ΕΠΟ

Εντάσεις στην προσφυγή του Παναθηναϊκού

Εντάσεις στην προσφυγή του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Εντάσεις υπήρξαν στην συζήτηση της προσφυγής του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της αναδιάρθρωσης της Super League στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Αρκετές εντάσεις υπήρξαν στην συζήτηση της προσφυγής του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της αναδιάρθρωσης της Super League για τη νέα περίοδο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αμφισβήτησε τη νόμιμη συγκρότηση τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ επειδή όπως προβλέπεται στο καταστατικό έπρεπε η επιτροπή να είναι επταμελής με δύο διαιτητές (μέλη) που θα οριστούν από την πλευρά της Super League και δύο που θα οριστούν από την πλευρά της "πράσινης" ΠΑΕ.

Αντίθετα, η σύνθεση ήταν τριμελής και έκτος του προέδρου του δικαστηρίου τα άλλα δύο μέλη ορίστηκαν από την Super League.

Την διοργανώτρια αρχή εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος κ. Οικονομάκης, ενώ την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο κ. Κοντοβαζαινίτης.

Η Super League υποστήριξε ότι οι "πράσινοι" δεν έχουν έννομο συμφέρον, λόγω έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος και η προσφυγή τους είναι εκπρόθεσμη, καθώς αν και την έστειλαν μέσα σε 48ώρες, όταν στάλθηκε το πρωτόκολλο της ΕΠΟ είχε κλείσει.

Μεταξύ άλλων όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα:

Κάρμης (δικηγόρος του ΠΑΟ): " Ποια είναι η σύνθεση που θα μας δικάσει;".

Πινάκουλας (πρόεδρος Δικαστηρίου): " Αυτή που βλέπετε".

Κάρμης: " Εμείς δεν ορίσαμε διαιτητές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Οι διαιτητές έχουν υπογράψει ότι δεν εμπίπτουν στα κολλήματα του καταστατικού, διότι μπορεί αυτή η απόφαση να προσβληθεί στο CAS ή στα Πολιτικά Δικαστήρια.

Κάνουμε ένσταση μη νόμιμης και κακής σύνθεσης του δικαστηρίου βάσει του καταστατικού που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και το Πρωτοδικείο. Εμείς δεν έχουμε επιλέξει διαιτητές και αυτό είναι πρωτοφανές".

Πινάκουλας: " Δεν μπορείτε να μας κάνετε παρατηρήσεις, έχετε υποτιμητικό ύφος".

Κάρμης: " Υποτιμητικό είναι οτι εναντιώνεται των απόψεών σας. Αμφισβητούμε την σύνθεση του δικαστηρίου. Οι Οικονομάκης, Κοντοβαζαινίτης συμμετείχαν στην απόφαση για αναδιάρθρωση και αυτό αποδεικνύεται από το κλίμα που υπάρχει. Θέλουμε αμερόληπτο και ανεξάρτητο όργανο με δύο διαιτητές.

Η Super League λέει το γνωστό "αμάρτησα για το παιδί μου" και δικαιολογεί την απόφαση λέγοντας ότι "η ΕΠΟ μας είπε να την πάρουμε". Είμαστε μέλη του συνεταιρισμού και έχουμε έννομο συμφέρον. Μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί η προκήρυξη του Πρωταθλήματος και ότι γίνεται είναι παράνομο".

Μπαλωμένου (Δικηγόρος ΠΑΟ): " Το καταστατικό ισχύει από το 11, άρα δεν μπορείτε να επικαλείστε παράταση θητείας. Υπάρχει έλλειμμα διοίκησης, σαφής παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης των διαδίκων. Μας βάζετε να επιλέξουμε διαιτητή από την Super League που είναι αντίδικός μας".

Καραμηνάς (δικηγόρος της Super League): " Υπάρχει μεταβατική διάταξη στο καταστατικό για παράταση της θητείας του δικαστηρίου μέχρι τη συγκρότηση νέας σύνθεσης. Δεν φτάνει να είναι κάποιος μέλος της Super League για να έχει έννομο συμφέρον συνήθως, η προσφυγή έχει να κάνει με το βαθμολογικό ενδιαφέρον και κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητο.

Η Super League πήρε την απόφαση για αναδιάρθρωση υποχρεωτικά χωρίς τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και εφαρμόσαμε την απόφαση της ΕΠΟ. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προσβάλλει την απόφαση της ΕΠΟ. Γιατί δεν το έκανε;".

Κάρμης: " Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο του πολιτικού δικαστηρίου και του CAS. Δεν είμαστε μέλη της ΕΠΟ για αυτό και δεν προσβάλαμε την απόφαση της. Δεν τόλμησε η ΕΠΟ να στείλει την απόφαση της στη Super League. Την έστειλε μόνο στην Football League. Να δηλώσει η Super League ότι δεν τροποποίησε την προκήρυξη της στο φετινό πρωτάθλημα για να ξέρουμε τι πρωτάθλημα γίνεται φέτος και τι πρωτάθλημα θα γίνει του χρόνου".

Η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου αναμένεται να βγει σε δύο εβδομάδες.

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ