ΕΠΟ

Δεν διαψεύδει η ΕΠΟ την επιστολή στη FIFA

Δεν διαψεύδει η ΕΠΟ την επιστολή στη FIFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ΕΠΟ δεν διαψεύδουν την ύπαρξη επιστολής προς την FIFA και κάνουν λόγο για ανησυχία σχετικά με τον τρόπο που κινείται το υπουργείο αθλητισμού, εκφράζοντας τα παράπονά τους. Διαβάστε αναλυτικά.

Η συμφωνία της περασμένης Τρίτης (12/4) ανάμεσα στο υπουργείο αθλητισμού, τις FIFA/UEFA και την ΕΠΟ απομάκρυνε τον κίνδυνο του ποδοσφαιρικού Grexit, αφού αποφασίστηκαν μια σειρά από κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν και παράλληλα να ξεκινήσει πάλι το Κύπελλο Ελλάδας. Όπερ και εγένετο...

Την Παρασκευή (15/4), ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση συνεχίζεται κανονικά κεκλεισμένων των θυρών στους ημιτελικούς και με παρουσία μαθητών στον τελικό, ενώ λίγο μετά γνωστοποιήθηκαν από την Ομοσπονδία οι ημερομηνίες και οι ώρες των αγώνων που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του θεσμού.

Στην Ομοσπονδία όμως έχουν παράπονα για το γεγονός ότι χωρίς διαβούλευση ο Σταύρος Κοντονής έβγαλε απόφαση για να διεξαχθεί ο τελικός με μαθητές, θεωρώντας ότι θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση και να αποφασιστεί από κοινού και όχι μονομερώς. Μάλιστα, αναφέρουν πως την Πέμπτη (14/2) έκαναν όσα είχαν υποσχεθεί (άρση προσφυγής στο ΣτΕ και αίτημα για επανέναρξη του Κυπέλλου) και περίμεναν και από τον υφυπουργό να κινηθεί αναλόγως.

Αυτές οι ανησυχίες για τον τρόπο που κινείται το υπουργείο, εκφράστηκαν δια επιστολής προς την FIFA που είδε το φως της δημοσιότητας. Στην ΕΠΟ δεν είναι ικανοποιημένοι με την συμφωνία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τον Σταύρο Κοντονή και θα έχει ενδιαφέρον η έλευση του εκπροσώπου της, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας για να δρομολογηθούν όσα αποφασίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καταφθάνει στην Αθήνα για να εξετάσει όλους τους κανονισμούς. Θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της (πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας) σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της FIFA, η οποία έχει συναινέσει και στην παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας των επτά κατηγορούμενων για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής, στην ΕΠΟ απαντούν ως εξής: "Η ΕΠΟ βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA. Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε το περιεχόμενο αυτής της επικοινωνίας. Με την επανέναρξη του Κυπέλλου έχει τελειώσει το παιχνίδι το παιχνίδι των εντυπώσεων και έχουμε περάσει στην ουσία. Μέσα από τη συνεργασία των Συνομοσπονδιών και της ΕΠΟ σχετικά με τους κανονισμούς και με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης για τους νόμους".

Παράλληλα, στα δημοσιεύματα περί τελειωμένου Γκιρτζίκη, ότι αδειάζει τους επτά, ότι επικρατεί διχασμός στην ΕΠΟ, ότι ήταν παράνομη η εκλογή του νυν προέδρου και ότι η ΕΠΟ τα χώνει στη FIFA, απαντούν πως η ΕΠΟ δεν λειτουργεί με λεζάντες και ότι κοιτάζει την ουσία: Κύπελλο, κανονισμοί, νόμοι.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ