STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα έγραψε όλα ο Κάκος στο φύλλο αγώνα

Τα έγραψε όλα ο Κάκος στο φύλλο αγώνα
INTIME SPORTS

Στο φύλλο αγώνα που αποτελείται από τρεις σελίδες με παρατηρήσεις ο διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού Τάσος Κάκος έγραψε όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το οποίο διακόπηκε οριστικά αφού δεν υπήρχαν πλέον οι συνθήκες ασφαλείας για την ομαλή συνέχιση του αγώνα.

Από τρεις σελίδες παρατηρήσεις αποτελείται το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού το οποίο διεκόπη στο 82ο λεπτό και στο οποίο ο Τάσος Κάκος αναφέρει όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (18/3).

Ο διεθνής ρέφερι, ο οποίος μαζί με τους βοηθούς του ήταν μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/3) στο ΟΑΚΑ για να συντάξουν το φύλλο αγώνα (αποχώρησαν στη 1.30) σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr κατέγραψε τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια (από κροτίδες, φωτοβολίδες, δακρυγόνα μέχρι και τις βόμβες μολότοφ και την είσοδο οπαδών).

Ο Τάσος Κάκος άρχισε την αναφορά 1.30 ώρα πριν την έναρξη του ματς και αναφέρει τόσο για τα επεισόδια που έγιναν πριν και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, στο ημίχρονο, όσο και στο 82ο λεπτό που τον οδήγησαν να πάρει την οριστική του απόφαση για την διακοπή του αγώνα, αλλά μέχρι και για υβριστικά πανό που ζήτησε να κατέβουν και δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr, η διακοπή του ντέρμπι των "αιωνίων" αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη του Κερκυραίου διαιτητή με την Αστυνομία και όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα διακόπηκε οριστικά.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ ξεκινώντας από την... πρώτη βόλτα του ίδιου και των βοηθών του τονίζοντας πως δέχθηκαν φωτοβολίδες από την Θύρα 25. Γίνεται επίσης αναφορά στην 5λεπτη καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα. καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και γύρω από την φυσούνα.

Στο φύλλο αγώνα αγώνα ο Τάσος Κάκος έγραψε ακόμα και τα υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπό του όπως και για τα πανό κατά της ΚΕΔ, τα οποία όπως σημειώνει δεν κατέβηκαν ποτέ αν και το ζήτησε. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην πρώτη φωτοβολίδα που έπεσε εντός αγωνιστικού χώρου στο 16ο λεπτό για να περάσουμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και την διακοπή των 49 λεπτών, κατά την οποία οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συμπλοκές με την αστυνομία, η οποία έκανε σε χρήση δακρυγόνων.

Στην πρώτη σύσκεψη του ντέρμπι για ν αποφευχθεί η διακοπή του ο Κάκος αποφάσισε να παιχτεί το δεύτερο ημίχρονο αφού οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν "καθαρίσει" τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ο Κάκος έδωσε εντολή να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα (όπως κι έγιναν), τονίζοντας παράλληλα πως αν ξεφύγει εκ νέου η κατάσταση θα διέκοπτε οριστικά τον αγώνα.

" Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι μας διασφαλίζει από μέρους της αστυνομίας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση να συνεχιστεί κανονικά και δόθηκε εντολή να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι σε ενδεχόμενη επανάληψη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του αγώνα"

Η τελευταία αναφορά του Κάκου στο φύλλο αγώνα έχει να κάνει με την είσοδο των οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο στο 83ο λεπτό, οι οποίοι πέταγαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες προς πάσα κατεύθυνση. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έστειλε τους βοηθούς και τους παίκτες στη φυσούνα για την ασφάλειά τους και στη συνέχεια προχώρησε σε μία σειρά από συσκέψεις με τον παρατηρητή του αγώνα Κ. Πατμανίδη και τον Υποστράτηγο Κ. Τσιβίκη, ο οποίος τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: " Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες ήταν αδύνατες. Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν διασφάλιζε πλέον την ομαλή συνέχιση του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση και ενημέρωσα τις ομάδες ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού"

Η κλήση σε απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League αναμένεται το πρωί της Τρίτης (20/3), όπου θα γίνει γνωστό και το κατηγορητήριο.

Πάντως, οι "πράσινοι" για την οριστική διακοπή του αγώνα, όπως έχουμε αναφέρει και από το βράδυ της Κυριακής (18/3) κινδυνεύουν να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον ΚΑΠ και τον πειθαρχικό κώδικα, με μηδενισμό και ήττα στα χαρτιά με 3-0, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, τιμωρία 2-3 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο.

Η τιμωρία που προβλέπει ο ΚΑΠ: Άρθρο 21 του ΚΑΠ, παράγραφος 3 (β) αναφέρει: Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:" Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς και επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα (ή ομάδες), αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 5 του Πειθαρχικού Κώδικα".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ