STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 1η αγωνιστική: Νωρίς είναι, θα στρώσουν

Top10, 1η αγωνιστική: Νωρίς είναι, θα στρώσουν

Ο Μπέντο που σώθηκε απ’τους "δυσαρεστημένους", ο Παναθηναϊκός που πάει για το 0-1 και χάνει 1-0. Ο ΠΑΟΚ με τα ίδια προβλήματα και οι ήρωες που πάνε και βλέπουν την ΑΕΚ στο “Σπύρος Λούης”. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 1ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 1ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση Ο Μπέντο που σώθηκε απ’τους “δυσαρεστημένους”, ο Παναθηναϊκός που πάει για το 0-1 και χάνει 1-0. Ο ΠΑΟΚ με τα ίδια προβλήματα και οι ήρωες που πάνε και βλέπουν την ΑΕΚ στο “Σπύρος Λούης”. Η ασταμάτητη Ξάνθη που νίκησε ξανά και την Κυριακή περιμένει τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια. Αυτό είναι το Top10 της 1ης αγωνιστικής που έγινε μετά από 12 ματς.

10. Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΡΑΜ

Ωραίος ο Τουράμ, πρώτος σε τελικές, με τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα, πληθωρική παρουσία στην επίθεση. Αλλά εντάξει, μη μας δείρει κιόλας. Τάκλινγκ στον Πλατέλλα, έπιασε το πρόσωπο του Λαζαρίδη, του έριξε σφαλιάρα και άλλη μία στον Κυβρακίδη. Στο χαλαρό, χωρίς κανείς να του έχει κάνει τίποτα, άρχισε τις σφαλιάρες.

9. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ"

Δύο νίκες έχει με τον Μοράις η ΑΕΚ και τις δύο είχε μια μικρή εύνοια. Με τον Πλατανιά ήρθε αυτογκόλ για να ανοίξει το σκορ στο 77’, με τον Λεβαδειακό αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του αντιπάλου στο 17’ και το σκορ άνοιξε στο 28’ με γκολ στην κόντρα.

Όταν δεν την έχει, “κολλάει”. Με τον Παναιτωλικό παίκτες και κόσμος έζησαν ένα μαρτύριο εποχής Κετσπάγια. Συντριπτικό ποσοστό κατοχής και η προσπάθεια μιας ομάδας να πετύχει γκολ χωρίς να έχει στοιχειώδες σχέδιο επίθεσης, ανάπτυξης, απειλής.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ίδια εικόνα μ’εκείνο το 0-0 με τον Ηρακλή με τον Κετσπάγια στον πάγκο, μια ταλαιπωρία. Τις περισσότερες ισοπαλίες εντός έδρας στη φετινή Super League τις έχει η ΑΕΚ, που έχει πέντε Χ σε οκτώ ματς και τρία 0-0. Χορταίνουν μπάλα οι “ήρωες” που πάνε στο “Σπύρος Λούης”.

8. ΚΛΑΣΙΚΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Έξι ματς αήττητος είναι ο Πανιώνιος, αλλά η γκρίνια της πλατείας εκεί, σταθερή. Σύμφωνοι, η ομάδα του Μιλόγεβιτς δεν ήταν καλή κόντρα στον ΠΑΣ, ισοφαρίστηκε δίκαια, αλλά τι ακριβώς θέλουν στην πλατεία, να βγουν στο Champions League ;

Ο Πανιώνιος πήρε τον πόντο, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πένταδα, ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό και πάνω από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

7. Ο ΠΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Έχει μείνει πίσω, αλλά δεν τα παρατάει. Ο ΠΑΣ μπορεί να έχει τέσσερα ματς χωρίς νίκη, αλλά δείχνει χαρακτήρα. Μετά τις δύο ήττες από Ηρακλή και Ολυμπιακό, η ομάδα του Πετράκη πήρε δύο 1-1 στην Αθήνα κόντρα σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, παρότι και στα δύο ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Γκολάρα ο Τζημόπουλος, που όπως μου λέει και ο Σαμόλης, σκοράρει κάθε χρονιά.

6. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΚΟΛ

Ο Ιανουάριος ούτως ή άλλως θα ήταν δύσκολος για τον Παναθηναϊκό: νέος προπονητής, πολλά ματς, παίκτες που φεύγουν ή δεν υπολογίζονται, άλλοι που είναι στο Κόπα Άφρικά, διάθεση για μεταγραφές. Σ’όλη αυτή τη δύσκολη διαδικασία ο Παναθηναϊκός φρόντισε να μπει με το αριστερό, αφού στην Κρήτη ήταν κακός και πήγε να πάρει το ματς στο 0-1.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπουμάλ δεν έκανε γκολ την ευκαιρία που του έφτιαξε ο Μπεργκ και ο Βλαχοδήμος με τους αμυντικούς έκαναν ο,τι μπορούσαν για να σκοράρει πεσμένος ο Μπανανά και να δώσει τη νίκη στον Πλατανιά. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να μην μπορεί να πάρει ματς εκτός εάν πάνε όλα με το μέρος του, δείχνει ανήμπορος να νικήσει εμφατικά.

5. BREAKING NEWS: ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΕΛ

Νίκη, και τι νίκη. Η ΑΕΛ με τον Τσιώλη στον πάγκο δεν είχε τρίποντο μετά από τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες σε πέντε ματς. Η πρώτη νίκη ήρθε στον οριακό αγώνα με τη Βέροια, παρότι η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ και έχασε στο 59’ τον Ντοντό, που είδε σωστά 2η κίτρινη για θέατρο.

Ντεμπούτο για τον Γκαγιέγκο, που μπήκε στο ημίχρονο και ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά στο 56’.

4. ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα γεγονότα λένε πως ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα απ’τη Λιβαδειά και πέτυχε για πρώτη φορά φέτος τρίτη σερί νίκη στη Super League, με το πρώτο φετινό γκολ του Πέλκα στο πρωτάθλημα. Το χορτάρι λέει πως για μια ακόμη φορά είχε πρόβλημα στη δημιουργία απέναντι σε ομάδα που τον περίμενε πίσω απ’την μπάλα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ναι, ο Κάμπος έχασε τετ-α-τετ και ο Μάτος είχε ωραίο πλασέ στο δοκάρι. Όμως η πρώτη φάση ήρθε μετά από ασταθή απόκρουση σε πολύ μακρινό σουτ του Κουλούρη και η δεύτερη σε κόρνερ. Σε οργανωμένο παιχνίδι ο Δικέφαλος δεν μπορεί να απειλήσει όσο καθαρά πρέπει, ούτε να εκτελέσει με ποιότητα. Σχέδιο απ’τον Ίβιτς υπάρχει, χαρακτηριστικά στους παίκτες δεν υπάρχουν.

Ο Περπερίδης μου λέει πως ο ξανά κακός Κλάους βγήκε αλλαγή έχοντας μόλις μία τελική. Γιατί Γιώργο, ακόμα κι όταν είναι καλά ο Αθανασιάδης, πόσα σουτ εντός περιοχής κάνει;

3. ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ-ΜΑΡΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

Και τελικά, “καθάρισαν” οι δυσαρεστημένοι. Πρώτα ο Φορτούνης, που ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο, που άκουγε “μουρμούρα” απ’την κερκίδα, που στον τελευταίο αγώνα με τον Παναιτωλικό είχε ακούσει τον Μπέντο να λέει πως έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα αλλαγή. Παρόλα αυτά, έβαλε ένα προσωπικό γκολ κλάσης για να γίνει το 1-1 με τον Αστέρα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Και μετά “καθάρισε” ο Μάριν, που μπήκε αλλαγή στο 79’ και αγωνίστηκε στη Super League για πρώτη φορά απ’τις 15 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Έδωσε την πάσα στον Ντε Λα Μπέγια και μετά “πάτησε” περιοχή για να σκοράρει στην αναμπουμπούλα και να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός “έσωσε” το ματς, τον εαυτό του, αλλά και τον Μπέντο.

Κατά τ’άλλα, στο χορτάρι μια απ’τα ίδια: αμυντική δυσλειτουργία που επιτρέπει στον αντίπαλο καθαρές ευκαιρίες, δυσκολία στην επίθεση.

2. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θα ήταν δύσκολο ο τελευταίος Ηρακλής να σταματήσει το τρένο της Ξάνθης. Η ομάδα του Λουτσέσκου πέρασε κι απ’το Καυτανζόγλειο, κράτησε τη δεύτερη θέση και την Κυριακή υποδέχεται στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό.

Η Ξάνθη πέτυχε την έβδομη νίκη της σε 13 παιχνίδια, ενώ πέρυσι είχε έξι σε όλο το πρωτάθλημα κι έφτασε τις πέντε σερί νίκες, κάτι που φέτος έχει πετύχει μόνο ο Ολυμπιακός και κανείς άλλος. Και καμία άλλη ομάδα, ούτε καν ο Ολυμπιακός, δεν τρέχει σερί έντεκα αγώνων χωρίς ήττα. Μόνο η Ξάνθη είναι έντεκα αγώνες αήττητη, με επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τέρματα 16-5.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μπροστάρης ο εκπληκτικός Γιουνές, που βρήκε δίχτυα απ’το υπέροχο στρώσιμο με το στήθος του Τριάδη, παρότι νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι. Εννέα γκολ για την ανακάλυψη του Λουτσέσκου, οκτώ έχουν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του και ο ίδιος ο Τυνήσιος χτυπάει την πόρτα της Εθνικής ομάδας της χώρας του, όπως μου λέει και ο Δημήτρης Σαμόλης.

1. ΝΩΡΙΣ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ

Τόσο καιρό περιμέναμε την επανέναρξη του πρωταθλήματος και χόρτασαν τα μάτια μας ποδόσφαιρο, ειδικά στα ματς των μεγάλων. Πανδαισία στους αγώνες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, παραγωγή ευκαιριών, ο κόσμος στην άκρη του καθίσματος, να μην προλαβαίνει να μετράει φάσεις, να τσακώνεται με τον διπλανό του για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Χαμός. Η ΑΕΚ μια ταλαιπωρία, χωρίς επιθετικό σχέδιο, να παλεύει άναρχα για 90’ “μπας και μπει”. Ο Παναθηναϊκός να φτιάχνει μιάμιση ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ να επιτίθεται ασταμάτητα και σε κάθε φάση να φαίνεται πως του λείπει η ποιότητα που θα φέρει καθαρές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός να μην έχει τελική προσπάθεια απ’το 12’ μέχρι το 45’, να μένει πίσω στο σκορ και να ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο με δύο κεφαλιές και το μακρινό σουτ του Φορτούνη.

Θα πει κάποιος, ας μην είμαστε κακοί και τόσο επικριτικοί. Σωστά. Νωρίς είναι, μόλις πρώτη αγωνιστική. Θα στρώσουν οι ομάδες στη συνέχεια.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ