ΕΠΟ

Δημητρίου: "Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων"

Δημητρίου: "Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων"

Ο διευθυντής αδειοδοτήσεων τη ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, υποστήριξε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα βγει η πρωτόδικη απόφαση για τις αδειοδοτήσεις και πως μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και σε τρίτο βαθμό.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο διευθυντής αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου και αναφέρθηκε στη διαδικασία αδειοδοτήσεων, τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ΠΑΕ, καθώς και το πότε αναμένεται η τελική ετυμηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι χρειάζεται μια ΠΑΕ για να πάρει άδεια:

«Θα πρέπει να πληροί το σύνολο των κριτηρίων που ορίζει ο κανονισμός. Μιλάμε για κριτήρια αθλητικά, υποδομών, νομικά και οικονομικά. Κάθε ΠΑΕ πρέπει να προσκομίσει οικονομικές καταστάσεις που να δείχνουν ότι έχουν τακτοποιηθεί μέχρι 31 Μαρτίου οι οφειλές για όλους μέχρι έως τις 31/12/2015. Εν συνεχεία πρέπει να υπάρχουν διασφαλίσεις πως η εταιρεία θα μπορεί να λειτουργήσει και στο εγγύς μέλλον, να εξασφαλίζεται, δηλαδή, η βιωσιμότητα».

Για το περιεχόμενο των οικονομικών καταστάσεων:

«Οι καταστάσεις αυτές απεικονίζουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας στις 30 Ιουνίου και στις 31 Δεκεμβρίου. Περιλαμβάνει ισολογισμούς, αποτελέσματα χρήσεις, οικονομικές ροές και συνοδεύονται από μια έκθεση της διοίκησης και κυρίως του ορκωτού λογιστή και μέσα από μια διαδικασία βγαίνουν και τα συμπεράσματα σχετικά με το αν η ΠΑΕ χρειάζεται να προβεί σε ενέργειες που θα εξασφαλίζουν την πορεία της. Για το αν δηλαδή για την περίοδο που αιτείται την άδεια, την επόμενη σεζόν εν προκειμένω, δεν θα σκάσει».

Για το ισχύει με τις οφειλές:

«Δεν είναι απαραίτητο να αποδεικνύεται ότι είναι όλοι πληρωμένοι, αλλά όλοι τακτοποιημένοι. Είτε δηλαδή να έχει γίνει η αποπληρωμή στο σύνολό της ή κάποιος διακανονισμός. Όλα αυτά τα στοιχεία που υποβάλλονται, όμως, θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους. Αν φερ’ ειπείν χρωστάμε στον Χ και μέσα στα στοιχεία που προσκομιστούν δεν περιλαμβάνεται το χρέος στον Χ τότε σύμφωνα με τον κανονισμό απορρίπτεται η άδεια λόγω ανακριβών στοιχείων».

Για το πώς συμπεραίνετε η βιωσιμότητα μιας ΠΑΕ:

«Αν φαίνεται ότι αυτά που έχει λαμβάνειν μια ΠΑΕ είναι πολύ λιγότερα από αυτά που πρέπει να δώσει τότε θα πρέπει με συγκεκριμένες ενέργειες να καλυφθεί το χάσμα. Είτε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε με εγγυητική τραπέζης. Δεν είναι απαραίτητη η εγγυητική, ζητείται μόνο αν συντρέχει λόγος με βάση τα στοιχεία».

Για την «αχίλλειο πτέρνα» όσων ομάδων δεν παίρνουν άδεια:

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τώρα το πού εντοπίζεται το πρόβλημα γιατί σήμερα έρχονται τα στοιχεία. Γι’ αυτό και μου κάνουν εντύπωση και οι διάφορες τοποθετήσεις στο διαδίκτυο και η σιγουριά κάποιων πως δεν έχουν πρόβλημα. Όλες οι ΠΑΕ έστειλαν στοιχεία. Τώρα αν υπάρχει πληρότητα αυτό δεν το γνωρίζω ακόμη».

Για το πότε θα εκδοθούν οι αποφάσεις:

«Εγώ κάνω την εισήγηση ενώπιον του πρωτοβάθμιου οργάνου και αυτό θα αποφασίσει έχοντας απόλυτη πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου. Μέσα στην εβδομάδα πιστεύω θα βγουν οι πρωτόδικες αποφάσεις. Σύμφωνα με τον κανονισμό εντός πέντε ημερών μπορεί η κάθε ΠΑΕ να εφεσιβάλλει την πρωτόδικη απόφαση και εν συνεχεία η Επιτροπή Εφέσεων ορίζει νέα δικάσιμο. Είναι μια διαδικασία που περιγράφεται στον κανονισμό. Μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν τελειώσει τα πάντα και σε τρίτο βαθμό. Φέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός, το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο όπου εκεί μπορεί να προσφύγει μια ΠΑΕ και ενδεχομένως να δικαιωθεί».

Για το τι σημαίνει για μια ΠΑΕ να μην πάρει άδεια:

«Δεν μπορεί να πάρει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο Ελλάδας μπορείς να παίξεις με κάποιους περιορισμούς στις μεταγραφές».

Photo Credits: Action Images

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

O στρατός του Ισραήλ σκότωσε ανάπηρο - Παγκόσμια συγκίνηση για τον Τουράγια

Ο Τουράγια συμμετείχε σε κάθε διαδήλωση κατά της κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας χάσει τα πόδια του σε Ισραηλινή επιδρομή το 2008

Ο παίκτης που έπαιρνα πάντα στο 'Γίνε Πρόεδρος'

Ο ιστορικός διαγωνισμός του Εθνοσπόρ επιστρέφει την Κυριακή 17/12 κι εμείς τιμάμε τους ποδοσφαιριστές που μας χάριζαν βαθμούς με το τσουβάλι.

Τουρκία: Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ο γιος του Μεσούτ Γιλμάζ

Εσπευσμένα απ' τις ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη ο Μεσούτ Γιλμάζ - Μυστήριο για την ώρα ο θάνατος του 38χρονου γιου του

Οι ασφυκτικά σέξι insta stars που κακώς σνομπάραμε

Τόσες πολλές ανερχόμενες insta stars, τόσο λίγος χρόνος. Εδώ όσες δεν έχουμε αναφέρει ποτέ ξανά. Με άλλα λόγια, 'It's Mea Culpa Time'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24