από το εκλογικό σώμα.

Και λέμε εφόσον επιβεβαιωθεί γιατί κύκλοι της αντιπολίτευσης υποστήριζαν ότι στην συγκέντρωση του Γιώργου Γκιρτζίκη το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχαν 9-10 Ενώσεις που είναι με το μέρος της "συμμαχίας" και όχι με το ισχύον καθεστώς της ΕΠΟ.

Περί υποψηφιότητας και Κοντονή

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην ομιλία του υποστήριξε ότι δέχεται πόλεμο και ότι θα κατέβει κανονικά υποψήφιος. "Δεν αλλάζει τίποτα στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος παρά τα όσα ανούσια γράφονται και λέγονται και τον πόλεμο που δέχομαι.Δέχομαι καταγγελίες και μου ασκούνται πιέσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κοιτάζω το έργο μου στην ΕΠΟ. Η δυναμική της παράταξης μας είναι πολύ μεγάλη".

Αναφερόμενοςστον υφυπουργό Αθλητισμού τόνισε ότι... " έχει κακούς συμβούλους που τον οδηγούν σε λάθος αποφάσεις".Ακόμη, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για ΜΜΕ "που κάνουν κριτική σε μένα αλλά στην ουσία βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο"ενώ επανέλαβε την δήλωση που έκανε μετά το πρόσφατο συνέδριο τηςFIFAσύμφωνα με την οποία "είναι η τελευταία φορά που έκανα υποχώρηση. Το έκανα γιατί έπρεπε να γίνει ο τελικός".

Επίσης, υποστήριξε ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει στα χέρια των Ενώσεων και να μην περάσει στις μεγάλες ΠΑΕ ή και μόνο στις μεγάλες Ενώσεις όπως Αθήνας και Μακεδονίας. Διέψευσε μάλιστα, ότι οι σχέσεις της ΕΠΟ με τηνUEFAκαι τηνFIFAείναι κακές σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι οι εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα γίνουν το Σεπτέμβριο στην Αθήνα το πιστοποιούν αυτό.

Την στήριξη τους προς τον Γιώργο Γκιρτζίκη εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι Ενώσεις: Ρέθυμνο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Χίος, Λέσβος, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά - Ιθάκη, Λευκάδα - Πρέβεζα, Πειραιάς, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Θεσπρωτία, Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Έβρος, Θράκη, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ξάνθη, Καστοριά, Άρτα.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ