STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 2η αγωνιστική: Ice, ice, baby

Top10, 2η αγωνιστική: Ice, ice, baby

Το χιόνι που έδωσε χρώμα στους αγώνες της Super League, το γκολ του Λέτο στην "άσπρη" Λεωφόρο, το "μια απ’τα ίδια" των Δικεφάλων και ο Ολυμπιακός που κρατάει τους αντιπάλους του σε "πολικές" θερμοκρασίες. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 2ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 2ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

Το χιόνι που έδωσε χρώμα στους αγώνες της Super League, το γκολ του Λέτο στην “άσπρη” Λεωφόρο, το “μια απ’τα ίδια” των Δικεφάλων και ο Ολυμπιακός που κρατάει τους αντιπάλους του σε “πολικές θερμοκρασίες. Το τάκλινγκ του Λισγάρα και το δίδυμο-φωτιά του Πανιωνίου. Αυτό είναι το Top10 της 2ης αγωνιστικής

10. THIS IS LIVADIA

Ποια ομάδα έχει τη χειρότερη συγκομιδή μακριά απ’την έδρα της; Ο Λεβαδειακός που μετά και την ήττα στο Περιστέρι έχει έχει μια ισοπαλία και πέντε ήττες σε έξι ματς μακριά απ’τη Λιβαδειά και μάλιστα έχει πετύχει μόλις δύο γκολ κι αυτά μαζεμένα στο 3-2 με τον Πλατανιά στην πρεμιέρα.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το 2013-14 ο Λεβαδειακός έκανε μηδέν νίκες, μια ισοπαλία και 16 ήττες εκτός έδρας και όχι μόνο σώθηκε, αλλά τερμάτισε 8ος. Είναι η δύναμη της έδρας που τον κρατάει, εξ ου και το This is Livadia, που είναι διάσημο σε όλον τον κόσμο.

9. ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΕΚΧΑΡΤ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Είσαι φίλος της ΑΕΚ. Δεν το πιστεύεις που η ομάδα σου έχει για βασικό επιθετικό τον Τόμας Πέκχαρτ ή τον ακούνητο Αλμέιδα. Θα ήθελες κάτι πολύ καλύτερο στην επίθεση, εκεί που χρειάζεται η ποιότητα. Κι έρχεται η μέρα που γίνεται ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα κι ο Τόμας Πέκχαρτ βάζει δύο γκολ σε αγώνα Super League.

Και η ΑΕΚ δεν νικά, δεν παίρνει καν την ισοπαλία. Ο Πέκχαρτ βάζει δύο γκολ σ’ένα ματς και η ΑΕΚ χάνει 3-2 στην Τρίπολη απ’τον Αστέρα, παρότι προηγήθηκε, παρότι ισοφάρισε σε 2-2. Και αν μια ομάδα δεν κερδίζει ούτε στη σπάνια ημέρα που ο φορ της βάζει δύο γκολ, βυθίζει σε απελπισία τον κόσμο της.

8. ΑΝΟΙΞΕ Η ΚΑΝΟΥΛΑ

Τι γίνεται; Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που έτρεχε το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη: έντεκα ματς χωρίς τρίποντο, με μόλις δύο γκολ. Και ξαφνικά, άνοιξε η κάνουλα. Τρία γκολ στον Ατρόμητο, ένα και να καίει στον Παναθηναϊκό κι άλλα τρία στην ΑΕΛ. Εννιά πόντους σε τρία σερί ματς εντός έκανε η ομάδα του Παράσχου, που έχει και τέταρτο στη σειρά, αφού το Σάββατο υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

7. ΤΑΚΛΙΝΓΚ: “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Το “εγκληματικό” τάκλινγκ του Λισγάρα είναι καλή ευκαιρία να πούμε δύο πράγματα. Πρώτον, πως καλό θα είναι τέτοια τάκλινγκ (και ακόμα πιο ελαφρά) να μην περνάνε με απλές κίτρινες, έτσι Αλμπέρτο Μποτία; Δεύτερον, πως δεν γίνεται το 2017 οι τιμωρίες των παικτών να εξαρτώνται απ’το συντακτικό του διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

Τα πράγματα είναι απλά: απευθείας αποβολή για μαρκάρισμα ίσον τρεις αγωνιστικές. Αυτομάτως, τρεις αγωνιστικές χωρίς κουβέντα και μετά τα πειθαρχικά όργανα αποφασίζουν αν θα προσθέσουν κι άλλες. Δεν μπορεί ο Λισγάρας να είναι στο “ή μία αγωνιστική ή οκτώ” και να κοιτάμε τι έγραψε ο κάθε διαιτητής στο φύλλο αγώνα, ούτε μπορεί ο Σεμπά να τιμωρηθεί με περισσότερες αγωνιστικές απ’τον αμυντικό της Ξάνθης.

6. ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

[222592] ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ / 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE
[222592] ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ / 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE MOTIONTEAM

Έγινε κανείς σοφότερος; Οι αγώνες του ΠΑΟΚ τείνουν να γίνουν πιο προβλέψιμοι κι από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Κατοχή, επιθετικότητα, αλλά χωρίς ποιότητα στην τελική πάσα/εκτέλεση. Και όχι, δεν είναι άτυχος ο ΠΑΟΚ, ούτε οι αντίπαλοι τερματοφύλακες γίνονται Νόιερ για μια μέρα. Πάνω στον Πασχαλάκη τα έστελναν όλα το μεσημέρι της Κυριακής, πως να τα φάει, να σκύψει;

Η ήττα και η γκέλα είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά πραγματικά, θυμάται κανείς ομάδα να φεύγει με διπλό απ’την Τούμπα με μια μέτρια εμφάνιση σ’αυτήν του ΠΑΟΚ;

5. ΤΟΝΣΟ-ΟΣΟ

Ο Κορακάκης δήλωσε πως στον Ατρόμητο το “είχαν σημαδέψει το ματς με τον Λεβαδειακό”. Ο,τι κι αν είχε συμβεί, η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος είχε χάσει πολλή απ’τη φόρα-ρέντα που του είχε φέρει η αλλαγή προπονητή και χρειαζόταν μια επιστροφή στις νίκες.

Φρόντισε γι’αυτό ο Τόνσο, που σύμφωνα με τον Ηλία Καλλονά ήταν ο καλύτερος του Ατρόμητου. Ο Αργεντινός πέτυχε γκολάρα για το 1-0, σφράγισε τη νίκη στις καθυστερήσεις και με πέντε γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

4. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΛΕΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Τρομερή μπάλα δεν περιμέναμε, αφού ο Παναθηναϊκός είναι “προσεκτικός” με τον Ουζουνίδη και η Κέρκυρα αμύνεται σωστά. Ήρθε και το χιόνι να το κάνει ακόμα πιο δύσκολο και να πάει το ματς στο “ένα γκολ, όπως νά’ναι”. Ο Παναθηναϊκός το βρήκε με τον Λέτο και εκτός απ’το σημαντικό τρίποντο είδε τον Αργεντινό να είναι ο καλύτερός του παίκτης και να κάνει μια πολύ γεμάτη εμφάνιση υπό δύσκολες συνθήκες.

3. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Και το σερί συνεχίζεται. Ο Πανιώνιος έχασε απ’την ΑΕΛ στις 29 Οκτωβρίου κι έκτοτε τρέχει αήττητο σερί επτά αγώνων, με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς είναι “φωτιά” εκτός έδρας, έχει χάσει μόνο στη Λάρισα και πέρασε με 2-0 απ’το Αγρίνιο, εννοείται χάρις σε Μασούντ-Ασναριφάρντ. Το δίδυμο που θέλουν οι μεγάλοι της Super League έχει εννιά απ’τα 19 γκολ του Πανιωνίου και πέντε απ’τις δέκα ασίστ της ομάδας.

2. ICE, ICE, BABY

Οι απ’έξω πάντα μιλάμε για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που δυσχεραίνουν το έργο των ποδοσφαιριστών. Δεν έχουμε άδικο, αλλά ξεχνάμε κάτι: οι ποδοσφαιριστές δεν είναι όλοι παιδιά, αλλά είναι όλοι παίκτες, παίζουν. Και το χιόνι μπορεί να τους χαλάει στην αρχή, αλλά γενικώς τους φτιάχνει. Σπάει τη μονοτονία, τους φέρνει πίσω στις εποχές που ήταν όντως παιδιά.

Με χιόνι το Πλατανιάς-ΑΕΛ, με χιόνι το Αστέρας-ΑΕΚ. Πέντε γκολ στο ένα, πέντε και στο άλλο. Κι εντάξει, στη Λεωφόρο δεν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο, μην τα θέλουμε όλα δικά μας, ήταν το μοναδικό ματς που έγινε με τέτοια χιονόπτωση, καλό ήταν και το 1-0.

1. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ, ΕΜΦΑΤΙΚΟΣ, ΑΝΩΤΕΡΟΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Να, λοιπόν, που γίνεται κι αλλιώς. Σημειώναμε την κακή εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός επιθετικά, με τις αναρίθμητες σέντρες και τα πάρα πολλά σουτ εκτός περιοχής και κάποιοι επέμεναν πως είναι φυσιολογική τέτοια τακτική συμπεριφορά, σχεδόν αναγκαστική. Κι έρχεται το παιχνίδι στην Ξάνθη, όλοι βλέπουν έναν Ολυμπιακό που όχι μόνο παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, αλλά το κάνει με μεστή, γεμάτη εμφάνιση.

Τυχαίο πως σ’αυτό το ματς είχε μόλις 18 γεμίσματα (χαμηλότερη επίδοση της σεζόν), ενώ με την Κέρκυρα πχ είχε 55 και με τον Λεβαδειακό 47; Τυχαίο που είχε μόλις τέσσερα σουτ εκτός περιοχής, ενώ με την Κέρκυρα είχε 16 και με τον ΠΑΣ 12;

Καθόλου τυχαίο. Ο Ολυμπιακός και πάλι είχε την μπάλα απέναντι σε ομάδα που τον περίμενε χαμηλά, αλλά αυτή τη φορά παρουσιάστηκε ως σωστή ομάδα: όχι σέντρες με την πρώτη επαφή, όχι μακρινά σουτ στην πρώτη ευκαιρία.

Για θυμηθείτε τις φάσεις. Κάθετο παιχνίδι του Φορτούνη φέρνει την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Ιντέγε από αριστερά. Στη φάση του γκολ, ο Φιγκέιρας έχει την μπάλα δεξιά, αλλά αντί να σεντράρει αυτομάτως όπως κάνει συνήθως, δίνει στον Μιλιβόγεβιτς κεντρικά κι αυτός σηκώνει κάθετα προς Σεμπά-Ιντέγε. Πολύ, πολύ καλύτερα απ’τον Ολυμπιακό, που βοηθήθηκε και απ’την πρώτη φορά που Μαρίν και Φορτούνης έπαιξαν μαζί στο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ