STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα 14 "διαμαντάκια" που ξεχώρισαν στην Super League

Τα 14 "διαμαντάκια" που ξεχώρισαν στην Super League

Το Sport24 ξεχώρισε 14 παίκτες νεαρής ηλικίας που είτε αγωνίστηκαν για πρώτη φορά φέτος στην Super League, είτε έκαναν το ξεπέταγμα τους στην διάρκεια της σεζόν και σας τους παρουσιάζει.

Πολλοί ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν στην διάρκεια της σεζόν το ντεμπούτο τους στην Super League με την πλειονότητα των περισσοτέρων να προέρχεται από ξένες χώρες και πρωταθλήματα και λιγότερους να προέρχονται από τις ακαδημίες των 18 συλλόγων που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα.

Το Sport24 ξεχώρισε 14 παίκτες νεαρής ηλικίας, μικρότεροι των 24χρονών, που μας συστήθηκαν για πρώτη φορά και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις ανάμεσα στους οποίους και τρεις οι οποίοι ναι μεν μας είχαν συστηθεί ξανά στην Super League όμως φέτος έκαναν το ξεπέταγμα τους.

Ο μικρότερος όλων ο Χαρίσης

Ξεκίνημα με τον μικρότερο όλων που δεν είναι άλλος από τον Χαρίλαο Χαρίση του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο μέσος του "Άγιαξ της Ηπείρου" ο οποίος έχει γεννηθεί στις 12 Ιανουαρίου 1995 μπορεί να μας είχε συστηθεί εδώ και δυο χρόνια έχοντας μια και τρεις συμμετοχές τις προηγούμενες δυο σεζόν αλλά φέτος έκανε το ξεπέταγμα του και ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ βοηθώντας τον τα μέγιστα στην πορεία του.

Ο Χαρίσης είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 2 Ιουνίου 2013 κόντρα στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που τον απέκτησε μετά την τρομερή φετινή του χρονιά στην οποία είχε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αυτά για τα οποία ξεχωρίζει είναι το ακατάπαυστο πρέσινγκ του, η απλότητα στο παιχνίδι του αλλά και η ηρεμία του παρά το νεαρός της ηλικίας του.

Στο στόχαστρο ΑΕΚ και Παναιτωλικού ο Ανδρεόπουλος

Έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ήταν σίγουρο ότι θα είχε όλα τα εχέγγυα για να κάνει μια καριέρα αρκεί να εκμεταλλευόταν το ταλέντο του και την σκληρή δουλειά. Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος έκανε και τα δυο και τώρα στο τριφύλλι θα χτυπούν το κεφάλι τους βλέποντας την εξέλιξη που είχε.

Ο Ανδρεόπουλος ο οποίος είναι γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου 1994 πραγματοποίησε φέτος το ντεμπούτο του στην Super League έχοντας πριν αγωνιστεί στην Football League κάνοντας το ένα βήμα μετά το άλλο. Με την παρουσία του όμως, είχε 26 συμμετοχές και 1 γκολ, βοήθησε πάρα πολύ τους "Φαίακες" να παραμείνουν στην κατηγορία ενώ ο ίδιος τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των ΑΕΚ, Παναιτωλικού που έχουν καταθέσει επίσημες προτάσεις στην Κέρκυρα για την απόκτηση τους.

Ξεχώρισε και πήρε μεταγραφή ο Τζανδάρης

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίζεται και ο τρίτος νεαρός που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν και μάλιστα πήρε ήδη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Θεοφάνη Τζανδάρη του ΠΑΟΚ ο οποίος αν και βρίσκεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αρκετά χρόνια φέτος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη πραγματοποιώντας μια τρομερή πορεία τους πρώτους μήνες στην Super League.

Ο Τζανδάρης έχει γεννηθεί στις 13 Ιουνίου 1993 και στην διάρκεια της σεζόν είχε 20 συμμετοχές πραγματοποιώντας το ντεμπούτου του στην Super League στην αναμέτρηση με την Καλλονή στις 24/08/2014. Ο Τζανδάρης όπως και ο Χαρίσης τρέχει πάνω κάτω στο γήπεδο, μαρκάρει σωστά ενώ έχει και καλή μεταβίβαση.

Το γεγονός ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και είχε συμφωνήσει από τη στιγμή που έμενε ελεύθερος να πει το ναι στον Ολυμπιακό έγινε και η αιτία που από τον Μάρτιο και μετά δεν πήρε άλλα παιχνίδια στα πόδια του με τον ΠΑΟΚ.

Στους MVP του Ολυμπιακού ο Μαζουακού

Νέος στο πρωτάθλημα της Super League αλλά με θητεία στο εξωτερικό ήταν και ο Αρτούρ Μαζουακού του Ολυμπιακού. Ο αριστεροπόδαρος μπακ έχει γεννηθεί στις 7 Νοεμβρίου 1993 και ήρθε στην Ελλάδα από το Championa και την Βαλανσιέν και αποδείχτηκε λίρα εκατό για την ομάδα του λιμανιού. Πολύ γρήγορος και με καλή σέντρα αλλά και ντρίμπλα δημιουργούσε προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Αμυντικά είχε σταθερή παρουσία στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Μαζουακού είχε συνολικά 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα της σεζόν κόντρα στη Νίκη Βόλου στις 23 Αυγούστου 2014 ενώ δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ έχοντας όμως τέσσερις ασίστ.

Από τους ανερχόμενους γκολκίπερ ο Αθανασιάδης

Δεν τον γνωρίσαμε φέτος, όπως και τον Χαρίση, αλλά φέτος ξεπετάχτηκε και καθιερώθηκε κάτω από την εστία του Πανθρακικού ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ο γεννημένος στις 7 Απριλίου 1993 γκολκίπερ της ομάδας της Κομοτηνής είναι ένας από τους πλέον ανερχόμενους τερματοφύλακες στην Super League και παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει απίστευτη ωριμότητα και σταθερότητα.

Η φετινή ήταν η τρίτη του χρονιά στην Super League έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στις 27 Οκτωβρίου 2012 κόντρα στον Πανιώνιο αλλά φέτος ξεπετάχτηκε με 25 συμμετοχές και αποτέλεσε τον "κέρβερο" του Πανθρακικού στην προσπάθεια για παραμονή. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι φετινές του εμφανίσεις τον έχουν φέρει και στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Super League.

Ο ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα στον Πλατανιά

Ο Γιάννης Χριστόπουλος πάλεψε πάρα πολύ το περασμένο καλοκαίρι για να φέρει τον Λούκα Μιλούνοβιτς στον Πλατανιά και τα κατάφερε κλέβοντας τον μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ. Ο νεαρός τεχνικός δικαιώθηκε καθώς ο νεαρός Σέρβος στα ματς που αγωνίστηκε ήταν ο ηγέτης της ομάδας των Χανίων έχοντας εξαιρετική παρουσία. Ο Μιλούνοβιτς ο οποίος είναι γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου 1992 έχει όλο το μέλλον μπροστά του καθώς πρόκειται για έναν μεσοεπιθετικό με καλή τεχνική κατάρτιση, με αίσθηση του γκολ και ο οποίος μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μια θέσεις.

Ο Σέρβος διεθνής με την Εθνική Ελπίδων έπαιξε συνολικά σε 23 παιχνίδια, έβγαλε κάποιους τραυματισμούς στην διάρκεια της σεζόν, ενώ σημείωσε και τρία τέρματα. Το ντεμπούτο του με την φανέλα του Πλατανιά το έκανε κόντρα στον Εργοτέλη στις 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Καλή παρουσία ο Γιακουμάκης

Η ομάδα του μπορεί να γνώρισε τον υποβιβασμό αλλά ο ίδιος είχε μια πολύ θετική παρουσία σε όσα ματς αγωνίστηκε στην φετινή Super League. Ο λόγος για τον Πέτρο Γιακουμάκη του Λεβαδειακού, ο μέσος της ομάδας της Βοιωτίας έχει γεννηθεί στις 3 Ιουλίου 1992 και φέτος μας συστήθηκε για πρώτη φορά προερχόμενος από μικρές κατηγορίες. Ο Γιακουμάκης είχε συνολικά 16 παρουσίες και ένα γκολ με τους πράσινους ενώ έπεσε απευθείας στα βαθιά καθώς το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 24 Αυγούστου 2014.

Οι 24άρηδες που ξεχώρισαν

Στην λίστα των παικτών που μας συστήθηκαν για πρώτη φορά και ξεχώρισαν στο ντεμπούτο τους στην Super League υπάρχουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 1991. Ο λόγος για τους Ελαμπντελαουί, Ντουμίτρου, Μπεχαράνο, Βιγιαφάνες και Τασουλή.

Ας ξεκινήσουμε από τον Χρήστο Τασουλή ο οποίος είχε τις περισσότερες συμμετοχές από τους προαναφερθέντες. Ο 24χρονος, γεννημένος στις 3 Μαίου 1991 αμυντικός του Πανιωνίου προέρχεται από μια ομάδα της Football League και φέτος έκανε το ντεμπούτο του στην Super League με τη φανέλα των "κυανέρυθρων". Συνολικά είχε 29 συμμετοχές βοηθώντας την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο άσος του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, είναι γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1991 και στην διάρκεια της φετινής σεζόν είχε 24 συμμετοχές και 1 γκολ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο ματς με τη Νίκη Βόλου.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ντουμίτρου, ήρθε ως δανεικός από τη Νάπολι στην Βέροια, και βοήθησε την ομάδα της Ημαθίας να παραμείνει στην κατηγορία έχοντας 27 συμμετοχές και έξι γκολ. Ο επιθετικός της Βέροιας έχει γεννηθεί στις 12 Οκτωβρίου 1991 και πραγματοποίησε το ντεμπούτου του στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ακολουθούν οι δυο ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού που στην πρώτη τους σεζόν στη Super League τράβηξαν πάνω τους αρκετά βλέμματα. Ο Μπεχαράνο ο οποίος έχει γεννηθεί στις 24 Αυγούστου 1991 στη Βολιβία έπαιξε σε 24 παιχνίδια ως δεξιός φουλ μπακ πετυχαίνοντας μάλιστα και δυο τέρματα πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του ο Βιγιαφάνες ο οποίος είναι γεννημένος στις 4 Οκτωβρίου 1991 είχε 19 συμμετοχές στην διάρκεια της πρώτης του χρονιάς στην ομάδα του Αγρινίου και σημείωσε έξι τέρματα. Ο μέσος του Παναιτωλικού τραυματίστηκε τον Φεβρουάριο και έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων για αρκετό χρονικό διάστημα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ