STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βαρύ πρόστιμο στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια με αστυνομικούς στη Βέροια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 48.500 ευρώ για επεισόδια, ρίψεις καπνογόνων και καθισμάτων σε αστυνομικούς. 20 ημέρες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον Νίκο Ζαμάνη του Πανιωνίου.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστεί να βάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξαιτίας της συμπεριφοράς των φιλάθλων της στην αναμέτρηση με τη Βέροια για τη 18η αγωνιστική.

Οι "ερυθρόλευκοι" απολογήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (03/02) για "μεμονωμένα επεισόδια στην κερκίδα" και συγκεκριμένα σύμφωνα με τις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας για επεισόδια οπαδών του πριν από την έναρξη του αγώνα, στην θύρα 6 του γηπέδου της Βέροιας όπου έριξαν καπνογόνα και σπασμένα καθίσματα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Συνολικά, ο Ολυμπιακός θα πληρώσει 48.500 ευρώ.

Στον διευθυντή ποδοσφαίρου του Πανιωνίου Νίκο Ζαμάνη επιβλήθηκε ποινή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες (κινδύνευε με αποκλεισμό από 15 ημέρες μέχρι πέντε μήνες) και 3.000 ευρώ πρόστιμο και στον Πανιώνιο 4.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης είχε γράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο Ν. Ζαμάνης του είπε στο φινάλε του ημιχρόνου: "Θα σας γ…σω ρε, θα πάω στη NOVA και θα πω ότι θέλετε να βγάλετε τα Γιάννενα Ευρώπη. Θα σας δείξω εγώ τι θα πάθετε, θα σας γ…σω" και πριν την σέντρα του 2ου 45λεπτου... "Θα σου κάνω μήνυση, θα σε γ…σω στη NOVA, θα σου πω εγώ τι θα πάθεις". Από τον Πανιώνιο ισχυρίζονται ότι ο διαιτητής είπε στον Κόρμπο στο 43ο λεπτό “μην χτυπιέστε, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βγει στην Ευρώπη”.

Στην ΑΕΚ επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ για τον πρόσφατο αγώνα με την Ξάνθη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 18ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : "Βάσει των αναφερομένων στο από 28/1/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 28/1/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της": χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος, Ν.Ζαμάνη (Δ/ντή ποδ/ρου): "Βάσει των αναφερομένων στο από 28/1/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 28/1/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας": Για τη συμπεριφορά του κ.Ν. Ζαμάνη καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της": επιβάλλει στην ΠΑΕ Πανιώνιος συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Ν. Ζαμάνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Βάσει των αναφερομένων στο από 29/1/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 29/1/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 4832/17/213310 από 01-02-2017 έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας" : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της": συνολική χρηματική ποινή σαράντα οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ