STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Superleague σε πνεύμα ευρωπαϊκό

Superleague σε πνεύμα ευρωπαϊκό
Superleague ωραία φωτογραφία

Με αφορμή την απόφαση της Superleague για απαγόρευση δυσφημιστικών δηλώσεων κατά της λίγκας και των χορηγών της, παρουσιάζουμε ανάλογες περιπτώσεις που ισχύουν και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Την Τρίτη 29/10 η Superleague με ψήφους 13 υπέρ σε σύνολο 16 ομάδων πέρασε μία νέα διάταξη που προβλέπει ποινή στις ομάδες, όταν κάποιο Μέσο το οποίο ανήκει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ κάνει δυσφημιστικά σχόλια για τον συνεταιρισμό ή τους βασικούς χορηγούς του.

Όπως είναι λογικό αρκετές ομάδες αντέδρασαν, καθώς θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση εμποδίζει πρόσωπα που σχετίζονται με τις ομάδες στο να ασκούν κριτική κατά της ίδιας της διοργανώτριας Αρχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του τόνισε πως ίδιες διατάξεις ισχύουν και σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, προκαλώντας την αντίδραση της πλευράς του Παναθηναϊκού που χαρακτήρισε ψευδή τα επιχειρήματα του προέδρου της Λίγκας.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως σε δυο γνωστά πρωταθλήματα όπως το γαλλικό και το πορτογαλικό ισχύουν παρόμοιες διατάξεις που προφυλάσσουν με ποινές την διοργάνωση, όσους σχετίζονται και εργάζονται σε αυτή όπως και τους χορηγούς τους.

Στην Πορτογαλία το άρθρο 68 περιλαμβάνει αρκετές από τις διατάξεις που έχει συμπεριλάβει και η Superleague με σκοπό να προστατευτούν τα μέλη της λίγκας και προβλέπονται διάφορες ποινές.

Στην Γαλλία το ίδιο ισχύει για παράγοντες, ομάδες, ποδοσφαιριστές οι οποίοι πρέπει να συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τα μέλη και τους εργαζόμενους της διοργανώτριας Αρχής.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως πως οποιαδήποτε απόφαση για ποινή σε ομάδα της Superleague θα παρθεί μετά από ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου και η οποία ποινή θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 13 ψήφους (ή αλλιώς τα 2/3) των μελών της λίγκας.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το επίμαχο άρθρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ