STOIXIMAN SUPER LEAGUE

TSOPANA vs RAVE

TSOPANA vs RAVE

Ο Νίκος Σπυρόπουλος (τύμπανα) και ο Duru (μπάσο) των Tsopana Rave πετούν τρελές ατάκες και διαλέγουν τραγούδια για το ντέρμπι του Σαββάτου (videos)

Το Sport24.gr προσεγγίζει διαφορετικά το αυριανό ντέρμπι «αιωνίων», φιλοξενώντας δυο από τα μέλη των θρυλικών Tsopana Rave.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος, ντράμερ της μπάντας και φίλος του Ολυμπιακού, απέναντι στον Duru, μπασίστα των Τσοπάνα και φίλο του Παναθηναϊκού! Αμφότεροι μιλούν για το παιχνίδι και κάνουν τις δικές τους μουσικές επιλογές, φτιάχνοντας τη συναυλία του ντέρμπι!

Όταν μου πρότειναν από το Sport24.gr να βρω δυο καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής για να μας μιλήσουν για το ντέρμπι του Σαββάτου και να «στήσουν» μια ιδιότυπη ιντερνετική συναυλία, απέρριψα – για να είμαι ειλικρινής – τις προτάσεις που μου έγιναν. Θα μπορούσα να έρθω σε επαφή με εκπροσώπους διαφόρων μουσικών τάσεων και εγνωσμένης ποιότητας και αξίας, όμως εγώ έψαχνα κάτι διαφορετικό, κάτι πιο φρέσκο, πιο κοντά στον ψυχισμό των φιλάθλων που θα βρεθούν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για να ζήσουν το πάθος και την ένταση του αγώνα.

Τους Tsopana Rave τους γνωρίζω εδώ και περίπου μια δεκαετία, κυρίως τον Νίκο Σπυρόπουλο και τον Duru. Ο πρώτος μας τιμάει την τελευταία τριετία παίζοντας τύμπανα στις αραιές εμφανίσεις των «Tourbus Band», ο δε δεύτερος έχει ηχογραφήσει άπειρες πρόβες μας στο στούντιο των Tsopana. Ξέροντας λοιπόν ότι ο ένας είναι Ολυμπιακός (ο Νίκος) και ότι ο άλλος είναι Παναθηναϊκός (ο Duru), πρώτα απ’ όλα όμως ότι και οι δύο είναι μεγάλα «τρελοκομεία», ήρθα σε επαφή μαζί τους και τους ζήτησα μερικές ατάκες για το ντέρμπι και μερικά τραγούδια για όλους εσάς που θα διαβάσετε το σημερινό κείμενο.

Δέχτηκαν με όλη την προθυμία που τους χαρακτηρίζει (αν και ο Νίκος χρειάστηκε να δεχτεί καμιά 40αριά κλήσεις μέχρι να σηκώσει το τηλέφωνο, αφού παράλληλα με τη μουσική του ενασχόληση, εκτελεί και χρέη babysitter στον μικρό του γιό, Ερμή) και έτσι έχω τη χαρά να σας τους παρουσιάσω ευθύς αμέσως! Διάλεξαν δυο τραγούδια των Tsopana Rave ο καθένας και τρία ακόμα ελεύθερης επιλογής τους, που κατά τη γνώμη τους ταιριάζουν στο κλίμα του ντέρμπι. Να μην σας καθυστερώ όμως περισσότερο. Κυρίες και κύριοι, από τους θρυλικούς Tsopana Rave, ο Νίκος και ο Duru!

ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Στο ντέρμπι θα βγάλουν όλοι τα λυσσακά τους!!!»

TSOPANA vs RAVE

Sport24.gr: Νίκο, αυτό δεν είναι ακριβώς συνέντευξη. Θέλω να μου πεις πώς βλέπεις το ντέρμπι, τι θα γίνει, πού θα κριθεί.

Νίκος: Ο αγώνας αυτός θα βγάλει στην επιφάνεια την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Θα φανεί το πού βρισκόμαστε. Πιστεύω λοιπόν ότι στο ντέρμπι θα γίνουν όργια! Θα βγει πολύ απωθημένο προς τα έξω. Το γήπεδο θα είναι ηφαίστειο, όλοι θα βράζουν. Δες το λογικά. Τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα; Ρουτίνα, προβλήματα, χειμώνας... Και στο βάθος ένα ντέρμπι που σου δίνει την ευκαιρία να εκτονωθείς. Ένα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι μια ευκαιρία, μια μεγάλη ευκαιρία. Γι’ αυτό σου λέω, θα το ευχαριστηθούν όλοι, θα βγάλουν τα λυσσακά τους! Και να σου πω και κάτι άλλο επί τη ευκαιρία; Ρε δε δεχόμαστε ήττα εμείς! Θα γίνει πανικός, αλλά θα πέσει και πολύ γέλιο, ασύστολο. Γεκινί ρεεεεε!!! Άσχετο, αλλά γιατί όχι;

Sport24.gr: Τώρα, για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, δεν ξέρω αν όλα αυτά τα λες σοβαρά. Η αναφορά στον Γεκινί με προβληματίζει κάπως. Παρόλα αυτά, συνεχίζω. Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού πιστεύεις ότι θα είναι καθοριστικός;

Νίκος: Μα φυσικά ο Γαλάκος, μεγάλη παιχτάρα!!!

Sport24.gr: Α, εντάξει, κατάλαβα! Για πες μου κάτι για τον Σισέ. Και μετά διάλεξε τους 3 κορυφαίους παίκτες της ομάδας σου, από τότε που την παρακολουθείς.

Νίκος: Ο Σισέ είναι ωραίος αντίπαλος. Πώς να το εκφράσω... Α, ναι. Μου θυμίζει ταύρο που θα μπει μέσα στο γήπεδο λυσσασμένος και 30.000 κόσμος απέναντί του, θα θέλει να τον καρφώσει!! Μεγάλες στιγμές! Όσο για τους παιχταράδες που θυμάμαι εγώ, θα πω τρία ονόματα. Τον Γαλάκο που μνημόνευσα και πριν, τον Κελεσίδη και τον Δεληκάρη. Ε, δε νομίζω ότι θα ήθελες να αφήσω κάποιον από αυτούς έξω από την τριάδα για να βάλω μέσα τον Ντέταρι...!!!

Sport24.gr: Με τον Duru βλέπετε μαζί ντέρμπι;

Νίκος: Βλέπουμε, πιο πολύ όμως παλιότερα. Και μπάλα και μπάσκετ, αλλά και άλλες ομάδες. Πέφτει πολύ γέλιο, ατελείωτος χαβαλές. Αλλά πια δεν έχουμε τον χρόνο.

Sport24.gr: Στο γήπεδο πηγαίνεις;

Νίκος: Όχι, πήγαινα πριν πολλά χρόνια, όμως το 1981, στα γεγονότα της Θύρας 7, χάσαμε έναν συμμαθητή μου και από τότε το έκοψα. Πάντως σίγουρα θα το δω στην τηλεόραση, το παίζει η ΝΕΤ, οπότε οκ. Τα ιδιωτικά είναι που δεν μπορούμε να δούμε!

Sport24.gr: Ας περάσουμε τώρα και στις μουσικές σου επιλογές. Για πες...

Νίκος: Από τα δικά μας θα διαλέξω το «Είμαι καλά» και το «Μου το ‘χα πει». Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα τραγούδια έχουν ρυθμό και φυσικά τρέλα. Όμως στα υπόλοιπα τρία σου έχω ετοιμάσει μια έκπληξη. Έχω ένα για κάθε αποτέλεσμα!!! Για νίκη, ισοπαλία και ήττα. Για πάμε λοιπόν να τα ακούσουμε!

- Αν νικήσουμε, θα ήθελα να παίζει στα μεγάφωνα το «Απολύομαι και τρελαίνομαι»!!!

Βίντεο: Ζιγκ – Ζαγκ – Απολύομαι

- Αν το ματς έρθει ισόπαλο, τότε το τραγούδι θα είναι το «Δυο δυο, στη μπανιέρα δυο δυο»!!!

Βίντεο: Βαγγέλης Γερμανός – Η μπανιέρα

- Και αν χάσουμε, τότε θέλω να ακούσω το «Έβαλε ο Θεός σημάδι»!!!

Βίντεο: Νίκος Ξυλούρης – Έβαλε ο Θεός σημάδι

Βίντεο: Tsopana Rave – Είμαι καλά

Βίντεο: Tsopana Rave – Μου το ‘χα πει

DURU – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Ο Σισέ είναι ο μοναδικός παίκτης που τιμάει τη φούστα του!!!»

TSOPANA vs RAVE

Sport24.gr: Τα είπαμε με τον Νίκο, για να δούμε τι έχεις να μας πεις κι εσύ για το ντέρμπι του Σαββάτου.

Duru: Προσωπικά εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, να βγει νικητής το ποδόσφαιρο, λέμε τώρα! Έτσι κι αλλιώς, από το δεκάλεπτο θα φανεί προς τα πού θα πάει το ματς. Νομίζω ότι αν το παιχνίδι γίνει ροκ και δεις τους άλλους να μασάνε, τότε το έχουμε. Αν πάει στο soft, στο χαλαρό, στο οργανωμένο, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει προβάδισμα. Όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος με τις αναλύσεις. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν και να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του αγώνα. Μια κόκκινη κάρτα στο 10’, ένα αυτογκόλ στο 45’, τρέχα γύρευε μετά... Όποιος από τους δυο πάθει κάτι τέτοιο, θα έχει θέμα και μάλιστα μεγάλο.

Sport24.gr: Εσύ ποιος πιστεύει ότι θα είναι καθοριστικός από τον Παναθηναϊκό; Και μη με στείλεις σαν τον άλλο, που μου είπε «ο Γαλάκος»...

Duru: Όχι ρε, εδώ μιλάμε σοβαρά. Το βαρόμετρο από εμάς θα είναι ο Γκοβού!!! Αλήθεια λέω, εγώ τον στηρίζω τον Γάλλο. Αλλά και Σιμάο φίλε, να βάλει οπωσδήποτε τον Σιμάο μέσα, γιατί με Καραγκούνη δεν πάμε πουθενά! Θα παίξω και στοίχημα, "Χ" ημίχρονο, διπλό τελικό!!!

Sport24.gr: Δέσαμε... Άντε, κάνε μου κι εσύ ένα σχόλιο για τον Σισέ που είναι και στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες.

Duru: Έχω να πω ότι ο Σισέ είναι ο μοναδικός παίκτης που τιμάει τη φούστα του! Θέλει μεγάλα καρύδια για να κυκλοφορήσεις έτσι στην Ελλάδα!! Και βέβαια, ότι και αν γίνει στο ντέρμπι, έχουν να γραφτούν ακόμα τα άσωτα για αυτό το θέμα.

Sport24.gr: Πώς είναι τα ντέρμπι που βλέπεις μαζί με τον Νίκο;

Duru: Εντάξει, έχουμε καιρό να δούμε μαζί, αλλά παλιότερα είχαμε πολύ χαβαλέ. Δεν βλέπαμε μόνο μπάλα, αλλά και μπάσκετ. Θυμάμαι τον ημιτελικό στο Τελ Αβίβ, πολύ γέλιο. Αλλά και το 3-0 με τον Μπορέλι στο ποδόσφαιρο, αυτό ήταν το τελευταίο ντέρμπι που είχα δει στο γήπεδο Πάντως παρακολουθούμε παρέα και άλλα ματς, όχι μόνο ντέρμπι.

Sport24.gr: Στο γήπεδο πηγαίνεις;

Duru: Όχι συχνά, δεν αξίζει τα χρήματα που ζητάνε για τα εισιτήρια. Είναι σα να έχεις ένα 50άρικο στην τσέπη και να θες να πας σε μια συναυλία. Αν αξίζει, το δίνεις, αλλιώς όχι. Εντάξει, μια δυο φορές το χρόνο πηγαίνω, αλλά δεν είμαι καθόλου τακτικός.

Sport24.gr: Και τελειώνουμε με τις δικές σου μουσικές επιλογές. Τι διάλεξες;

Duru: Και τα δυο δικά μας, το «Μίλα ρε» και το «Είμαι νίντζα», αλλά και τα τρία υπόλοιπα, έχουν ρυθμό, φασαρία, τρέλα. Σε ξεσηκώνουν, όπως και το γήπεδο. Ταιριάζουν με το κλίμα του ντέρμπι.

Βίντεο: Tsopana Rave – Μίλα ρε

Βίντεο: Tsopana Rave – Είμαι νίντζα

Βίντεο: System of a Down – Radio Video

Βίντεο: Pantera cover by @fter_maths all (ελληνική μπάντα στην οποία παίζει ο Duru)

Βίντεο: Faith no more – Last cup of sorrow

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΥΗΤΟΥΣ

Για όσους δεν ξέρουν ποιοι είναι οι Tsopana Rave, δυο λόγια για την μπάντα. Οι Tsopana λοιπόν, είναι ένα συγκρότημα ποικίλων μουσικών δρόμων και στιχουργικών αναζητήσεων. Τους αρέσει να παίζουν δυνατά, αλλά όχι εκκωφαντικά και να διασκεδάζουν οι ίδιοι και το ακροατήριό τους. Ως μουσικό σχήμα, από την αρχή έθεσαν ως σκοπό της ζωής τους την ακατάπαυστη μετακίνησή τους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη (σχεδόν), ψάχνοντας την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, καθώς και τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών και εμπειριών, τις οποίες αργότερα χρησιμοποίησαν ως πρωτογενές υλικό για τη δημιουργία του επόμενου τραγουδιού τους. Γι’ αυτό είναι απίθανο να μην τους έχετε βρει έστω και μια φορά στο δρόμο σας.

TSOPANA vs RAVE

Δισκογραφικά οι Tsopana Rave έχουν κυκλοφορήσει 3 LPs («Tsopana Rave», «Tsopana Rave 2» & «Tsopana Rave III») και ένα Single («Η Κορνηλία»). Την μπάντα αποτελούν οι:

- Παναγιώτης Σπυρόπουλος: κιθάρες, φωνητικά

- Νίκος Σπυρόπουλος: τύμπανα, κρουστά, φωνητικά

- Δημήτρης Καλαντζής: φωνητικά

- DURU: μπάσο, φωνητικά

Περισσότερες πληροφορίες για την μπάντα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.myspace.com/tsopanarave καθώς και στο λογαριασμό που διατηρούν στο facebook.

BONUS TRACK!

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Χωρίς να ζητήσω την άδεια από τους Tsopana Rave, θέλω να επιλέξω κι εγώ ένα τραγουδάκι. Πρόκειται για ένα από τα «μνημεία» της μπάντας των Αγίων Αναργύρων, ένα cult αριστούργημα της ελληνικής ροκ σκηνής. Αφιερωμένο σε όλους όσους νιώθουν ότι βρίσκονται στην κορυφή ενός βουνού και δεν έχουν ανάγκη κανέναν, όταν βλέπουν μπάλα. Γιατί είναι οι απανταχού Χουλκ! Άντε, και καλό ντέρμπι.

Βίντεο: Tsopana Rave – Δως μου δυο κατοστάρικα (Δώσε ότι έχεις)

Ευχαριστώ πολύ το Κουρκούτι και τον Red Duckling για τη δημιουργική επεξεργασία των φωτογραφιών.

Το κείμενο είναι αφιερωμένο στον συνάδελφο κύριο Γρηγόρη Μπάτη, από τους πλέον ένθερμους φαν των Tsopana Rave και μαθητή του Νίκου Σπυρόπουλου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ