STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα "μηχανάκια" της Super League

Τα "μηχανάκια" της Super League

Είναι παίκτες που δεν βγαίνουν με τίποτα από την ενδεκάδα. Από αυτούς αρχίζει και τελειώνει το βασικό σχήμα. Το Sport24.gr καταγράφει τους ποδοσφαιριστές της Super League με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ύστερα από 25 αγωνιστικές. (PHOTOS).

Πέντε αγωνιστικές μένουν για τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Super League. Έχουν γίνει 25 αγωνιστικές και μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί σχετικά με τον πρωταθλητή (ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακός), με τη συμπλήρωση του καρέ που θα συμμετάσχει στα playoffs, ενώ η "μάχη" για την παραμονή καλά κρατεί.

Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί που προσφέρουν θέαμα, αυτοί που "παλεύουν" να πετύχουν στις ομάδες τους και να τις οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων τους. Το Sport24.gr καταπιάνεται με αυτούς που αποτελούν τόσο σημαντικά στελέχη στον σύλλογο που ανήκουν, που δεν βγαίνουν ποτέ από την ενδεκάδα, που δεν γίνονται ούτε καν αλλαγή, εκτός φυσικά και αν συντρέχει λόγος τιμωρίας ή τραυματισμού. Συγκροτήσαμε δύο λίστες: Η μία αφορά σε τερματοφύλακες και η άλλη με τους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι έχουν καταγράψει τα περισσότερα λεπτά στο πρωτάθλημα, τα "μηχανάκια" της Super League.

ΜΕ "ΣΗΜΑΙΑ" ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΟ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Αυτός που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο αρχηγός του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος. Ο 32χρονος χαφ κάνει ενδεχομένως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι των "κυανέρυθρων" στη φανταστική εφετινή πορεία (η ομάδα της Πλατείας είναι 2η πίσω από τον Ολυμπιακό) και έχει μετρήσει 2.370 λεπτά. Είναι άξιο αναφοράς πως έχει ξεπεράσει ακόμα και τον πρώτο τερματοφύλακα της σχετικής λίστας, τον Σέρβο γκολκίπερ της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος έχει παίξει έξι λεπτά λιγότερα.

Τα "μηχανάκια" της Super League

Δεύτερος πίσω από τον Κόρμπο είναι ο κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού, Γιώργος Κούσας, που έχει καταγράψει 2.358 λεπτά. Και πέρυσι ο 35χρονος αποδείχθηκε... duracell, αφού με τη λήξη της κανονικής διάρκειας έκοψε πέμπτος το νήμα της σχετικής κούρσας. Τρίτος ακολουθεί ο στόπερ του Λεβαδειακού από τη Ρουάντα, Εντουίν Ουόν, ο οποίος μάλιστα έχει πατήσει το 36ο έτος της ηλικίας του, αλλά αντέχει (2.302 λεπτά). Το "alter ego" του Κόρμπου στον Πανιώνιο, ο Μανώλης Σιώπης, είναι στην τέταρτη θέση (2.275), ενώ πεμπτος σε λεπτά ο περσινός "νικητής", Βάντερσον Σκαρντοβέλι, το αριστερό μπακ του Πλατανιά.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ/ ΧΕΣ ΛΕΠΤΑ
1. Παναγιώτης Κόρμπος Πανιώνιος 25 2.370
2. Γιώργος Κούσας Παναιτωλικός 25 2.358
3. Εντουίν Ουόν Λεβαδειακός 25 2.302
4. Μανώλης Σιώπης Πανιώνιος 24 2.275
5. Βάντερσον Σκαρντοβέλι Πλατανιάς 24 2.253

"ΛΑΧΕΙΟ" ΜΕ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ Η ΞΑΝΘΗ

Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, έδειξε πόσο ποιοτικός τερματοφύλακας είναι. Ο Σέρβος, προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης, Γιάννη Παπαδημητρίου, αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους που οι ακρίτες εξακολουθούν και έχουν μαθηματικές ελπίδες να μπουν στα playoffs. Δεύτερος σε αποκρούσεις στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Στάνισλαβ Ναμάσκο του Λεβαδειακού, αλλά πρώτος σε λεπτά συμμετοχής. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει λόγο να τον αφήσει στον πάγκο.

Τα "μηχανάκια" της Super League

Ο τέως γκολκίπερ της Παρτίζαν Βελιγραδίου έχει χρησιμοποιηθεί σε 2.364 λεπτά, έχοντας αφήσει δεύτερο τον διεθνή Λευκορώσο τερματοφύλακα του Ατρόμητου, Αντρέι Γκορμπούνοβ. Αυτοί οι δύο και ο τρίτος της λίστας, ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού, έχουν παίξει και στα 25 ματς της Super League. Ο τέταρτος Ανδρέας Γιαννιώτης του Πανιωνίου ακολουθεί με 24 παιχνίδια και 2.293 λεπτά, ενώ πέμπτος είναι ο Σερραίος τερματοφύλακας της Κέρκυρας, Φώτης Κουτζαβασίλης, με 23 αγώνες και 2.174 λεπτά συμμετοχής.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ/ ΧΕΣ ΛΕΠΤΑ
1. Ζίβκο Ζίβκοβιτς Ξάνθη 25 2.364
2. Αντρέι Γκορμπούνοβ Ατρόμητος 25 2.359
3. Δημήτρης Κυριακίδης Παναιτωλικός 25 2.358
4. Ανδρέας Γιαννιώτης Πανιώνιος 24 2.293
5. Φώτης Κουτζαβασίλης Κέρκυρα 23 2.174

Μέχρι να πέσει η... καρό σημαία και, μένουν άλλες πέντε αγωνιστικές , κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τα έτσι κι αλλιώς σημαντικά τους ποσοστά, ενώ όσοι τους ακολουθούν θα "παλέψουν" να μπουν "σφήνα" στις τιμητικές θέσεις. Με την ολοκλήρωσης της κανονικής περιόδου θα επανέλθουμε με την τελική κατάταξη...

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ