STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το πιθανότερο σενάριο για τα play offs

Το πιθανότερο σενάριο για τα play offs
Σήμα Super League ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η 11η Μαΐου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία να ξεκινήσουν τα play offs. Διαβάστε ποιο είναι το εναλλακτικό πλάνο της Super League για το μίνι πρωτάθλημα και οι λόγοι που την υποχρεώνουν να διαφοροποιήσει το αρχικό οργανόγραμμα.

Τα εφετινά play offs έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Μαΐου. Δεν είναι καθόλου βέβαιο, ωστόσο, ότι θα δοθεί τότε η... εκκίνηση και για αυτό υπάρχουν δύο λόγοι. Ο ένας είναι η ΑΕΚ, η οποία ενδέχεται να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος το Σάββατο 7 Μαΐου. Με βάση το αρχικό οργανόγραμμα, όμως, την επομένη είναι να διεξαχθεί η 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δίνει "μάχη" να αδειοδοτηθεί και να συμμετάσχει στα play offs, στα οποία αγωνιστικά έχει εξασφαλίσει την παρουσία της. Την Τετάρτη (20/5) θα εκδικαστεί η έφεση των "κυανέρυθρων" στη δευτεροβάθμια επιτροπή του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, μια και πρωτόδικα η απόφαση ήταν αρνητική, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στο μίνι πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Πανιώνιο, είναι δεδομένο ότι θα φτάσει μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο, στον τρίτο βαθμό εκδίκασης. Θα χρειαστεί δηλαδή περισσότερος χρόνος για τον σχηματισμό της τετράδας των play offs.

Αν εξασφαλίσει άδεια η ομάδα της Πλατείας, ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει έννομο συμφέρον, έχει καταστήσει σαφές ότι θα προσφύγει στην UEFA, καθώς εκτιμά ότι ο φάκελος του Πανιωνίου είναι ελλιπής και ότι δεν πρέπει να αδειοδοτηθεί. Είναι και αυτή μια παράμετρος που έχει συνυπολογίσει η Super League (και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει κωλυσιεργία). Για αυτούς τους λόγους η διοργανώτρια έχει επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό πλάνο, για το οποίο έχουν λάβει γνώση οι εμπλεκόμενες ομάδες, αυτές δηλαδή που δεδομένα θα παίξουν στο μίνι πρωτάθλημα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός).

Ποιο είναι αυτό; Να γίνει η 1η αγωνιστική των play offs στις 11 Μαΐου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά τον αρχικό υπολογισμό. Και η τελευταία να διεξαχθεί στις 30 του μήνα, μια και στις 29 είναι ο τελικός του Champions League και εκείνη την ημέρα δεν διεξάγονται άλλα παιχνίδια. Πώς λοιπόν είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα; Ως εξής:

1η αγωνιστική: Τετάρτη 11 Μαΐου

2η αγωνιστική: Κυριακή 15 Μαΐου

3η αγωνιστική: Τετάρτη 18 Μαΐου

4η αγωνιστική: Κυριακή 22 Μαΐου

5η αγωνιστική: Τετάρτη 25 Μαΐου

6η αγωνιστική: Κυριακή 30 Μαΐου

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ