ΕΠΟ

Έτοιμη η εισαγγελική πρόταση για την "κάρτα υγείας"

Έτοιμη η εισαγγελική πρόταση για την "κάρτα υγείας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έντονη φημολογία για εισήγηση παραπομπής σε δίκη 12 παραγόντων, πρώην και νυν της ΕΠΟ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Έτοιμη είναι η πρόταση της Εισαγγελίας για το ποιοι από τους 23 κατηγορούμενους πρώην και νυν, παράγοντες της ΕΠΟ, στην «κάρτα υγείας» πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη. Η υπόθεση, ίσως και εντός της ημέρας, πάρει τον δρόμο για το συμβούλιο Εφετών που θα εκδώσει τα απαλλακτικά ή τα παραπεμπτικά βουλεύματα.

Σύμφωνα με έντονη φημολογία, η εισαγγελική πρόταση θα είναι παραπεμπτική για 12 παράγοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έξι εν ενεργεία και έξι πρώην.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση που αφορούσε τις μετρήσεις 300.000 ποδοσφαιριστών όλων των κατηγοριών και των πρωταθλημάτων την περίοδο 2005-2011 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ και προκάλεσε ζημιά στην Ομοσπονδία άνω των 29 εκατομμυρίων ευρώ, είχαν ασκηθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ποινικές διώξεις μεταξύ άλλων για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενοι είναι 23 παράγοντες της ΕΠΟ. Οι νυν Γιώργος Γκιρτζίκης, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιώργος Καραμελίδης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Σπύρος Καλογιάννης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Προύτζος και οι πρώην Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Σαρρής, Σοφοκλής Πιλάβιος, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Γιώργος Λούβαρης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιώργος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίνος Ανασόπουλος, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Θόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Χρήστος Σάββας, Βαγγέλης Μάντζιος.

Να σημειωθεί ότι σε κανέναν δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος από τον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη κατά την απολογία τους το προηγούμενο καλοκαίρι.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ