STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το ντέρμπι σε άμυνα και επίθεση

Το ντέρμπι σε άμυνα και επίθεση
Σισέ Μιραλάς

Μετά την ανάλυση του κέντρου, το Sport24.gr κάνει σύγκριση ανάμεσα στην επιθετική και την αμυντική γραμμή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τη βοήθεια των στατιστικών στοιχείων.

Εχθές (Πέμπτη) ασχοληθήκαμε με την μάχη του κέντρου των αιωνίων και το ποια από τις δυο ομάδες υπερισχύει έναντι της άλλης. Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος βάση των αριθμών και της συνολικής εικόνας, όμως όλα μπορούν να ανατραπούν.

Και αυτό γιατί σήμερα, μία ημέρα πριν το μεγάλο ντέρμπι, θα ασχοληθούμε με την επιθετική και την αμυντική γραμμή των δυο ομάδων.

Ξεκινώντας να πούμε δυο λόγια για το πως διαλέγουμε τα στοιχεία, τα οποία είναι τα επίσημα όπως αυτά παρουσιάζονται στο site της Superleague. Διαλέγουμε λοιπόν τα σχετικά από κάθε κατηγορία και τους παίκτες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τον φιλοξενούμενο Παναθηναϊκό...

Σισέ rules...

Αφού και οι δυο ομάδες παίζουν 4-3-3 θα πάρουμε την τριάδα μπροστά. Για τον Παναθηναϊκό επιλέγουμε Σισέ, Λέτο και Γκοβού (αυτός έχει το προβάδισμα).

Τζιμπρίλ Σισέ (20 ματς/1830 λεπτά): Τα λόγια είναι περιττά. 18 γκολ σε 20 εμφανίσεις, έχει μοιράσει 4 ασίστ για γκολ, έχει κάνει 82 σουτ, έχει 1 γκολ σε 4.6 σουτ, ενώ έχει κερδίσει και 19 φάουλ. Ο Γάλλος άσος φέτος είναι καλύτερος από πέρσι, αφού συμμετέχει και στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Σεμπαστιάν Λέτο (12 ματς/1036 λεπτά): Ο Αργεντινός έλειψε από πολλά ματς οπότε τα στατιστικά είναι χαμηλά. Μετρά λοιπόν 0 γκολ, 2 ασίστ, 15/55 εύστοχα γεμίσματα, έχει 66 πάσες, 93 λάθη, ενώ έχει κερδίσει 46 φάουλ και έχει κάνει 26. Φτωχά στατιστικά για τον άσο του "τριφυλλιού".

Σίντνεϊ Γκοβού (13 ματς/814 λεπτά): Ο Γάλλος είναι το φαβορί για να ξεκινήσει και μετρά, 0 γκολ, 0 ασίστ, 5/14 επιτυχημένα γεμίσματα, έχει κάνει και έχει δεχθεί 15 από 15 φάουλ, έχει δώσει 52 πάσες και έχει κάνει επίσης 42 λάθη.

Συμπέρασμα: Όπως καταλαβαίνετε όλη η επίθεση είναι ο Σισέ. Αν τον κλείσεις καλά ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Αξίζει να σταθούμε όμως και στον Λέτο, που παρότι έχει λίγα ματς κερδίζει φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Πολυφωνία στην επίθεση

Το ντέρμπι σε άμυνα και επίθεση
Άλμπερτ Ριέρα INTIME SPORTS

Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού οι παίκτες μοιράζονται μεταξύ τους τις προσπάθειες και τα γκολ. Διαλέγουμε λοιπόν, Ριέρα, Μιραλάς και Τζιμπούρ.

** Για τον Τζιμπούρ θα πάρουμε τα στατιστικά και από την ΑΕΚ.

Άλμπερτ Ριέρα (20 ματς/1647 λεπτά): Ο αριστερός χαφ του Ολυμπιακού έχει περίπου τα διπλάσια ματς από τον Λέτο, οπότε κάντε τους υπολογισμούς. Οι αριθμοί του πάντως είναι εντυπωσιακοί. 6 γκολ, 6 ασίστ, 52 σουτ, 187 πάσες και 129 λάθη, έχει κάνει 30 φάουλ και έχει κερδίσει 37.

Κέβιν Μιραλάς (20 ματς/1433 λεπτά): Ο Βέλγος μπορεί να είναι καλός ρολίστας, όμως δεν βοηθάει την ανάπτυξη. Μετρά 9 γκολ, 0 ασίστ, 61 σουτ, σκοράρει 1 γκολ ανά 6.8 σουτ, έχει κάνει 78 πάσες και 74 λάθη, ενώ έχει κάνει 26 φάουλ και έχει κερδίσει 28.

Ραφίκ Τζιμπούρ (14ματς/1055 λεπτά): Ο Αλγερινός τα πάει εξαιρετικά και σε θέση ακραίου αν και στο ντέρμπι θα εναλλάσσεται με τον Μιραλάς στην κορυφή. Μετρά με ΑΕΚ και ΟΣΦΠ 6 γκολ, 1 ασίστ, 33 σουτ, 1 γκολ κάθε 1.56 σουτ, 63 πάσες, 50 λάθη.

Συμπέρασμα: Μοιρασμένα τα πράγματα με τον Ριέρα όμως να κάνει τη διαφορά. Οι άλλοι δυο σκοράρουν μεν, όμως δεν βοηθούν στην επιθετική ανάπτυξη και στην συνεργασία.

Της αμύνης τα παιδιά

Το ντέρμπι σε άμυνα και επίθεση
Αβράαμ Παπαδόπουλος INTIME SPORTS

Πάμε και στην άμυνα που τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού ξέρουμε πως θα παίξουν και οι δυο. Αρχίζουμε με τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά.

Ρ. Μπράβο (14ματς/1301 λεπτά): Ο Ισπανός μετρά 15 κλεψίματα και 19 επεμβάσεις, 3 κίτρινες κάρτες, 99 πάσες και 53 λάθη, ενώ έχει δώσει και αυτός μία ασίστ.

Όλοφ Μπέλμπεργκ (16ματς/1466 λεπτά): Καλή σεζόν για τον Σουηδό που μετρά, 22 κλεψίματα και 27 επεμβάσεις, δεν έχει δεχθεί καμία κάρτα, έχει κάνει 52 πάσες και 16 λάθη, ενώ έχει δώσει και μία ασίστ και έχει πετύχει 1 γκολ!

Α. Παπαδόπουλος (20 ματς/1763 λεπτά): Ο Έλληνας αμυντικός μετρά 41 κλεψίματα και 26 επεμβάσεις, έχει πάρει 6 κίτρινες και 1 κόκκινη(με αντίπαλο τον Σισέ), ενώ έχει δώσει 69 πάσες και έχει κάνει 35 λάθη.

Β. Τοροσίδης (19ματς/1661 λεπτά): Ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής σε όλα του. Μετρά 26 κλεψίματα και 18 επεμβάσεις, έχει κάνει και έχει δεχθεί από 27 φάουλ, έχει πάρει 4 κίτρινες, έχει κάνει 72 πάσες και 85 λάθη, ενώ μετρά και 15 γεμίσματα στα 60. Επίσης έχει πετύχει και τρία γκολάκια...

Συμπέρασμα: Σε κακή φόρμα ο Μέλμπεργκ παρά τα καλά του στατιστικά, ενώ αριστερά είναι η αδύναμη πλευρά. Στα δεξιά ο Τοροσίδης είναι το αφεντικό.

Εγγύηση ο Λουκας

Το ντέρμπι σε άμυνα και επίθεση
Λουκάς Βύντρα INTIME SPORTS

Και η πράσινη τετράδα στην άμυνα είναι σίγουρη, αφού ο Νίκος Σπυρόπουλος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε και θα ξεκινήσει βασικός. Ας τους δούμε

Λουκάς Βύντρα (18ματς/1689 λεπτά): Πολύ καλός ανασταλτικά ο Βύντρα. Μετρά 23 κλεψίματα και 30 επεμβάσεις, έχει κάνει 37 φάουλ και έχει δεχθεί 20, έχει κάνει 107 πάσες και 87 λάθη, ενώ έχει πετύχει και 2 γκολ και έχει πάρει 4 κίτρινες.

Σεντρίκ Καντέ (15ματς/1392 λεπτά): Φέτος κάνει την καλύτερη του σεζόν αν και δεν αποφεύγει τα λάθη. Μετρά 19 κλεψίματα και 39 επεμβάσεις, έχει πάρει 3 κίτρινες, έχει κάνει 72 πάσες και 35 λάθη, έχει πετύχει 1 γκολ και έχει δώσει 1 ασίστ.

Χόσου Σαριέγκι (10ματς/901 λεπτά): Ο Ισπανός κλασικά ξεκινάει σαν αλλαγή, αλλά γίνεται βασικός και μετρά: 6 μόλις κλεψίματα, αλλά 49 επεμβάσεις παρότι έχει παίξει τα λιγότερα ματς από όλους (και του Ολυμπιακού), έχει δεχθεί 4 κίτρινες, έχει κάνει 17 λάθη και έχει δώσει μία ασίστ για γκολ.

Ν. Σπυρόπουλος (17ματς/1497 λεπτά): Ο Έλληνας μπακ χαφ κάνει μέτρια σεζόν, όμως μετρά 30 κλεψίματα (τα περισσότερα σαν ακραίος), έχει κάνει μόνο 9 επεμβάσεις, έχει πάρει 6 κίτρινες και 1 κόκκινη, έχει κάνει 94 πάσες και 62 λάθη, ενώ έχει σκοράρει και 1 γκολ.

Συμπέρασμα: Αμυντικά ξέρουμε ότι είναι αργή γραμμή και από τα αριστερά μπάζει. Αξίζει όμως να σταθούμε στο επιθετικό κομμάτι που οι πράσινοι σκοράρουν και βγάζουν ασίστ.

Ποιος είναι ο καλύτερος;

Από τη μία ο Σισέ, από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι. Η πρώτη σκέψη είναι πως θα πέσουν πάνω του και θα τον σταματήσουν. Τότε όμως γιατί έχει σκοράρει 18 φορές; Επιθετικά λοιπόν έχουμε ισοπαλία.

Αμυντικά τώρα ο Ολυμπιακός μοιάζει πιο σκληρός και μαζεμένος και σαφώς πιο γρήγορος, όμως οι πράσινοι, παρά την απουσία του Μπουμσόνγκ, σκοράρουν στα στημένα και στην καλή τους μέρα (βλ Σαριέγκι) κόβουν κρίσιμες φάσεις.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ