STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα στατιστικά ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Τα στατιστικά ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Μία ημέρα πριν τη σέντρα του σπουδαίου ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού το Sport24.gr κάνει μία στατιστική σύγκριση ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν το τρίποντο για να δείξουν τα δόντια τους ενόψει της νέας περιόδου και φυσικά για να σπάσουν το αήττητο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει το σερί του και να αποδείξει πως δεν έχει σκοπό να καταθέσει εύκολα τα σκήπτρα τα επόμενα χρόνια. Οι δυο ομάδες παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον όσον αφορά τους αριθμούς τους, δείχνοντας πως βρίσκονται σε άνοδο.

Φιλοξενούμενος και καλύτερος

Τα στατιστικά ΑΕΚ - Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΚ. Εκτός όλων των άλλων, η ομάδα του Πειραιά μετά από 21 αγωνιστικές μετρούν 20 νίκες και 1 μόλις ισοπαλία (απέναντι στον Πλατανιά στην Κρήτη).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν 2.42 γκολ ανά αγώνα πρωταθλήματος, ενώ δέχονται μόλις 0.52 ανά ματς. Η μοναδική ομάδα που πέτυχε πάνω από ένα γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο Πανθρακικός (15η θέση), ο οποίος για την ακρίβεια έβαλε τρία και πάλι όμως έχασε (4-3).

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά τον Ολυμπιακό είναι ότι σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ συνήθως το 2ο και το 3ο μπαίνουν αρκετά κοντά μεταξύ τους (πχ 52' και 59' ή 89' και 90').

Πρώτο ημίχρονο: 19 γκολ

Δεύτερο ημίχρονο: 31 γκολ

Να πούμε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει 16 γκολ μετά το 73ο λεπτό, γεγονός που δείχνει πως διαθέτουν εξαιρετική φυσική κατάσταση και πολλές λύσεις. Στα δυο φετινά ντέρμπι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει έξι γκολ (4-0 με ΑΕΚ και 2-0 με ΠΑΟΚ), δίχως να δεχθεί κανένα!

Τέλος για τον Ολυμπιακό έχουν σκοράρει δεκαπέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές: Φορτούνης (15), Ιντέγε (7), Ντουρμάζ (6), Μποτία (4), Ντομένγκες (4), Μιλιβόγεβιτς (3), Πάρντο (1), Πουλίδο (1), Ντοσεβί (1), Κασάμι (1), Μπουχαλάκης (1), Ομάρ (1), Μαζουακού (1), Σεμπά (1), Φινμπόγκασον (1).

* Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έληξε 3-0 δίχως να γίνει ο αγώνας.

Το σερί της ΑΕΚ

Τα στατιστικά ΑΕΚ - Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΕΚ παρά την ήττα από τον Ατρόμητο, αφού προερχόταν από πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Η Ένωση διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Μετά από 21 αγωνιστικές μετρά 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Η ΑΕΚ μετρά 1.66 γκολ ανά αγώνα, ενώ δέχεται 0.76 γκολ ανά ματς. Στις τελευταίες έξι αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις δυο τέρματα, γεγονός που δείχνει και την αγωνιστική της φιλοσοφία. Παρότι δεν δημιουργεί πολλές φάσεις σκοράρει με πολλούς τρόπους.

Τώρα όσον αφορά το πότε μπαίνουν τα γκολ, εδώ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι πως 7 από τα 35 έχουν επιτευχθεί πριν το 19ο λεπτό. Τώρα στα ντέρμπι η Ένωση μετρά δυο ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και μία νίκη επί του ΠΑΟΚ (6 γκολ κατά, 2 υπέρ).

Πρώτο ημίχρονο: 16 γκολ

Δεύτερο ημίχρονο: 19 γκολ

Τέλος να αναφέρουμε πως για την ΑΕΚ έχουν σκοράρει δέκα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές: Μπαρμπόζα (7), Αραβίδης (7), Βάργκας (7), Μπουονανότε (5), Γιόχανσον (3), Τζεμπούρ (2), Μάνταλος (1), Γκάλο (1), Πλατέλλας (1), Κρισάντους (1).

Ας δούμε όμως τις δυο ομάδες και σε επιμέρους αριθμούς:

Τα στατιστικά ΑΕΚ - Ολυμπιακού
Τα στατιστικά ΑΕΚ - Ολυμπιακού

Θα καταφέρει η Ένωση να σπάσει την παράδοση που την θέλει χωρίς νίκη στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ή οι Ερυθρόλευκοι θα επεκτείνουν την κυριαρχία τους; ΟStoiximan.grπροσφέρει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακοςμε 0% γκανιότα. Περισσότερες από 150 αγορές γιαLiveστοιχηματισμοστην κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία."

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ