STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συνάντηση με την πολιτεία θέλει η Λίγκα

Συνάντηση με την πολιτεία θέλει η Λίγκα
INTIME SPORTS

Το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται αποσπασματικά με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα όπως τόνισε ο Πατρίκ Κομνηνός μετά τη συνάντηση του αντιπροσωπείας της Σούπερ Λίγκα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο ενώ πρόσθεσε ότι η διοργανώτρια αρχή επιθυμεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και τα αρμόδια Υπουργεία.

Την αντιπροσωπεία της Σούπερ Λίγκα αποτελούσαν εκτός από τον κ. Κομνηνό, ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο εκπρόσωπος της στην ΕΠΟ, Αχιλλέας Μπέος.

Η διοργανώτρια αρχή ζήτησε συνάντηση με την πλευρά της πολιτείας και τα αρμόδια Υπουργεία για να συζητηθεί το γενικότερο πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας.

Ο Πατρίκ Κομνηνός μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε μεταξύ άλλων:" Το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται αποσπασματικά με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και την επιβολή ποινών στις ΠΑΕ. Τα περασμένα χρόνια οι ΠΑΕ έχουν πληρώσει γύρω στα 8,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα.

Το πρόβλημα της βίας είναι γενικότερο και γι’ αυτό ζητήσαμε συνάντηση με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Θέλουμε στο νέο αθλητικό νόμο να ενταχθεί πρόβλεψη για την αθλητική βία.

Όταν το θέμα της βίας συζητείται στο πρωθυπουργικό γραφείο, σημαίνει πως η Πολιτεία έχει τη βούληση. Πρέπει όλοι οι φορείς να αναλάβουν μέτρα".

Για το θέμα των ποινών σημείωσε:" Δεχόμαστε τις πολύ αυστηρές ποινές για τις περιπτώσεις που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια μέσα στα γήπεδα. Έχουμε συζητήσει ένα πλαίσιο ιδιαίτερα αυστηρών ποινών, ακόμη και για μηδενισμό ομάδων ή αφαίρεση βαθμών, πάντα υπό την προϋπόθεση πως και οι υπόλοιπες διατάξεις είναι σε λειτουργία".


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ