STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βλάχος: "Έχει μαγκιά και προσωπικότητα ο Ολυμπιακός"

Βλάχος: "Έχει μαγκιά και προσωπικότητα ο Ολυμπιακός"

"Χείμαρρος" ήταν ο Βαγγέλης Βλάχος για την φετινή Super League, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό". "Έχει μαγκιά και προσωπικότητα ο Ολυμπιακός", σχολίασε. (AUDIO)

"Χείμαρρος" ήταν ο Βαγγέλης Βλάχος για την φετινή Super League, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη. "Έχει μαγκιά και προσωπικότητα ο Ολυμπιακός", σχολίασε μεταξύ άλλων ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος αυτή την περίοδο δεν βρίσκεται στον πάγκο κάποιας ομάδας.

Για το πρωτάθλημα που παρακολουθούμε και το επίπεδο του: "Για ακόμα μία φορά το πρωτάθλημα είναι της πλάκας. Έχουμε και το υπόλοιπο μισό που δεν… βλέπεται! Το χθεσινό ματς (σ.σ. Παναθηναϊκός – ΑΕΚ) δεν γέμισε το γήπεδο και αυτό είναι τραγικό. Μάλλον έριξαν… λευκή πετσέτα. Έχουν καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής. Η διαφορά δεν καλύπτεται. Ο Ολυμπιακός δίνει ευκαιρίες και οι ομάδες δεν φτάνουν μέχρι την περιοχή. Μόνο ο ΠΑΟΚ κάποιες φορές στον πρώτο γύρο δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά η εικόνα είναι τραγική. Ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι μένοντας μόνο τον Αθανασιάδη και από πίσω του έναν καλό παίκτη (σ.σ τον Κουλούρη) θα έβαζε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αθανασιάδης όμως είναι «πεσμένος». Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, φτάνει εύκολα στην περιοχή, όμως δεν κάνει γκολ".

Για την πώληση του καλύτερου παίκτη του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκεζ: "Δεν δίνεις τον καλύτερο σου παίκτη. Δεν ξέρω πως σκέφτονται οι ομάδες μερικές φορές".

Για το ντέρμπι, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: "Ήταν ένα ντέρμπι με όλα του. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε νικήσει το παιχνίδι με ένα γκολ από τις στημένες φάσεις που είχε. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο με τα δικά του τετ α τετ. Οι παίκτες όμως των ομάδων είναι χωρίς φαντασία, ποιότητα και προσωπικότητα. Οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να έχουν αυτά τα στοιχεία και όσοι παίζουν σε αυτές τις ομάδες δεν τα έχουν. Λίγοι παίκτες αξίζουν να φοράνε αυτές τις φανέλες".

Για το αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης: "Από αυτά που βλέπω μέχρι τώρα, δεν διακρίνω κάτι το ξεχωριστό".

Η άποψη του για τον Παναθηναϊκό: "Στον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο λάθος δεν είναι ότι ξοδεύτηκαν χρήματα. Πήραν δεκαεννιά παίκτες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του συλλόγου. Δεν αντέχουν την πίεση. Γιατί όσοι ήξεραν ότι ο Στραματσόνι, που θέλει τον παίκτη «Βλάχο» και αυτός δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό να μην το πουν; Παίρνουν μία θέση συμβούλου και δεν βοηθούν τον σύλλογο που τους έχει δώσει ψωμί να φάνε. Δεν θα πας να πάρεις δεκαεννιά παίκτες, αλλά τρεις που να μπορούν να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αν πας καλά, πάλι θα πάρεις άλλους τρεις την επόμενη σεζόν. Ο Ολυμπιακός άλλαξε όλο το ρόστερ, αλλά με τα τρανταχτά του προβλήματα δεν μπορεί να τον κοντράρει κανείς".

Για ποιο λόγο πιστεύει ότι οι ομάδες κάνουν πολλές μεταγραφές: "Γιατί κάπως πρέπει να τσιμπήσει ο κόσμος. Είναι σαν να κάνω κάτι για να απολογηθώ στον κόσμο. Όμως ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που έχει ζήσει μεγαλειώδεις στιγμές στο παρελθόν, δεν πάει στο γήπεδο και δείχνει ότι δεν αντέχει άλλο. Είναι σαν να λέει «δεν μπορώ άλλο». Το λάθος είναι το να δείξω στον κόσμο ότι προσπαθώ. Ο Παναθηναϊκός με το που αρχίζει η σεζόν, είναι υποχρεωμένος να πάρει τίτλους και με μικρούς σε ηλικία παίκτες να παίζει. Το ίδιο ισχύει για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτοί που ήρθαν δεν γνώριζαν που παίζουν. Περνούσαν ωραία στη θάλασσα και στα κλαμπ και δεν τους ενοχλούσε κανείς. Αν δεν πονέσεις και δεν νιώσεις την πίεση του συλλόγου δεν θα μπορέσεις να αποδώσεις. Εμείς με τον Βαρδινογιάννη κάναμε τριάντα νίκες και στην μία ήττα, λέγαμε που θα κρυφτούμε. Ο φόβος στην Ελλάδα για τον ποδοσφαιριστή είναι αναγκαίο κακό. Ο Ουζουνίδης χθες δεν είχε παίκτες στον πάγκο τι να κάνει; Το καλοκαίρι λέγαμε θα δούμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως ο Ολυμπιακός το πήρε περπατώντας".

Για την ΑΕΚ και αν άλλαξε η εικόνα της μετά την αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια και την πρόσληψη του Ζοζέ Μοράις: "Δεν νομίζω ότι την άλλαξε πολύ. Μόνο ο Μάνταλος, που κάποιες στιγμές παίζει πίσω από τον επιθετικό. Τον Λάζαρο (σ.σ Χριστοδουλόπουλο) που τον έβαλε στα άκρα και οι στόπερ που παίζουν λόγω τραυματισμών. Το συμπέρασμα είναι πως ότι είπα για τον Παναθηναϊκό, ισχύει και για την ΑΕΚ. Δεν έχουν την ικανότητα και την ποιότητα να αντεπεξέλθουν στο βάρος της φανέλας. Δεν έγιναν κινήσεις για να ξοδέψεις χρήματα και να φέρουν παίκτες επιπέδου. Ελαφρυντικό για την ΑΕΚ, είναι ότι δεν έχει γήπεδο και δεν έχει έσοδα και ίσως να περιμένει να τους φέρει τότε".

Για το αν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση και το γεγονός ότι παίζουν πολλοί νεαροί Έλληνες παίκτες: "Εγώ όταν ήμουν νέος, ήμουν τυχερός, γιατί έπαιξα δίπλα σε παίκτες, όπως ο Δομάζος, ο Νικολούδης, ο Μπάγεβιτς και ο Μαύρος. Συμφωνώ, να βάλεις τους ταλαντούχους Έλληνες, αλλά αν δεν έχει δίπλα του κάποιον με ειδικό βάρος πως να παίξει ο νέος; Ακόμα και ο Μέσι κάποιον είχε δίπλα του, να του δείξει και να μάθει. Ο Ευαγγέλου, για παράδειγμα, που είναι ταλαντούχος είχε δίπλα του τον Τελάντερ. Ποιος να τον βοηθήσει; Έπρεπε να έχει δίπλα του έναν Μολέντο ή έναν Μέλμπεργκ. Όταν φτάσεις στο σημείο να στηριχθείς σε παίκτες από τις ακαδημίες, σημαίνει ότι πέταξες λευκή πετσέτα. Από τότε που έφυγε ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ (σ.σ Παπαδόπουλος) από τον Ολυμπιακό, που έχει να ξοδέψει ψάχνεται σε αυτές τις θέσεις. Μία ομάδα που παίζει Champions League και μπορεί να πείσει έναν παίκτη να αφήσει την πατρίδα του, για να έρθει στην Ελλάδα".

Η άποψη του για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερη προσωπικότητα. Για να το πω απλά, ο Ολυμπιακός είχε την μαγκιά σαν σύλλογος με τον κόσμο και κάποιους παίκτης, που έχουν το ειδικό βάρος, να γυρίσει ένα ματς. Το είδαμε με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Αυτή είναι η μεγάλη του δύναμη. Να πάρει αυτό που θέλει και ας είναι σε κακή κατάσταση. Το καλοκαίρι πίστευα ότι θα πάει αλλιώς το πρωτάθλημα, πάντα όμως με τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Έχουμε φτάσει σε σημείο τα ντέρμπι να τα κρίνουν τα μικρά ματς και όχι τα μεγάλα. Η διαφορά που δημιουργεί ο Ολυμπιακόςείναι λόγω ποιότητας και ποσότητας. Δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέραμε τα τελευταία χρόνια. Μετά την αποτυχία να προκριθεί στους ομίλους έγιναν ανακατατάξεις. Ο προπονητής ψαχνόταν για να βρει τους ιδανικούς, όμως οι άλλοι έδωσαν δικαίωμα".

Για το αν έκανε μία μεταγραφή σε κάθε ομάδα από τους τέσσερις «μεγάλους» σε ποια θέση θα ήταν: "Ο Ολυμπιακός θέλει σέντερ μπακ, ο Παναθηναϊκός έναν επιτελικό μέσο να περάσει την μπάλα στον Μπεργκ, που είναι χαμένος γιατί δεν παίρνει την μπαλιά που θέλει. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θέλουν σέντερ φορ. Ο ΠΑΟΚ πήρε τώρα έναν παίκτη που έβαζε εύκολα γκολ στη Ντόρτμουντ, αλλά εδώ που πέφτουν κορμιά θέλω να τον δω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Κλάους. Όλοι οι παίκτες το περνούν το ντεφορμάρισμα. Ο σέντερ φορ θέλει και ρέντα. Αυτό που λέμε να χτυπάει στα… αυτιά και να μπαίνει".

Για το τι θετικό μπορεί να διακρίνει από το πρωτάθλημα: "Θετικό ότι δεν γκρινιάζουμε πολύ για την διαιτησία. Η παρουσία Πανιωνίου, Ξάνθης και Ιωαννίνων που έβαλαν τα γυαλιά στους άλλους. Επίσης η παρουσία Ελλήνων που λένε «είμαστε εδώ και μην ξοδεύετε λεφτά για ξένους». Ο Ολυμπιακός βάζει τα παιδιά του ακόμα και στην Ευρώπη".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ