ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Γκέκα στους Σλούκα, Καϊμακόγλου!

Από τον Γκέκα στους Σλούκα, Καϊμακόγλου!
Γκέκα Σλούκας Καϊμακόγλου

Οι έξι κορυφαίες, αυτή τη στιγμή, τουρκικές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη και αυτό γιατί εκεί ήταν... ένας "Έλληνας" (videos)

Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε πολλά σημαντικά αθλητικά γεγονότα που σημαδεύτηκαν με ελληνικό χρώμα, λόγω των μεγάλων νικών σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να ασχοληθούμε είναι πως οι έξι κορυφαίες, αυτή τη στιγμή, τουρκικές ομάδες γνώρισαν βαριές ήττες.


Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εφές, Ούλκερ, Γαλατάσαραϊ (μπάσκετ), Φενέρμπαχτσε, Γαλατάσαραϊ και Μπεσικτάς (ποδόσφαιρο), δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη μέσα σε μία εβδομάδα!

Όλα αυτά δεν θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον αν στην ιστορία μας δεν υπήρχαν Έλληνες πρωταγωνιστές. Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Ελληνικός θρίαμβος

Ξεκινάμε από το μπάσκετ (με τη βοήθεια του εκλεκτού συνάδελφου Βασίλη Δελή) όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πέτυχαν σπουδαίες νίκες απέναντι σε Εφές και Ούλκερ με μεγάλες διαφορές.

Σλούκας και Καϊμακόγλου ήταν on fire με τον Έλληνα γκαρντ των κόκκινων να πετυχαίνει 10 πόντους στην τελευταία περίοδο και να σφραγίζει τη νίκη. Από την άλλη πλευρά ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα των "πρασίνων", σημειώνοντας 19 πόντους!

Κλείνοντας άλλο ένα δικό μας παιδί πήρε μία σπουδαία νίκη. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για τέσσερις σεζόν, είχε καλή παρουσία στη νίκη της ΤΣΣΚΑ από της Γαλατάσαραϊ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο των Ρώσων είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Αναλυτικά

Ολυμπιακός - Εφές: 83 - 65

Φενέρμπαχτσε (Ούλκερ) - Παναθηναϊκός: 56-77

ΤΣΣΚΑ - Γαλατάσαραϊ: 85-70

Το τρίποντο του Γκέκα

Πάμε και στο ποδόσφαιρο με την αγωνιστική στην Τουρκία να έχει τρεις εκπλήξεις. Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και Μπεσικτάς δεν κέρδισαν με την πρώτη να γνωρίζει βαριά ήττα εξαιτίας ενός Έλληνα!

Ο Φάνης Γκέκας με τρία γκολ (έφτασε τα 6 σε 5 αγώνες) διέλυσε την άμυνα της Φενέρ και έγινε πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και Τύπο).

Αναλυτικά

Γαλατάσαραϊ - Αντάλιασπορ: 1-1

Σάμσουνσπορ - Φενέρμπαχτσε: 3-1

Μπεσικτάς - Μερσίν: 0-1




TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ